Likhet inför lagen?

Tidningen Norra Skånes f d chefredaktör och ansvariga utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk blev igår fälld i hovrätten för att hon bröt mot lagen om skydd för uppgiftslämnare, det sk källskyddet. Hon tänker emellertid överklaga till HD för att ett prejudikat ska stiftas.
Bloggaren undrar om ett prejudikat ska behövas i en existerande lagstiftning.

Den bakomliggande historien är följande: Våren 2008 kastades en brandbomb in på en villatomt i ett kvarter som ofta är utsatt för "ungdomars frustration".
Ägaren ilsknade till och beslöt att göra en efterlysning i lokaltidningen, dvs Norra Skåne. Han gjorde det i form av en annons undertecknad "Medborgargardet".

Tidningen tog emot annonsen, ringde sedan upp och ville göra en intervju med honom. Han ställde upp mot löftet att hans namn inte skulle publiceras.

Artikeln publicerades dagen efter, korrekt utan namngivelse.
Men någon dag efter exploderade löpsedeln: "Högerextremist bakom medborgargarde".

Då visade det sig att chefredaktören Mimmi Karlsson-Bernfalk fått reda på att annonsören är nationaldemokrat och beslutat att då gäller inte källskyddet. Hon hade förolämpat honom när han konfronterade henne med diverse nedsättande kommentarer och vägrade publicera en dementi.
Därefter anmälde alltså annonsören chefredaktören och igår fälldes hon alltså.

Man får tycka vad man vill (än så länge) om höger- respektive vänstermänniskor. Men är man både chefredaktör och ansvarig utgivare för en tidning, så måste man följa grundlagen. Plus det självklara tillägget om att alla är lika inför lagen.

Mimmi Karlsson-Bernfalk tycker uppenbarligen inte att alla är lika i lagens ögon. Dessutom tycks hon anse att existerande demokratiska grundlagar inte behöver följas om man inte råkar hålla med om en företeelse eller åsikt.

Sådana som hon borde verkligen hängas i galgen. Hårt och länge. Hon gör anspråk på att vara större och mer betydelsefull än våra grundlagar. Hon är en superrepresentant för mediavärldens politiskt korrekta maktelit som nagelfar sanningen på det grövsta sätt.

Bloggaren anser att en ny lag ska instiftas för sådana som hon: Lex Batikhäxa.

Kommentarer

N-E Hennix sa…
Tack för de orden, mycket väl formulerat: "Sådana som hon borde verkligen hängas i galgen. Hårt och länge. Hon gör anspråk på att vara större och mer betydelsefull än våra grundlagar. Hon är en superrepresentant för mediavärldens politiskt korrekta maktelit som nagelfar sanningen på det grövsta sätt."
Etablissemanget, här Hovrätten, straffade mig, trots att jag är offret, genom att neka mig ersättning. Jag har förlorat ca 50.000 kr genom mordbrand mm som ett resultat av Karlsson-Bernfalks uthängning.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn