Grekland, Spanien - och sedan Sverige

Nu snart avgörs det definitivt i Euro-högkvarteret om lånepaketet till Grekland ska beviljas. Det verkar vara en ren formsak, länderna har motvilligt gått med på detta under förutsättning att Grekland inför ett eget sparpaket.

Det rör sig om hisnande summor. Astronomiska. Lånet till Grekland kommer att uppgå till 1 biljon 200 miljarder. Grekland måste garantera en återbetalningsplan genom att själva spara in 350 miljarder.
Som jämförelse ligger Sveriges hela budget på c:a 850 miljarder, varav över 50% är rena skatter. Försäkringskassan betalar ut ersättningar till en nätt liten summa av 445 miljarder per år. Dvs över hälften av hela Sveriges budget och naturligtvis hela skattekakan.

Orsaken till Greklands kris är en alltför stor offentlig sektor i förhållande till företagens antal och skatter till staten. Landet är sedan ganska många år socialistiskt av ungefär svensk modell, något mindre extremt bara.
Landet kommer att gå i bakrutt om inte ett riktigt stålbad utdelas till befolkningen. Massiva skattehöjningar, sjunkande löner, omarbetat pensionssystem, uppstramade ersättningsnivåer. Landet är också, p g a sitt läge ett stort mottagarland för flyktingar från Mellanöstern som, precis som här, lever utanför samhället i enklaver.

Spanien har påbörjat samma negativa spiral som Grekland genom skyhög arbetslöshet, dåligt underbyggd offentlig sektor och stor flyktinginvandring, här från Afrika. Spanien är också socialistiskt.

Hur ska euro-länderna hantera att ytterligare ett land börjar närma sig bankrutt? Man kan ju inte dela ut en biljon till varje socialistland som går på knäna.
Lösningen kommer nog att bli att Spanien får klara sig själva. Det kommer att bilda en grogrund för faschism vilket landet har en lång historia av. Folket kommer att skrika ut i kör att de behöver en stark ledare.
Och så kommer den europeiska kontinenten åter vara centrum för konflikt och kanske krig.

Men den riktiga kraschen, som kommer att ge återklang i hela Vintergatan blir när Kolossen på lerfötter, Sverige, brakar samman. I förhållande till sin folkmängd har Sverige världens största offentliga sektor. Dessutom har vi nu en historiskt sett hög arbetslöshet som förmodligen inte kommer att gå ner även om finanskrisen (som f ö orsakades av oansvariga lån) sedan länge blåst över.

Staten och kommunerna kommer förmodligen att höja skatterna redan till hösten. Särskilt om de rödgröna sätter sig vid rodret. Offentliga sektorn kommer att expandera så det knakar, men bara med låtsasjobb, myndigheter, AMS-utbildningar och - ökade bidrag till flyktingmottagning, särskilt till de ensamkommande, skäggiga, unga arabmännen som på politisk nivå kallas för barn. Invandringen kommer att nå ännu högre nivåer då offentliga sektorn växer. Pengarna kommer att sina, ännu fler blir arbetslösa, ännu fler bidragstagare.

Till slut - Big Bang. Först drabbas naturligtvis vården av äldre, handikappade och psykiskt sjuka (de "skriker ju inte så förbannat"). Sedan kommer turen till skolorna, sedan primärvården, därefter sjukhusen, därefter tillsynsmyndigheter för de nyss nämnda osv. Till slut återstår bara politiker och flyktingmottagare och deras små skyddslingar.
Företagen lämnar den sjunkande skutan. Stat och kommun kan inte pungslå det som fortfarande arbetar med högre skatter, när man nu närmar sig nivåer på 80%.

Sverige kommer att tömmas på folk i allt snabbare takt. Nya människor, med ny världordning kommer att ta över (vi kan redan nu se vilka det blir).

Vila i frid du gamla du fria.

Tänkbar tidpunkt för ovan tecknade skräckscenario: 2025-2030.
Fast jag kan ju ha fel. Fast det brukar jag sällan ha.

Hälsar den ödmjuka bloggaren.

Kommentarer

Anonym sa…
Nja, jag tror vi blir tvungna att stanna och kämpa för vårt land, eftersom den ekonomiska krisen är global. Det kommer inte finnas någonstans att ta vägen för svenska flyktingar.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn