Polisen värdegrundtrimmas

Den svenska värdegrunden, som för övrigt mer och mer börjar hänvisas till istället för till grundlagen, präntas som bäst in hos Polisen nu. Bl a i form av ett sällskapsspel(!) för att man på ett lekfullt sätt ska förstå hur makteliten vill att de ska agera och kommunicera. Kommunikationen ska inte gälla bara i pappersform utan även i hur man talar till varandra.

Språkpolisen har kallats in och givit polisen på tafsen för att man ständigt återkommer till ordet "utländsk" i sina rapporter. Det anses som otillbörligt att hänvisa till härkomst vid beskrivning av en brottsling. Så får man inte göra enligt den svenska värdegrunden.

Ord som särskilt upprör är t ex "polack" och "turk" som anses som särdeles kränkande.

Men hur långt ska detta vansinne tillåtas gå? Och vad blir konsekvenserna för polisens utredningsarbete om man inte på något sätt får beskriva gärningsmännen (och kvinnorna, måste tänka genuskorrekt). Ja, förutom om han/hon är svensk förstås, då publicerar ju tidningarna både namn och bild.

Och om inga uppgifter om etnisk härkomst får tas upp i rapporter och brottsutredningar, kan det ju inte heller bli små siffror i Brå:s statistik.
Bloggaren antar att det är detta som är själva poängen. Om ingen statistik eller polisuppgifter finns på att "utlänningar" begår brott, gör de ju inte det heller!!!

Alltså, invandrare blir inte längre överrepresenterade i brottsligheten, vilket kommer att basuneras ut över världen hur duktiga vi är i Sverige på integration och hur väl allt fungerar här.

Självbedrägeriet antar hela tiden nya proportioner.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn