Klimathotet ger vänstern nytt bränsle i brasan

Vi har fått en ny sjukdom i Sverige; Klimathysteri. Idag handlar allt om hur vi ska hindra jorden ifrån att koka upp, haven från att stiga 10 m och utrota lantbruket vars kor och hästar fiser och rapar.

Larmrapporterna kommer från den mycket dubiösa organisationen FN:s klimatpanel (IPCC) vilken faktiskt instiftades av en svensk, Bert Ohlin, 1988.

Jorå, polarisarna smälter, Grönland, Beneluxländerna, Venedig och Sydafrika kommer att sjunka under vidunderliga jättevågor. Och öknarna kommer att breda ut sig över resten.

Den kalla vinter och vår vi just upplevt är bara ytterligare ett exempel, nämligen att Golfströmmen nu håller på att försvagas p g a stigande vattennivåer p g a att ismassor smälter ner. Hänger ni med? Då blir det nämligen kallare här uppe i Norden, Golfströmmen gör det möjligt för oss att leva just här.

Nåja, allt det här är datasimuleringar som IPCC har gjort med hjälp av inmatning av de data som passar deras tes.
Inga tecken ses nämligen på att Arktis isar har blivit tunnare. I november kom så avslöjandet att just detta påstående, om smältande polarisar, var hämtat från artiklar och inte på faktisk undersökning av befintliga fakta. Det s k Climategate kom precis innan det stora Klimatmötet i december som skulle få Reifeldt att bli inskriven i världshistorien.

Klimatmötet blev därför en väldigt ljum historia, där ett hundratal afrikanska delegater begärde bidrag i miljardklassen för att motverka klimatförändringarna. Och de numera kraftigt nerkylda representanterna för den rika världen drog halsduken över öronen och vägrade att lyssna.
Afrikanerna fick åka hem nästan utan bidrag till mer vapenskramel och palats.

Socialister världen över och speciellt i Sverige välkomnar klimathotet med öppna armar. Äntligen! Nu kan vi åter låta ropen skalla; mindre pengar åt alla.
Sålunda har kampanjen blivit allt intensivare och tillrättavisningarna om hur vi ska leva våra liv allt fler.
Varför älskar socialister att lägga sig i hur andra människor lever sina liv?

Vi ska tvätta på natten. Vi ska bara ha ljuset tänt i det rum vi befinner oss, sålunda inget sjuarmat i varje rum på julen. Helst ska även gatubelysningen släckas på natten, folk ska ju ändå hindras till varje pris att köra bil. Kollektivt ska det vara!

Kollektivismen blommar. Tillsammans ska vi tåga i bokstavsordning till återvinningsstationerna för att lägga ner det igenomsköljda, tillplattade mjölkpaketet i rätt tunna. Konservburkarna måste vara diskade (manuellt då, fy för diskmaskiner), glas och flaskor ska sorteras i olika färgskalor (sopgubbarna slår sedan ihop alltihop), tidningarna för sig osv.
Och, naturligtvis ska vi inte prenumenera på en massa onödiga kommersiella papperstidningar.
TV:n måste vara av den mindre sorten, sluta köp allt som du inte behöver. Ja, sluta köp även det du behöver. Det finns alltid något du kan gräva fram ur din stora, materiella skattkammare.

Kort sagt, om det inte har framgått, så vill klimathysterikerna styra tiden tillbaka. Det tillväxtfientliga, teknikfientliga, frihetsbekämpande, anti-materialistiska, kontroll- och styrkåta etablissemanget har återinträtt på arenan. De som vill kontrollera oss människor in på minsta nagelbandet. Och ännu värre, nu vill de också kontrollera djurens "utsläpp".

I praktiken, vilket vi varje dag ser exempel på, höjer man skatterna på i princip allt som makteliten anser vara klimatförändrande. Och genom att folk får mindre pengar att röra sig med konsumerar man mindre och företagen producerar därefter mindre och mindre. Med känt resultat.

IPCC, som i själva verket är världens kanske största bidragstagare, har i vissa delar gått så långt att man föreslår en reglering av hela finansmarknaden. 2% skatt på all ekonomisk handel ska bidra till "en rättvis fördelning av de ekonomiska tillgångarna".

Global marxism. Smaka på den ni. Själv ska jag smaka på en hamburgare från en fisande, rapande kossa nu...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare