IS, OS, Co2 och JÖK

Lägg till bildtext

Det var längesedan jag skrev men det är mycket att göra nuförtiden med jobb och andra åtaganden. Fast nu kan jag inte hålla mig längre.

Det tog fyra månader för att skapa en ny regering. Egentligen började det med Centerns stöd till den s k gymnasielagen: Att, i många fall, vuxna afghanska män skulle få stanna i Sverige om de gick i gymnasieskolan. Vad dessa skulle göra sedan förtäljde inte historien. Men suck, naturligtvis får de stanna i Sverige. Sedan bildades då en regering som med stöd av C och L säkerställde fortsatt regeringsinnehav för S och MP. (Bloggaren gissade på en L, S och MP-regering). Ingenting, absolut ingenting förändrades. Miljöpartiet, sin vana trogen, utpressade S för att överhuvud taget stödja dessa. Men nu är det som det är. Hälften av riksdagspartierna behövdes för att hålla SD utan inflytande. 1,1 miljoner svenskar röstade på SD förgäves. Det är att knäppa nästan 20 procent på näsan: Ha, där fick ni för att ni röstade "fel". Visst fungerar svensk demokrati, men den är smutsig. Riktigt jävla skitig.

Vi lever nu i JÖKboet; JanuariÖverensKommelsen och har skapat något som nästan är värre än DÖ, DecemberÖverenskommelsen i förra valet. Men det finns inga gula västar i Sverige. Inget uppror, inte ens en demonstration. Stillatigande ser vi på medan Sverige eroderar inifrån. Huvudsaken verkar vara att lönen och bidragen kommer in den 25:e i månaden. Politiker vet bäst och jag har röstat fram dem. Så är det bara, punkt slut. Hur ska vi få slut på det svenska folkets passivitet?

1:a maj nästa vecka och åter kommer regeringspartiet S gå på gatorna och skrika. Ja vad? Gratis mensskydd? Framför klimatskatter på allt? Fram för Klimatstrejker? Kamp mot invandringspolitiken som utvisar oskyldiga terrorister och lyckosökare?  Kamp mot högerextremism förstås. Istället för gula västar har vi på oss fräscha vårkläder och faller lätt in i tåget mot dess slutmål där någon halvkändis ska hålla tal Och varför demonstrerar ett regeringsparti?

Demonstrationerna lär inte handla om återvändande IS-terrorister eller det faktum att Sverige är berett att satsa kanske 100 miljarder på OS i vårt land. Man ljuger och hävdar att IOK ska ta hand om finansieringen vilket måste vara en av de värsta lögnerna en regering har presterat. Svenska skattebetalare ska inte behöva betala ett öre. Och om, man vet ju att svenskar inte bryr sig om  skattehöjningar. Tvärtom. I Sverige är vi så glada i skattehöjningar att vi gärna betalar för om "det går till rätt saker". En rätt sak vore ett vinter-OS 2016.

Och nu står alla Sveriges kommuner i startgroparna för IS-användarnas ankomst till Sverige. Det handlar om flera hundra, ja vem vet hur många, slaktare, våldtäktsmän och människor som har förstört hundratals historiska landmärken. Man har i upprymt tillstånd dödat och halshuggit människor i tusental och t o m spelat fotboll med deras huvuden.  Men de som redan har kommit och faktiskt förhörts har sagt att de var ambulansförare, sjukvårdspersonal och kört lastbilar. Så nu vill man bara åtnjuta en lugn tillvaro i sitt "hemland". Det är groteskt.

Stefan Löfven har sagt sig vilja skapa en tribunal där man kan döma terroristerna men det har tystnat. Istället ska vi åläggas att ta hand om dessa "krigsskadade" män, kvinnor och barn som av egen kraft tar sig tillbaka. När det gäller barn ska vi t o m åka ner till Syrien och Irak för att hämta "hem" dem. Varje kommun ska åläggas ett ansvar för just "sina" terrorister som kommer till Sverige och erbjuda bidrag, kristerapi för sina traumatiska minnen, lägenheter och jobb (vilket just inte är aktuellt för dessa traumatiska).

I vanlig ordning tar det blödiga över och nu har snacket om Europadomstol försvunnit i dimman. Istället handlar det om hur mycket varje kommun ska orka med. Och svenskarna tiger. Tiger och tiger. Vem orkar protestera?  Vi har vant oss vid att ingen protest resulterar i någon förändring. De vet bäst. Politikerna. Miljöpartiet har vunnit ännu en segar för det goda Sverige.

Den humanitära stormakten är också stolta över vår profet Greta Thunberg, den 16-åriga alarmisten som skolstrejkade för klimatet. Hon har förvandlats från Aspergerbrud till en ikon som stolt visas upp som Sveriges svar på Jesus nu i påsktider. Alla har nu s k klimatångest. Precis som vi behövde ännu mer ångest i ett land som Sverige där 17 procent lider av psykisk ohälsa. Denna är den största orsaken till sjukskrivning idag och värst är det för kvinnor.

Om man ondgör sig över Greta är man automatiskt en dålig människa. Precis som när man tycker att IS-barn ska stanna där de är eller att jetflyg genast ska hämta dessa oskyldiga varelser från det krigsskadade Syrien.

Och visst kan det vara så. Klimatångest och krig. Vem kan avgöra vilket tillstånd alltihop hamnar i ? IS-barn som fötts på löpande barn nere i Syrien är i rimlighetens namn inte Sveriges ansvar även om deras föräldrar bott här.  När dessa barn eventuellt tas emot i Sverige har de rätt till familjeåteranslutning vilket innebär att deras terrorister till föräldrar också tar pärleporten in.

Slutgiltigt över vansinnigheterna Greta, ursäkta mig. Du är en 16-åring med noll kunskap om livet. Du vet ingenting om vad ett liv innebär. Du kan stå där inför tomma stolar, som i Polens klimatmöte, och predika om jordens framtid. Men hur är det med din egen? Hur blir livet för en i dag hyllad hjälte som sedan växer upp till, ja, vad då? Hela hennes liv riskerar att bli en besvikelse när peeken kommer så tidigt. Greta är en fluga som när som helst kan smackas ihjäl. Sånt är livet, eller hur?

För att binda detta förvirrade inlägg så är Sverige nu ett delat land. Vad tycker man om en regering som har sålt sin själ? Var finns en sådan själ i den eventuella solidariteten med IS alla offer. Eller i sådan dyrkan över Greta Thunberg så man lugnt kan höja skatterna på allt inklusive mat och el. Bered dig på 16 grader i lägenhet i nästa vinter. Glöm pasta och köttfärssås, köttfärsen kommer säkerligen att kosta 150 kr/kg, men pastan lär nog kosta mer den också. För er som inte är riktigt så skräckslagna inför klimatets förändringar eller IS-barn så kan jag bara säga: Släpp allt motstånd! Ingenting kan hjälpa er.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör