Schäfer värre än stadsjeep för klimatet

Kan inte låta bli att skriva om detta:

Victoria University i Wellington, England har specialiserat sig på klimatförändringarnas orsaker vilket UNT skriver om idag.
Man mäter olika aktiviteters ekologiska fotavtryck på markytan, hur stor effekt dessa har på miljön. Som t ex flygplan, stadsjeepar, vanliga bilar och - husdjur.

Resultaten är i stil med allting annat som handlar om det "gigantiska klimathotet". Det är nämligen så att större hundar, typ schäfer, gör stora avtryck på miljön. Bloggarens välanvända fantasi kan räkna upp några sådana avtryck: Maten, fisarna (metangas), bajset (biprodukter i nedbrytning), syreförbruking, koldioxid... välkomna med förslag!

1,1 hektar markyta per år använder schäfern och är en miljöförstörare av rang. Stadsjeepen använder bara 0,41 hektar, ett flyg till Mallorca 0,37.

Vårt sätt att leva ska dock inte domderas in i minsta detalj:
"Christian Azar, professor i fysisk resursteori på Chalmers i Göteborg, anser att det är fel att fokusera för mycket på individens utsläpp, eftersom det riskerar att ta fokus från det som är långt viktigare i klimatpolitiken, behovet av politiska styrmedel."
Jaha, så om folk börjar förstå på vilken nivå det sk klimathotet är, så förstör man möjligheterna att plocka pengar av oss.

Skit i brallan professorn!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn