Skillnaden mellan hat och vardagsrasism

Erik Ullenhag går nu ut med storsläggan i jakten på rasister, främlingsfientliga och fördomsfulla. Här kan vi läsa ett storartat upprop som förutom Ullenhag, är underskrivet av Helena Benaouda, känd släkting till flera terrorister och ordförande i Sveriges muslimska råd m fl. Även representanter för judiska församlingar finns med.

Antisemitismen och islamofobin målas upp som ett hot mot det öppna samhället(!!!). De utsatta grupperna sägs få skulden för i princip alla samhällsproblem.


"När en grupp pekats ut står nästa på tur. Och självklart finns det ett samband mellan vad som sägs i riksdagens talarstol och det som händer på Malmös gator. Accepterar vi att muslimer och judar beskrivs som problem blir förstås konsekvensen att en del människor går från ord till handling."

Det finns ett förvrängt skuldbeläggande i dessa rader, nämligen att Sd skulle vara orsaken till våldet i Malmö.

Det är makalöst att en mångkulturell propagandakör får tillgång till en av Sveriges största debattforum och presterar ett totalt falsifierande av verkligheten och alla vi som lever i den. Att dessutom anklaga ett demokratiskt vald parti för detta är skamligt. Hur är det egentligen själv med öppenheten och toleransen för olikheter Erik Ullenhag?

Inga av de undertecknade har säkerligen befunnit sig i Malmö under de nattliga "aktionerna".

Att det är muslimer som trakasserar och  misshandlar judar tar man inte upp. Det vore ju att skuldbelägga muslimerna. Och se det får man inte göra. Då är man "främlingsfientlig".

Hur många judar hotar och misshandlar muslimer i Sverige? Måste säga att jag aldrig har hört talas om det.


Hur många svenskar har hotat och misshandlat judar och muslimer? Inget som har skapat krigsrubriker i alla fall.

Den rasism som detta gäng tycker sig urskilja överallt liknar rena rama paranoian. Rasism är att tilldela en ras, ett folkslag, en religion ett underläge i förhållande till den rådande folkgruppen. Den är betingad av psykologiska föreställningar om under- och överordning, dvs hederlig gammal rangordning mellan individer och grupper.

Att vara fientlig, avvaktande och avståndstagande mot andra grupper som är annorlunda än ens egen är däremot en biologisk nedärvd reaktion. För att säkerställa den egna gruppens överlevnad reagerar man med ryggraden inför det/de som upplevs som hot.

Om dessutom individer ur den främmande gruppen begår övergrepp mot den egna, så är det klart som korvspad att intoleransen och den fientliga attityden blir alltmer uttalad mot hela gruppen.

När det gäller muslimer så har de sig själva att skylla, kan man tycka. Men det är naturligtvis inte alla som är våldsbenägna. Bara betydligt fler än de man möter bland kristna, judar, buddhister osv.

Det hat som Ullenhag vädrar efter är i mångt och mycket en ren illussion. Däremot att skydda den egna kulturen från alltför påträngande attacker från andra är faktiskt något som är naturligt för alla människor. Och islam sprider sig alltmer i Sverige och etablissemanget viker sig.
Naturligtvis är detta något som massor av svenskar känner. Men enligt Ullenhag ska vi inte få behålla dessa reservationer för en främmande kultur. Man ska täppa till ännu mer än vad som redan sker idag.

Yttrandefrihetskommittéen kommer snart med sin rapport om hur förändringar ska förbättra demokratins främsta symbol.
Jag är absolut inte säker på att den innebär några förbättringar. Varför i sådana fall tillsätta en utredning i denna viktiga fråga?

Väntar med oro.

Kommentarer

Det mest förvrängda skuldbeläggandet är ju de rasistanklagelser man ständigt vänder mot folket. Det tycker jag är det värsta av allt. Man försöker skyla över sin egen urusla politik genom att rasistanklaga sitt eget folk. Snacka om pajkastningstaktik. Ser de INGEN EGEN SKULD alls i det sammelsurium som samhället utvecklats till? Har de ingen som helst skuld? Man blir faktiskt paff av att inse deras strategi. Det är inget annat än ren fascism. Les på bloggen Rädda Sverige skriven av Lena Holfve, hur makthavare skapar fascism, precis det som våra makthavare just nu är i full färd med.

Tvärtom skulle svenska kvinnor behöva bli behäftade med lite främlingsfientlighet. De är de mest våldtagna i hela Europa och skulle behöva få lite mer självbevarelsedrift och inte se så naivt på sin omvärld. Om politikerna startade en kampanj för att peppa kvinnorna att vara lite mer om sig och kring sig, kanske våldtäktstalen skulle sjunka. Men då skulle de ju även tvingas tala lite mer klarspråk om vad kvinnorna ska vara vaksamma på. Och det skulle ju kunna vara oerhört kontroversiellt.

Yttrandefrihetsförtryckande regimer har alltid haft svårt för klarspråk, nämligen.
Anonym sa…
Är inte "mångkulturen" en sionistisk idé i syfte att söndra och härska?

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn