Ytterligare rättigheter för illegala

Det här inlägget från igår blev något kryptiskt då meningar och stycken kastades om när det lades in. Gör därför ett nytt försök att få det skrivet i rätt ordning.

                                                  ______________________


En statlig utredning ledd av Erna Zelmin föreslår att de som befinner sig i landet illegalt ("gömda"), ska omfattas av den svenska sjukvården plus tandvård. Och det till subventionerade avgifter

Göran Hägglund är entusiastisk och hävdar att det hela är en billig uppoffring för att hjälpa människor i nöd.

Billig? Åtgärden skulle gå lös på 3,5 miljarder kr. Och det i det initiala skedet. Medan köerna i Sverige bara växer så människor t o m hinner dö innan man hinner fram, ska den ytterligare belastas av ett okänt antal personer som inte har rätt att vistas i landet, förslagsvis 30-40.000 st. Detta ska finansieras med hjälp av ökade statsbidrag till landstingen. Ja, det fanns ju ett gap i budgeten upp till utgiftstaket. Dessutom ska högkostnadsskyddet höjas för medicin med 400 kr. Förslaget kommer naturligtvis från Göran Hägglund.

Idag kom också beskedet att basbeloppen inom tandvården ska höjas. Gissa vilka som ska betala allt det här.

Merit Wager skriver på ett utmärkt sätt här om det vettlösa i förslaget:


"Är det inte meningen att de som vistas här illegalt ska lämna landet? Hur kan man föreslå att det ska byggas upp ett register för ett parallellt system med människor som är här i strid med lagen men som ändå ska ha samordningsnummer, få hälso- och sjukvård och leva här utan tillstånd? Det här blir lite surrealistiskt och förvirrande. Än mer förvirrande blir det när utredaren drar in etableringsreformen, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Skatteverket och funderar kring hur man då ska hantera ”människor som kommer hit ".
Som jag skrev igår är det när samhället behandlar människor olika inför lagen och ger priviligeringar till vissa grupper, som samhället börjar instabiliseras och fragmenteras och intolerans, fientlighet och frustration kommer att prägla majoritetsbefolkningen. Enligt ett sådant här förslag får Sverige en fri invandring där det bara gäller att komma in och sedan blir servad hela smörgåsbordet.  Och det bästa av allt:"Och hon (Erna Zelmin) avslutar med att kalla det för ”främlingsfientlighet inom vården”, när/om vårdpersonal tipsar Polisen om människor som vistas illegalt i Sverige och säger att det är viktigt att man har ett värdegrundsarbete inom vården (som alltså ska gå ut på att man inte talar om när personer som inte har rätt att vistas i landet ändå vistas här)."


Återigen den heliga värdegrunden som används som förklaringsmodell och försvar för alla de idiotier som försigår i Sverige av idag. Inga lagar gäller längre, vi kastar ut Lagboken genom Justitiedepartementets fönster och ställer in en liten pamflett om "Värdegrunden" istället. Det finns inga vansinnigheter man inte kan försvara med hjälp av Värdegrunden.

Som bloggaren ser det är Värdegrunden det politiska redskap som ytterst har medverkat till att omvandla Sverige till ett totalitärt land.

Och slutligen:
"Så har det blivit i Sverige, att människor som valt (just det ”valt”) att stanna i landet olagligt ska ges ”fri” ( i själva verket skattefinansierad) hälso- och sjukvård och att att i stället den sjukvårdspersonal som eventuellt meddelar Polisen att det på deras avdelning eller vårdcentral finns någon som faktiskt enligt svensk lag inte har rätt att vara i landet, av regeringens egen utredare stämplas som ”främlingsfientlig”!"
Den regering som medvetet motarbetar och behandlar det egna landets invånare som kassakossor och en flock dumma får, får till slut folkets dom serverad på silverfat.
Och det är detta som brukar starta krig.

Kommentarer

Svensson sa…
Dom yngre Svenskarna är dom som kommer vara mest negativa till att regeringen nu vill byta ut Svenskar till ett nytt folkslag på den Svenska arbetsmarknaden. För det är ju dom som det drabbar mest. Många äldre Svenskar verkar vara rätt uppgivna för det som nu sker, men har dom egna barn, tänker dom då inte på deras egna barn ?
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Anonym sa…
Stämmer väl. Det är såhär det alltid sett ut i upptakten till att massgravar fyllts i inbördeskrig. Politiker som skapar en egen värld långt ifrån befolkningens. Balkan är ett utmärkt exempel. Skillnaden med Sverige 2011 är att inget annat land har fyllt på lika snabbt med så olika människor/muslimer. Inget annat land har i modern tid diskriminerat sin egen befolkning så hårt. Vi är helt enkelt världsmästare och jag misstänker att vi kommer att bli världsmästare i blodbad så småningom också. KAn bara hoppas att dahens ansvariga politiker fortfarande är kvar i landet då.
Maj Grandmo sa…
Vårt land är redan uppluckrat och våldsamt. Fast det behövs ju att vi ställer oss upp och protesterar. Men vi är rädda om våra fina hus och dyra bilar. Dessutom har svenskar en tendens att alltid rationalisera: "Det händer inte mig".

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn