Medias enögdhet

Uppdrag granskning; det obegripligt upphöjda och tongivade tv-programmet, förnekar sig aldrig. Varje torsdag är känslorna upprörda dagen efter programmet och politiker, lärare, företagsledare och socialförvaltningar blir halstrade över öppen eld. Många är de instanser som har tvingats att göra förändrigar, politiker får dra tillbaka förslag och företagsvd:ar har fått sänka sin lön

Bra eller dåligt? Det är bra om tydliga missförhållanden blir åtgärdade, men många gånger är det småsinthet och avundssjuka som lägger ribban lågt. Väldigt lågt.

Och alla de missförhållanden, våldet och det ohanterliga arbetet för polisen i förorten; det tas aldrig upp. Liksom religiös fanatism som växer sig allt starkare i Sverige.

Janne Josefsson har blivit en ikon. Sanningssägaren och uppgrävare av samhällets smutsiga byk. Han har en makt som överstiger hans egentliga kompetens.
För reportagen är oftast så vinklade, så ihopklippta, så redigerade, att de nästan gränsar till lögn.
Kusinen Kalla Fakta har svårt att hävda sig i konkurrensen så nu börjar man med fula och moraliskt-etiska tveksamma metoder för att knipa några poäng och mer reklamintäkter.

Det handlade om Frälsningsarmén. Iförda dolda kameror i falska terapisessioner lyckades man infånga kommentarer som uttryckte negativa attityder till homosexuella. Man erbjuder bl a behandling mot denna "åkomma".

Frälsningsarmén är den organisation som mest arbetar med socialt utslagna människor. Har matställen och härbärgen, dagverksamheter och en viss ekonomisk hjälp till fattiga och hemlösa.
De har kostnadsfria stödsamtal och själasörjande. Kort sagt, de gör mer än någonsin kommunen gör för människor i kris.

Men Frälsningsarmén bygger på gamla värderingar och medelåldern är hög i organisationen. Detta medför naturligtvis att man har lite svårt att acceptera det nya och öppna samhällsklimatet.

Att nu Frälsningsarmén ska bli av med sina kommunala bidrag för dessa oetiskt ihopplockade citat är att gå för långt. Särskilt när man tänker på att andra föreningar och organisationer helt oreserverat får höga bidrag. Ofta på fejkade medlemssiffror.

Och så till den självklara frågan: Varför drar man inte på sig en niqab och infiltrerar en moské med dold kamera och allt? Är detta för farligt? Det kan ju avslöja det mest förbjudna: Nämligen att moskéerna är en plats för hattal mot judar och homosexuella, otrogna och konvertiter. Och här handlar det inte om ett "omvändande tillbaka till den rätta vägen" utan att dessa avfällingar helt krasst ska dö.

Men media ser det inte som en plikt att avslöja något negativt om den underbara mångkulturen. Vi får bara se förskönande spel för gallerierna. Ja, när det inte handlar om snyfthistorier och hur oerhört kränkande vi svenskar behandlar dessa känsliga varelser.

Även här är reportagen kraftigt beskurna och redigerade. Förflugna ord hoppar ju så lätt ur munnen när knappt svensktalande ska uttrycka vad de tycker som Sverige.

Vi får i 9 fall av 10 reda på att det är synd om de här människorna. Deras barn ingår i den idag så aktuella barnfattigdomen. D v s man kan inte åka på fjällsmester och ha datorer till varje barn som brukar vara sisåder 6-10 st. Nej, livet är hårt mot dessa.
Fast de slipper ju att jobba i många fall.

Att media inte fokuserar på detta: sambandet mellan bidragsberoende och de som aldrig jobbat en enda dag. Och att det faktiskt är därför deras barn är fattiga.

Kommentarer

Anonym sa…
Statsmakterna har tvingat oss att öppet gilla alla människor, oavsätt deras ursprung, religion och sexuell läggning. Men det finns en sort vi får hata, det är alla som öppet vissar sitt ogillande när det gäller vissa grupper av människor t ex homosexuella, muslimer eller främlingar.
Anonym! Glöm inte att vi får, och helst måste, hata sverigedemokrater. Dessa omfattas icke av "vi gillar olika"-kampanjen. Hyckleriet i sin prydno!
Maj Grandmo sa…
*Vi gillar olika bara när de har likadana åsikter.
Utlandssvensk sa…
Jag håller inte med om din åsikt, men jag är beredd att dö för din rätt att uttala den"

Detta uttalande av Voltaire känner alla till.

Men nu finns även en modern reinfeltsk variant:

"Jag håller inte med om din åsikt och du ska inte bli förvånad om du får stryk om du uttalar den"
Anonym sa…
Hur kommer det sig att du älskar homos och gamla frälsisar men hatar muslimer. Samma skit! om du frågar mig.
Utlandssvensk sa…
Jaha, nu börjar det:

”Danmark inför gränskontroll mot Sverige”

http://politisktinkorrekt.info/2011/05/11/danmark-infor-granskontroll-mot-sverige/#disqus_thread

Jag har ju tjatat om detta ett tag…..

Det är bara en tidsfråga innan det blir visumkrav för svenskar. För att få flytta kommer det troligen att ställas mycket höga krav. Tänk på att tiden snabbt håller på att rinna ut och att om man inte ser fram emot att aktivt delta i ett inbördeskrig bör man fundera på att lämna landet. Snarast.
Maj Grandmo sa…
Det var fan. Ja, Danskt Folkeparti har ju föreslagit det tidigare, men man trodde inte att de andra partierna skulle gå med på detta.

Och varför jag älskar homos och frälsisar. Homos är helt vanliga människor som bara har haft oturen att få en annorlunda identiet, vilket inte kan ligga dem till last.

Frälsisar har jag ett gott öga till för att min mamma brukar spela och sjunga med dem. Och när jag bodde i Stockhom såg jag hur de personligen gick ut på t ex Mariatorget och erbjöd sin hjälp.
Utlandssvensk sa…
"Det var fan. Ja, Danskt Folkeparti har ju föreslagit det tidigare, men man trodde inte att de andra partierna skulle gå med på detta."

Nästan alla svenskar, inklusive de "systemkritiska" underskattar kraftigt hur stor frågan om immigration från tredje världen är i övriga Europa. Sanningen är att det är ett väldigt fokus i nästan alla länder och debatten kan mest liknas vid en tävlig om vem som vågar vara hårdast.

Att släppa in analfabeter utan pass är TOTALT uteslutet och reaktionerna om de visar sig att några lyckas ta sig in är massiva. Läs och lär hur övriga länder reagerade när Italien, med syfte att bli av med dem, började dela ut uppehållstillstånd till afrikaner. Direkt blev det tal om gränskontroller och EU kommer nu att införa nya regler, trots drömmar om motsatsen hos en del hispiga svenska Fp-tanter.

Allt detta för 30-40 tusen afrikaner!

Om man inte kan räkna ut vad detta innebär för rörligheten för svenska medborgare om nuvarande immigrationspolitik ligger fast, då kan jag bara beklaga.
Anders sa…
Utlandssvensk, visst har du skrivit en del om hur andra länder förändrat sin invandringspolitik? På vilken blog skrev du?

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn