Dansk skalle

Mitt blogginlägg från igår försvann tyvärr. Inte går det att spåra heller. Men jag ska försöka återskapa det

Jag skrev om den nya danska förhållandet till gränskontroll vid Sveriges och Tysklands gräns.
Naturligtvis förbannar och fördömer "de svenske" Danmarks beslut. "Fy fan", skriver Helsingborgs Dagblad. Man lägger verkligen ribban högt för diskussionen. Det är inte längre sakargumenten som dominerar. Det är känslomässig snårstuckenhet och demonisering av en yttre fiende.

Att svenskar ska behöva kontrolleras vid den danska gränsen är naturligtvis beklagligt. Men är det inte ännu mer beklagligt varför danskarna ser det här som en nödvändig åtgärd.

Svensk brottslighet är bland de högsta i Europa. Allt smugglas över gränsen; människor, vapen, knark, prostitution, pengar, bilar m m. Och gränsöverskridande terrorism där Danmark är ett hägrande mål.

Danmark har tagit lärdom av sin egen gamla massinvandring för 15-20 år sedan. Fast sviterna lider de av än.

I Danmark fick PK-träsket ge sig. Pia Kjaersgaards Danske Folkparti fick ett stort inflytande i början på 00-talet.

Kjaersgaard själv är en debattglad och uppkäftig politiker som serverar varma servetter till PK:iternas middagsbord.

Hon har länge uttryckt försträckelse över vad som sker i Sverige och hur ett maktfullkomigt och egennyttigt politiker- och medieskrå bildar en ohelig allians mot alla oliktänkande. Förföljelsen av Sd saknar motstycke i Europa och tyder på att "den svenska modellen" inte längre avser hela folket, bara de av etablissemangets godkända. D v s ett slags Apartheid. Ungefär som Lars Ohly agerade mot Jimmie Åkesson på valkvällen.

Här är ett tal med Pia Kjaersgaard 2002 där hon placerar en manikyrerad nagel rakt in i ögat på de som anser Dansk Folkeparti är ett rasistiskt högerextremt parti.
Svensk media var rasande då hon några månader innan hade föreslagit att Öresundsbron skulle byggas om till en klaffbro. Och det här talet gjorde dem inte gladare.

Närheten till Köpenhamn från Malmö är inte önskvärd längre. Malmö är den förlorade staden som drunknar i blod och terror.
För det är terror när bränder och kravaller drabbar staden varje kväll.
Snart är det lika illa i Göteborg, skottlossning mellan rivaliserande grupper, släktfejder och kvarvarande konflikter olika folkgrupper emellan.

Men som svensk har vi munkavle och hukar oss tyst och lydigt under den samlade elitens våldtäkt av oss som nation. 

USA:s kreditvärdighet har nu sänkts ett par hack. I Sverige är det vårt anseende i världen som sjunker som en sten. Vilket är värst?

Kommentarer

Anonym sa…
Läste att nån svensk politiker rapade ur sig att "Danmark behöver Sverige mer än vad vi behöver dom" och bla bla bla. Vidrig självgodhet som dessutom säger att hon ljuger, om det vore på det sättet varför gnäller svenskarna då.

Även Norge och Finland kommer att följa efter så småningom, det är ingen hemlighet att dom ser på sverige med avsmak i munnen. Sveriges etablissemang kommer att få äta upp den storebrorsattityd och självgodhet man haft i 200 år. Som jag förstår det hela har Sverige den attityden pga av att man en gång i tiden var en "stormakt" och att politikerna vägrar släppa stormaktskomplexet. Men idag har Sverige inte ens ett försvar, skulle någon av våra grannar vilja ta över landet skulle dom kunna göra det på en kvart.

Något jag märkt bland norrmän, danskar och finnar är att det dom hatar allra mest hos svensken är svenskens självpåtagna världsmoral, som om Sverige skulle vara världens moraliska mittpunkt. Jag tror att det kommer stå Sverige dyrt när det mångkulturella samhället fått rasa fritt ett par decennier till.

En Dansk kollega uppmärksammade mig på en sak jag inte tänkt på. Han påpekade att han under dom 2 åren han bodde i Sverige aldrig någonsin upplevt ett sånt bisarrt behov av självgoda artiklar i media, han har som pilot varit i 80% av världens länder men aldrig upplevt en media som den svenska. Ständiga artiklar där man jämför sig med övriga världen och "slumpvis" bara råkar placeras i topp varelse det gäller bilkörning eller moralen vid bankomatkön, ständiga artiklar, "undersökningar" och "studier" som placerade Sverige i absolut världstopp i allt. Han upplevde det som en mycket bisarr sak, han trodde att det berodde på att Svenskar är ett olyckligt och fattigt folk och media måste hålla den "kollektiva känslan" upp för att folk ska orka gå till jobbet och snällt betala sina skatter.

Och det stämmer nog bra, Sverige har europas högsta ungdomsarbetslöshet, om man räknar bort alla statliga vuxendagis folk tvingas till är nog den riktiga siffran nära 50%. Sverige är landet där det är nästinill omöjligt att jobba sig rik på lönearbete, 99% av folket lever hela sina liv på lånade pengar. levnadsstandarden är ok men folket är likaförbannat urfattiga. Kineser har också ok levnadsstandard men folket är fattiga, det är staten som är rik.

Min kollega påpekade hur märkligt det skulle vara att få läsa i tex en Amerikansk tidning dom otaliga uppmaningarna svensk media sysslar med för att uppfostra sina läsare. Han påpekade visserligen även att övriga västvärlden lider av politisk korrekthet och vinklar det mesta dom skriver, men Sverige är i absolut världsklass. Ingen annanstans försöker media uppfostra folk på det sättet. Ingen annanstans hade han upplevt såna extremt vinklade nyheter, speciellt när det handlar om länder Sverige gärna smutskastar, som Danmark eller USA. Han undrade vad svensken egentligen kan ha för världsbild när media ljuger och vinklar saker så dramatiskt som dom gör i Sverige.

Han påpekade att Danskar också flyr pga dom höga skatterna, men fortfarande jobbar den Danska regeringen åtiminstonde åt folket, även om dom har lika höga skatter är Danskarna betydligt rikare per capita och får betydligt mer "valuta för pengarna".

Danska etablissemanget hade nog hopp om att SD skulle kunna göra något eller att folk själva skulle börja säga nej, men nu har dom nog förstått att det blir ingen förändring i Sverige. Sverige är så vänsterextremt och saknar helt ett högeralternativ att det kan bara gå en väg. Därför har våra grannar lutat sig mer åt höger, dom ser vad som händer med ett samhälle som enbart lutar sig åt vänster. Förutom deras egen erfarenheter framstår Sverige som ett kvitto på hur ett Socialistiskt vänsterextremt land ser ut.

Jag skulle snarare vilja kalla Norge, Finland och Danmark för "Tigerekonomier", Sverige går bakåt, visst blir regeringen rikare men folket är fortfarande lika miserabla,avundsjuka och fattiga.
Anonym sa…
Det som gör Sveriges självgodhet och påtagna moral så bisarr är det faktum att landet bara har 9 miljoner invånare. Skulle Sverige försvinna imorgon skulle ingen märka någonting. Skulle USA däremot försvinna skulle det se en aning annorlunda ut.

En av dom mest komiska saker/lögner svensk media brukar dra sig till att använda är ju att övriga världen skulle se på "Svenska modellen" med avunsjuka haha....Jag har rest i 20 år men aldrig träffat en enda människa som nämnt Sveriges ekonomi som någon förebild. Enda gången Sverige kommer på tal är det angående problemen man har. Det är inte fråga om vilket samhällsystem som fungerar, kapitalism eller socialism, det handlar om frihet. Något svenskar inte kan stava till, tyvärr.

Jag gissar att ryktet om "andra länders avundsjuka" bottnar i att media intervjuat nån kommunist eller socialist i USA, UK eller liknande, och vips har hela mediakåren börjat massonanera och vägrar ge en annna bild av saken. Skulle tro att den intervjun också är kraftigt vinklad. Helt ärligt så skiter övriga världen fullständigt i Volvo, JAS, IKEA och "Den svenska modellen". I Svensk media får man intrycket att engelsktalande går omkring och mår dåligt över att dom inte kan leva som svenskarna gör..verkligheten är den att dom skulle ta livet av sig om någon föreslog att dom skulle flytta till Sverige. Dom vet knappt vart landet ligger.

Skulle inte media i Sverige upprätthålla moralen skulle nog landet tömmas ännu fortare på produktiva ambitiösa svenskar. Politikerna vet detta. Oavsett om landet skulle sänka skatterna till 0% har man fortfarande ett uselt klimat som blir utkonkurrerat av varmare lågskatteländer.
Bra inlägg och bra kommentarer.
Min kommentar blir för lång, så du får en länk istället:

http://roljede.blogspot.com/2011/05/tack-danmark-for-att-ni-finns-till.html

Alla vi som använder Blogger blev drabbade av samma sak som du i går.. där av länken!

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn