Då var det slut på lugnet...

Bloggaren flyttade ju i augusti till ett dyrt och attraktivt område vid centrala stan. Jag trodde att här måste man väl slippa bidragspoletariatet och mångkulturen. Visserligen var det första jag såg ett huckle på andra sidan gatan som uppenbarligen soc finansierar, man ser kommunbilarna stå utanför att par dar i veckan. Men alltid finns det någon, tänkte jag. Här kostar ju lägenheter ett par miljoner kr så kommunen KAN väl inte anse sig ha råd med detta med skattebetalarnas pengar.

Men det verkar tyvärr som om jag hade fel. Ymninghetshornet har börjat gå varmt igen. Jag har sett flera araber nu och igår en somalisk, ung kvinna i sedvanlig utstyrsel.

Bostadsrättsföreningarna här i stan har ett bindande tvångsavtal med kommunen att sälja upp till 8 lägenheter till människor som av en eller annan anledning har förverkat sin rätt att bo i en hyreslägenhet. Dessutom är köerna milslånga för en kommunallägenhet.

Den åtgärd som kommunen nu har utnyttjat i ett par decennier är alltså att köpa bostadsrätter till familjer som inte kan få en hyreslägenhet. Oftast är anledningen betalningsanmärkningen eller att man helt sonika inte har betalt hyran.

I mitt förra boende fanns fem kommunlägenheter bara i min huslänga varav jag hade sådana lägenheter på båda sidor om min lägenhet. De satans människornas förstörde mitt boende totalt. Skrik, smällande dörrar (räknade till fem smällar per minut), vandalisering, klotter, hög musik in på småtimmarna och... kackerlackor.

Jag beslöt mig förra sommaren för att lämna detta helvete och hitta ett så svenskt område som möjligt. Och hittade mitt nuvarande. Här har det hittills varit så lugnt och friktionsfritt att det har varit balsam för själen.

Efter min USA-resa och den åtföljande flytten fick jag en hjärtinfarkt. Visserligen liten, men i alla fall. Så det tog lång tid för mig att installera mig i mitt nya boende. Men sedan har det varit en lisa för själen att bo här. Och jag trodde i min enfald att det skulle förbli så. Men uppenbarligen kan kommunen hosta upp hur mycket som helst på mångkulturen. MINA pengar.

Så därför betalar jag dels av mitt stora lån och dels så betalar jag de svindyra lägenheterna för mångkulturskollektivet i form av skattepengar.

Att kommunen hanterar våra pengar på detta minst diskutabla sätt borde vara förbjudet. Det kan väl inte vara förenligt med människors rätt att bestämma över sin boendeform att tvångsintegrera oss bostadsrättsinnehavare med samhällets värsta folkgrupper.

Jag funderade på det i mitt förra boende, men nu tänker jag göra slag i saken. Jag tänker anmäla kommunen till JO. Jag tänker helt enkelt stämma dem. Antagligen något som kommer att ta åratal att utreda men jag tänker vänta.

Dock har förmodligen min egen bostadsrättsförening inget avtal med kommunen då den är en helt fristående förening. D v s är inte knuten till Riksbyggen, HSB och liknande. Men vem vet, det kanske inte är någon garanti mot kommunens oinskränkta maktfullkomlighet det heller.

Det totalitära svenska samhället visar sig i denna fråga hela sitt fula ansikte. Vi ska inte få bestämma över hur vi vill bo. Makten stjäl även den rättigheten som borde vara självklar i vilken demokrati som helst.

Kommentarer

"Bostadsrättsföreningarna här i stan har ett bindande tvångsavtal med kommunen att sälja upp till 8 lägenheter till människor som av en eller annan anledning har förverkat sin rätt att bo i en hyreslägenhet." Ursäkta, men får man fråga var du bor? Och om du vet ifall sådana avtal även existerar i andra städer?
Jag kan tyvärr inte göra så mycket mer än att önska dig lycka till med ditt JO-anmälande. Skulle förmodligen bli lika galen om jag tvingats bo med dessa kulturberikare. Förfasar mig själv för den stund då det flyttar in araber och somalier i det omräde jag bor i. Till skillnad från dig så har jag nämligen inmgen möjlighet att flytta så det blir bara att gilla läget som man brukar säga.
mazarin sa…
Din största chans att slippa mångkulturen är att hitta det mest journalist- och politikertäta området i stan. Mysteriskt nog så får aldrig våra underbara nybyggarsvenskar några lägenheter bland dem.
Maj Grandmo sa…
Jag bor i Uppsala. Jag har aldrig hört talas om att man gör så här i andra städer.
Jag har räknat ut att kommunen måste ha spenderat c:a en miljard på att köpa bostadsrätter.
Journalisterna bor i akademikerområdet Luthagen. Där är lägenheterna dyrast i stan.
Nu har även hyreslägenheter byggts i området så jag gissar att även de har blivit berikade.

Fast det var länge sedan jag var där, jag har visserligen en kompis där men det har inte blivit så många besök där.

Jag känner så stor vanmakt, vad fan ska man göra? Jag tänker gå till högsta ort med detta.
Maj Grandmo sa…
Jag sökte på Google och hittade två andra kommuner som ger bort bostadsrätter till sk socialt utsatta: Jönköping och Lund.

För jävligt att man inte har någon sorts inflytande oh möjlighet att påverka sitt boende.
Utlandssvensk sa…
" Jag har aldrig hört talas om att man gör så här i andra städer."

Jösses Maj, hur är det möjligt! Det där pågår överallt:

" NCCs tre punkthus i kvarteret Jungmannen i Västra hamnen i Malmö var först tänkta för bostadsrätter. När det inte gick i lås har allmännyttiga MKB tagit över som hyresvärd och erbjuder istället attraktiva, nyproducerade hyreslägenheter
"Samtidigt har länsstyrelsen i Skåne pekat på bostadsbristen – inte minst i Malmö och framförallt när det gäller tillgången på billiga hyresrätter för unga människor och flyktingar."

http://www.byggnyheter.se/2011/05/bostadsr-tter-blev-hyresr-tter

" Det finns inte så många flyktingar i själva Danderyd. Det sätter bostadsbristen stopp för. De kommunala hyresrätter som en gång fanns såldes till fastighetsbolaget Drott, som gjorde om dem till bostadsrätter.

Kommunen hyr dock bostäder till 35 flyktingar per år"

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article866338/Hellre-golf-an-trof%C3%A9jakt.html

(För övrigt interessant att läsa mer om hur hycklande M styrda kommuner agerar när det gäller den mångkultur som de så gärna påtvingar andra)

Du kan ju googla vidare själv men jag vet att jag har läst om många kommuner som köper eller hyr bostäder, både BRF och villor, för att få plats med alla nybyggare. Det säger sig dessutom själv, om man tittar på antalet som kommer varje år och jämför med antalet byggda hyresrätter.
Maj, det enda jag kan råda dig är att flytta ut på landet. Där bor man långt bort från mångkulturen. Du behöver förvisso en bil, då du blir bilberoende.

Åk runt till olika bongårdar och bönder i trakten och fråga om de har något hus att hyra ut. Det är ganska vanligt att de har något extra hus och har du tur är det ledigt. Bor själv på bonnvischan och det är verkligen en lisa för själen.

Det räcker att åka in till storstan ibland och få sin beskärda del av mångkulturen. Bara på tåget in kan man ibland undra om man är i minoritet i sitt land om man åker utanför kontorstidspendlingstider.

Så för att undslippa mångkulturen måste man bli lite av en enstöring, i alla fall vad gäller boendet. Men jag lider inte av att inte ha några grannar på knuten. Närmsta grannen är några hundra meter bort.
Utlandssvensk sa…
Sen kan man ju fundera hur länge vi får behålla våra sommarstugor.

"Den borgliga regeringen gav 21 dec 1992 chefen för försvarsdepartementet (FöD) i uppdrag att kalla samman en kommitté med uppgift att reda ut påfrestningar för samhället i fred samt vissa frågor inom totalförsvarets civila del vid massflykt av asyl och hjälpsökande. (Fö 1992:03 och prop. 1993/94:94).

Bland mycket annat kom man fram till att "Med stöd av lagstiftningen kan rekvirering av svenskarnas fritidshus kunna komma i fråga."

Hygglig sammanfattning finns här:

http://demokratbloggen.wordpress.com/2010/04/25/planerna-for-sveriges-undergang/
jonathan sa…
Så är det i det området jag bor i också, kommunen köpte nyss en villa där fem afrikaner nu bor.
Utlandssvensk sa…
"År 2009 byggdes det 16.020 nya lägenheter (källa SCB) samtidigt som 102.449 (källa MIG) invandrare beviljades permanent uppehållstillstånd. Härtill kom de som befinner sig på olika stadier inom mottagningssystemet. 18.875 kommunplacerade, 15.760 anläggningsboende, 18.516 eget boende och 997 övrigt boende (oftast hos anhöriga). För 2010 är prognosen 20.000 nya bostäder och 120.000 nya invandrare. När tar bostäderna slut?"

http://mopsen.wordpress.com/2010/07/25/nar-tar-bostaderna-slut/
Maj Grandmo sa…
Utlandssvensk:
Ja än så länge har vi ju inte tagit in 500.000 per år, men ingenting förvånar när det gäller svenska politiker.

Det är naturligtvis ren konfiskering av människors tillgångar i form av bostäder när man placerar flyktingarna i villor och fritidshus. Att köpa och ombilda boststadsrätter är ett övergrepp på människors medvetna val efter ett områdes sociala status och att skapa de boförhållanden man önskar.

Det stinker Öststat lång väg. Ingen ska ha det bättre än någon annan. Jämlikhetsdoktrinen innebär alltid att vi alla har det lika dåligt.
Maj Grandmo sa…
Cavatus:
Tanken har slagit mig. Men jag är en sådan inbiten stadsbo att jag skulle få lappsjukan om jag hamnade på landet.
Dessutom sålde jag min bil i fredags. Den var helt kaputt och jag hade inte råd att laga den. Jag fick bara 4.000 spänn för en Volvo S60 från 2001. Men den skulle behöva repareras för 30-35.000.
Men jag tror ändå jag blev lurad på 5-6.000. :-(
Utlandssvensk sa…
"än så länge har vi ju inte tagit in 500.000 per år"
Nej, det stämmer. Men 200.000 nästa år är nog helt möjligt. Var ska de bo? Räkna med att migrationsverket, staten och kommunerna kommer börja köpa upp alla möjliga former av lokaler. Hotell, motell, stugbyar, osv, osv.

Dessutom är det ganska lätt att:
1. Erbjuda höga hyror till folk som vill hyra ut sina bostadsrätter till "flyktingar"
2. Stifta lagar som förbjuder föreningarna att säga nej.

"Jag fick bara 4.000 spänn för en Volvo S60 från 2001."
Gamla bilar är ofta en plåga. Om du ska köpa en annan bil rekommenderar jag Subaru. Håller för evigt och är fantastiska vinterbilar.
Utlandssvensk sa…
Julia Caesar är tillbaka!

Och hon är i toppform!

http://snaphanen.dk/2011/05/28/s%c3%b8ndagskronik-ett-politiskt-mord-del-2/
Anonym sa…
Detta är, Maj Grandmo, mycket positivt.

Det är det enda sättet att få etablisemanget att öppna ögonen. Mångkulturen ska in på deras bakgård.

Jag förstår att det är illa för dig personlligen, men för samhället är det fantastiskt. Så länge kulturberikningen begränsar sig till Gotsunda och andra enklaver kommer inte etablisemanget förstå hur det är ställt.

Grattis Sverige

/Svenne Banan

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn