"dom ska inte komma hit o bestämma!

Citatet är hämtat från en YouTube-film du kan kolla här.
Det är en mycket sorglig film om hur område efter område i Sverige förvandlas till krigszoner. Mellan rapporterna om börsen, Saabs framtid och pollenallergier återfinns reportagen från förorter som brinner och människor av rena turen undkommer svårare skador när stenarna haglar över dem.

Alla krig handlar ytterst om revir, makt och separatism. Plus hämnd. Ungdomarna i Rosengård, Rinkeby, Biskopsgården, Hammarkullen, Gottsunda, Stenhagen m fl kräver "respekt"utan att ens förstå innebörden av ordet.
Och de provocerar poliserna att komma i full kravallutrustning till områdena där man sätter bilar, skolor och förråd i brand.

En katastrof har inträffat p g a en anlagd brand. Det var några killar som inte blev insläppta på en fest i en klubblokal i Göteborg. De hämnades genom att tutta eld på stället. 60 ungdomar dog.
Men med dagens allt frekventare mordbränder och misshandlar så kommer vi att få se flera dödsoffer.

Att de provocerar poliserna att rycka ut kan handla om makt. Man känner hur man växer när samhället tvingas rycka in p g a dig.
Känner man sig så maktlös att man känner att man måste skapa situationer som kan öka ens makt?

Vi lever i ett "vi-o-dom-samhälle". Men det är knappast svenskarna ensamt som har skapat det. Det handlar i ännu högre grad om invandrarna själva.

Invandrare från MENA skapar själva i mångt och mycket ett utanförskap genom att ta med sig sin väsenskilda kultur hit och försöka upprätta densamma här.

Och det är dömt att misslyckas. Med föräldrar som aldrig lär sig svenska, med systrar som styrs med järnhand och gäng av likasinnade som trissar upp konflikterna med majoritetssamhället, där väljer man att även leva ut dem.

Det finns massor av frustrerade ungdomar som känner sig utanför och maktlösa. Men flertalet beter sig inte som barbarer.

Men just ungdomarna från MENA är överrepresenterade i den här typen av aktiviteter.  De är det för att de från sina hemländer och sin kultur har lärt sig bara ett sätt att hantera svårigheter och konflikter.

Man har ingen medveten plan för vad man vill uppnå, bara att man vill ha "respekt". I detta begreppet ingår såväl makt- som revirtänkande.

Det kan tyckas ganska svårbegripligt att man dels vill ta makten över sina områden, men samtidigt provocerar fram reaktioner från det omgivande samhället. Det liknar mest maktdemonstrationer för att testa hur långt man kan gå.

Ja, hur långt kan man gå? Om människor dödas som en konsekvens av mordbränningarna, får man extra respekt då?

Alltihop påminner om krigen nere i MENA. En ständig konflikt om vilka som ska ha makten och vilka landremsor man ska ha.

Det är det här som är mångkultur. Ett evigt krig som ingen kan stoppa beroende på att ingen vill avsluta kampen för "respekt". Och repekten ska tillhandahållas av fienden. Våld, bomber, självmordsbombare som far till paradiset. Allt är tillåtet och alla spjäll är öppna från majoritetssamhället som genom sin passivitet förstärker våldstendenserna och kampen att kapa åt sig mark och makt.

Förorternas kravaller har vi bara sett början på än. När invandringen ökar kommer också konflikterna att öka, kanske till regelrätta krig. Det är dags att emmigrera.

Kommentarer

Anonym sa…
"...det är dömt att misslyckas" skriver du.

Men jag vet inte.
Det verkar ju lyckas dem att etablera enklaver dit inga svenskar vill eller törs gå. Snart kanske inte polisen eller räddningstjänsten törs åka dit heller. De lyckas ju hålla sina flickor och kvinnor nere. De lyckas ju skaffa sig en arbetsfri levnadsstandard skyhögt över var hemländerna kan erbjuda. Det lyckas dem att få skattepengar till att bygga moskéer och avlöna mullor. Det lyckas dem att skapa egna områden som fungerar precis som i hemlandet, med klaner och våld och allt.

Jag tycker att det ser ut att gå bra för dem.
De får det precis som hemma, fast med gratis uppehälle.
Vad kan man mer önska?
Steen sa…
Kære Maj: Hvad skal man gøre ? Selv nu så sent, hvor Sverige næsten har procentvis flest indvandrere af alle europæiske lande, vil kun 6-7 % af vælgerne stemme imod det - dvs. SD. Hvad nytter det, de MÅSKE vågner op af deres søvn om ti år ?

Man kan skylde på meget, men til syvende og sidst har svenske vælgere svigtet det ansvar, det er at være borger i et demokrati. Jeg er ked af at sige det. mvh fra Snaphanen
Utlandssvensk sa…
"Förorternas kravaller har vi bara sett början på än. När invandringen ökar kommer också konflikterna att öka, kanske till regelrätta krig. Det är dags att emmigrera"

Ja, det stämmer. När konflikter inom länder eskalerar tvingas allt fler att välja sida eller emmigrera.

Sverige närmar sig väldigt fort något som påminner om gamla Jugoslavien eller Libanon, dvs ett antal folkgrupper med olika bakgrunder och värderingar lever i samma land. Själv tycker jag att Libanon är bästa jämförelsen. Det var ett väldigt rikt och välfungerande land ända till de blev översvämmade av muslimsk immigration. De flesta kristna libaneser var sekulariserade men när konfliken med muslimerna blossade upp blev man tvungen att välja sida eller lämna landet. Nu lever en majoritet av de kristna libaneserna utanför Libanon.

En viktig lärdom från det som hände i Libanon är att man bör lämna landet innan sammanbrottet är ett faktum, eftersom det då är lätt att sälja sitt boende och att få uppehållstillstånd i ett västland. Efter sammanbrottet tenderar lokala fastigheter att bli nästan värdelösa räknat i hårdvaluta och det blir mycket svår att flytta till ett vettigt land.
Utlandssvensk sa…
@Steen,
"Man kan skylde på meget, men til syvende og sidst har svenske vælgere svigtet det ansvar, det er at være borger i et demokrati."

Ja, jag är enig med dig. Tyvärr...
Utlandssvensk sa…
Läs här för att förstå skillnaden mellan hur svensk och utländsk media rapporterar:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1386797/Is-Brussels-turn-Schengen-Switzerland-European-country-suggest-reintroducing-border-controls.html#ixzz1MHNepwYc

"A majority of EU countries voted to reimpose passport controls between countries – in response to fears they would be deluged by refugees from the revolutions in the Arab world"

"Only four countries opposed the scrapping of the agreement."

Sverige framstår allt tydligare som helt extremt jämfört med övriga Europa. Visumtvång för svenskar kommer inom några år......

PS.
Jag hittade länken via Steens utmärkta blogg Snaphanen
DS.
Jag tillhör dom som inte har något val. Jag kan inte emigrera ens om jag skulle ha velat. Har varken pengar eller utbildning, dessutom börjar jag bli gammal så inget land kommer vilja ta emot en sådan som mig. Har därför inget annat val än att gå under tillsammans med mitt land. Frågan är bara vem av oss som kommer gå under först.
Lotta sa…
De kallar det att de vill ha respekt. Vad de i själva verket menar är att de vill ha fruktan. Nicolo Machiavelli skilde på detta och det gäller lika bra i dag som på 1500talet. Han sa att det är bättre för en furste att bli fruktad än att bli älskad. För den som vill ha makt är det bättre att bli fruktad.
Respekt är något helt annat, det är något man förtjänar för att man är en bra person.
Maj Grandmo sa…
Men blir det inte omöjligt för Sverige att ta emot massor av flyktingar om dessa stoppas vid gränserna söder om Sverige?

Om Tyskland vägrar asylanter att ta sig in kan dessa inte ta sig vidare till Sverige. Även Danmark ligger i vägen.

Men Tobias Billström som säger sig sova så gott om natten, åker ju ner till MENA och HÄMTAR de utvalda, mestadels somalier! Det verkar som vi jobbar på ett självmord.

Detta har inget med humanism att göra, det är sjävdestruktivitet och självskadebeteende.

Mångkulturalismen skördar offer nästan varenda dag. När det inte är regelrätta avrättningar är det bomber och mordbränder. Hur många människor ska dö innan Billström ska börja ligga sömnlös på nätterna?
Utlandssvensk sa…
"Men blir det inte omöjligt för Sverige att ta emot massor av flyktingar om dessa stoppas vid gränserna söder om Sverige?"

Du har nog inte riktigt hängt med de senaste 20 åren, Maj. Så här funkar det:

Folk från t.ex Somalien och Afganistan skaffar någon typ av pass innan de åker till Europa, ty annars kommer de inte in. Så har det varit länge.

Men det finns bara ett land kvar där det är lätt att få permanent uppehållstillstånd, nämligen Sverige. Således åker man dit med sitt pass fast man kastar detta vid gränsen (färjan eller flygplanet). Cirka 95% av de som får asyl i Sverige tillämpar denna metod.

Detta finns beskrivet bl.a i en ganska färsk FN rapport angående hur Somaliska islamister får in folk i Europa.
Utlandssvensk sa…
"De somaliska terroristernas förgreningar i Europa grundas till stor del på bedrägerier i asylförfarandet, konstaterar rapporten. Sverige släpper lättvindigt in både jihadister, människosmugglare - och pirater!

The activities of Somali armed groups beyond Somalia’s borders are facilitated by the widespread practice of immigration fraud. The Monitoring Group has learned that members of Al-Shabaab, Hizbul Islam and pirate militias have taken advantage of this practice in order to gain entry into various European countries, and probably several destinations in North America and Asia also.

[...]

Many Somali emigrants use Italy only as a gateway to Europe, settling in third countries. Although costs may vary, the average fee for a visa to Italy is reportedly from $12,000 to $13,000 for a man and $15,000 for a woman. Payment is put in an escrow account with a money transfer organization until the client arrives at his or her destination in Rome. The proceeds are roughly evenly shared between the broker and concerned embassy officials. Upon the client’s arrival in Italy, a secondary smuggling network takes over, often providing a falsified Italian residence document (for an additional $3,000) and arranging onward travel to another European country: cases investigated by the Monitoring Group suggested Sweden as a popular destination."

http://gudmundson.blogspot.com/2010/04/fn-rapport-sverige-bas-for-somaliska.html
Utlandssvensk sa…
Förstår du nu hur det fungerar, Maj?

Man köper och/eller förfalskar dokument för att komma in i Europa. Men det är svårt att få ut äkta permanenta uppehållstillstånd i övriga Europa. Men väl i Sverige får man alla papper man behöver om man kommer helt utan dokument. Detta har även fördelen att man själv kan välja sin nya identitet och dessutom bli försörjd.

Det är, enligt mig, uppenbart att övriga länder starkt ogillar det faktum att Svenska pass delas ut på uppenbarligen falska grunder. Enda sättet för dem att skydda sig blir att kräva visum från svenskar.
Anonym sa…
Ja det stämmer utlandssvensk. Jag jobbade under ett decennium runt just MENA länderna. Oftast skaffar dom falska handlingar och slänger när dom kommer till Sverige. Det är inget man hymlar om därnere, det pratas helt öppet om hur korkade just Svenskar är. Ibland växlar folk därnere ihop Sverige och Schweiz, och därför går det rykten även om att Schweiz är ett naivt land med "Gratis allt" och mesig befolkning. Men av dom som missar den "lilla" detaljen att det är 2 olika länder brukar bli varse om det när dom kmmer till Schweiz.

Man behöver inte vara en partikelfysiker från Somalia för att räkna ut att övriga länder i Europa kommer att kräva visum av Svenskar så småningom, svenskar kommer att bli föremål för betydligt mer granskning vid tullar och landsgränser i framtidens Europa. Det stämmer att folk i övriga länder ser med oroliga ögon vad som händer i Sverige, men samtidigt uppskattar nog vissa länder att Europa har en soptipp. Frankrike och UK börjar vara riktigt nergångna länder också. Sverige må ha tagit in fler/capita, men dom större länderna har förorter med 10ggr fler av dom värsta immigranterna.

Så än så länge är omfattningen större i länder där man har 60-80 miljoner invånare. Men fortsätter Sverige ösa in på det här sättet i förhållande till folkmängden...jadu, skulle tro att dom större länderna kommer blekna i jämförelse med vad som komma skall till Sverige om ett par decennier.

Dessutom har Sverige en onormalt kastrerad befolkning och en väldigt osund och extrem lutning till vänster, vilket gör att samhället körs över fortare än andra länder. Därför kan vi se mer grova brott/per capita bland Sveriges 500 000 invandrare än tex Ffrankrikes 2-3 miljoner. Sverige är det land som kommer balkaniseras snabbast, och också det land där ursprungsbefolkningen blir mera överkörd.
Maj Grandmo sa…
Jorå jag vet hur det fungerar med falska pass och falska id-handlingar. Ja det behövs ju inte ens det. Man kan komma och få status som "papperslös" och ändå bjudas in till smörgåsbordet.

Sverige har i princip öppna gränser idag och det är klart att andra europeiska länders befolkning blir upprörda när dessa PUT-försedda flyktingar driver vidare till nästa Eu-land på längre eller kortare tid.

En fråga, hur har de råd med flygresorna? Och betala smugglarna? Det här är ju inga fattiga människor. Dessa blir ju kvar i hemländerna.
Utlandssvensk sa…
"En fråga, hur har de råd med flygresorna? Och betala smugglarna?"

Det finns en del som har pengar att betala kontant. T.ex har Sverige tagigt emot många högre tjänstemän och militärer från diverse mördarregimer. Dessutom är det sannolikt en andel som finansieras av olika typer av kriminella grupper av olika slag, så som beskrivs i FN rapporten jag länkade till.

Men jag gissar att det även finns många som kommer på "kredit" dvs. de får betala när bidragspengarna börjar flöda i Sverige. Som säkerhet kan smugglarna använda resten av familjen i hemlandet.

Sen finns det spännande nya möjligheter. Innan valet kom det ett utspel om "frizoner". Tydligen har den immigration som skulle “rädda pensionerna”, “skapa tillväxt”, osv, osv har skapat stora grupper som inte går att anställa om inte staten står för lönen.

Alliansen anger Frankrike som ett exempel man ska studera. Kan man då kanske, kanske, möjligen, snälla observera att Frankrike förutom zoner och annat tillämpar den absolut mest uppenbara lösningen, dvs. man har i princip stoppat immigration från tredje världen?

Nu inser jag att detta i Sverige är en helt orealistisk förhoppning. Bara för att 50% från land X är analfabeter helt utan chans på en modern arbetsmarknad ska man minsann INTE reglera immigration från detta land. Tvärtom, man har som enda västland infört “fri” arbetskraftsinvandring från tredje världen.

Om vi utgår från den franska modellen med zoner och kombinerar den med den öppet diskriminerande svenska lagstiftningen om “instegsjobb” och vår världsunika fria arbetskraftsinvandring får vi följande regelverk:
- Staten betalar 80% av lönen för instegsjobb
- I zonen slipper man arbetsgivaravgifter (cirka 40% av lönesumman) eller bolagsskatt (26%) om man har minst 20% lokalt anställda.

Om man har ett mellanstort företag utan anställda från zonen:
Skaffa då lokaler i zonen och nyanställ 20% av personalen från zonen. Inga behöver avskedas, utan de nyanställda får sitta i källaren och titta på TV från hemlandet. Detta är lönsamt om man slipper arbetsgivaravgifter och /eller bolagsskatt i zonen.

För den late kapitalisten föreslår jag att man erbjuder innevånarna i zonen 70% av lönen mot att de en gång om dagen kommer till kontoret och säger hej. Man tjänar då 10% av lönekostnaden utan massa tjafs. För att det ska fungera måste konkurrerande fria ersättningsystem, dvs. bidrag, ligga lägre än 70% av lönen.

Eftersom kostnaden för att bli smugglad som asylsökande till Sverige ligger kring 200.000 SEK borde man kunna ta ut åtminstånde 100 tusen av immigranterna för att man ordnar uppehållstillstånd. Sen kan man följa modellen för den late kapitalisten.

Eller varför inte lite större skala? Ericson får flytta sina kontor några kilometer från Kista till Rinkeby. Låt säga att de har 10.000 anställda där. Vi fixar fram 2.000 färska analfabeter från Pakistan. Av dessa tar vi 100.000 SEK per person, dvs. 200 miljoner. (Vi kallar det “förmedligsavgift” och skattar i Monaco.)
Sen sitter de i källaren hos Ericsson och ser på kabel TV….

Tror ni att analfabeterna från Pakistan inte kan betala 100 tusen? De får såklart låna med säkerhet från den fina lön som Ericsson och staten kommer betala ut. Dessutom kan de själva tjäna en hacka på ta emot “anhöriga” mot betalning.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn