Nu öppnar vi oss - igen!

Så kom det då. Löftet att Sverige som första EU-land ska ta emot sk kvotflyktingar som uppehåller sig i Libyen. Obs! Det är inte fråga om libyer utan strandade somalier, eritrianer och sudaneser. Topputbildade ingenjörer och miljöforskare, hjärnkirurger och cancerexperter. Vem kan säga nej?

Medan de andra EU-länderna förstärker gränskontroller och inför visumtvång, ska Sverige alltså åter utmärka sig som alla lyckosökares önskedröm.

Ja, än så länge räcker ju pengarna. Staten har ju ett överskott i budgeten på några hundra miljoner. Det gäller ju att spendera dessa rätt.

Tobias Billström säger sig "sova gott om nätterna". Det gör han säkert i sitt etniskt rensade villakvarter. Inga stenar som kraschar sig igenom fönstret till sovrummet. Ingen dotter(?) som blir våldtagen. Själv är han ju bisexuell så han ligger ju risigt till om han skulle frottera sig med mångkulturen.

Sverige blir på detta sätt "flyktingarnas" väg in i Europa. Jag gissar att Sarkozy, Merkel och Cameron nu tillsammans gnisslar tänderna, morrar och förbannar Sveriges oerhörda dumhet och brist på solidaritet.

För det är faktiskt osolidariskt med EU att fixa en kungsväg in i unionen när de andra länderna på ett övertydligt sätt har sagt nej till massinvandring från Nordafrika (vilken i princip skulle innefatta flest somaliska analfabeter).

Nu ska 200 människor bli direkttransporterade till Sverige och sedan vet vi vad som händer. Nästa månad kommer 200 till, sedan 400, sedan anknytningar. Om dessa hjärnkirurger inte blir tillfreds med gratis bostad och att bada i bidrag, kommer de att söka sig till andra EU-länder. Och så är cirkusen igång. Den som Europa alltså kämpar med näbbar och klor för att slippa.

Man blir mållös. Och maktlös.

Kommentarer

Anonym sa…
Landet är på väg mot avgrunden i allt snabbare takt

James
Anonym sa…
Märkligt att svenskarna inte reagerar; mkt märkligt land/folk.
Anonym sa…
"Märkligt att svenskarna inte reagerar; mkt märkligt land/folk"

Ja, det är nästan obegripligt. Jag skrev en längre post om boken "världsmästarna" där jag var inne på samma sak:

https://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/01/11/varldsmastarna-av-julia-ceasar/

Utlandssvensk
Maj Grandmo sa…
Jag läste din artikel och du ställer samma fråga som jag själv: Varför protesterar inte svenskarna? Jag tror att det finns två olika förklaringar. Dels så har svenskar ett nästan osunt förtroende till politiker och myndigheter. Och dels finns rädslan för att sticka ut som oliktänkande och inte följa med strömmen. Om "dom" säger det så måste det vara rätt. Svensken är extremt rädd för att bli utsatt för ifrågasättande och mobbning så det enklaste är att vara main-stream.
Anonym sa…
" Jag tror att det finns två olika förklaringar. Dels så har svenskar ett nästan osunt förtroende till politiker och myndigheter. Och dels finns rädslan för att sticka ut som oliktänkande och inte följa med strömmen"

Jo, det kan nog stämma. Men varför agerar just svenskar på detta sätt, när andra jämförbara folk i Europa ställer sig upp och säger stopp?

Ofta hör jag förklaringen att det är kopplat till att vi har sluppit krig under 200 år men eftersom jag bor i Schweiz, som har varit lika förskonat, kan jag inte riktigt köpa detta.

Är det pga. vår starka centralmakt? Tja, kanske. Men titta på t.ex Frankrike som sannolikt har Europas starkaste maktkoncentration.

Är det sossarnas långa maktinnehav? Många länder i Europa är lika fokuserade på sin "välfärdsstat" som Svenskarna är.

Osv, osv...

Man kan nog spekulera tills man blir blå men sannolikt spelar det ingen roll. Tiden håller redan på att rinna ut och jag tvivlar på att landet kommer hålla ihop så många år till. Om man tittar på Sverige med objektiva ögon är det helt klart att landet redan befinner sig i förstadiet till ett inbördeskrig. Eftersom det inte finns någon som helst politisk vilja att ens erkänna problemen är det mycket svårt att se vad som ska vända utvecklingen.

Min uppfattning är att det redan är kört och att de som vill undvika att fastna i ett nytt Libanon bör flytta snarast.

Notera att flera länder hotade med att återinföra gränskontroller när Italien började dela ut uppehållstillstånd till afrikaner. EU medlemskapet är inte någon garanti för fortsatt fri rörlighet om vi behåller den nuvarande immigrationspolitiken. Tvärtom, det är bara en fråga om (kort?) tid innan andra EU länder börjar införa restriktioner mot svenska medborgare.

”Checks on documents at borders are being reintroduced by France, the Netherlands and Belgium, which is demanding that Tunisians arriving on Italian temporary permits show they have at least 10,000 euros.

Austria has indicated that it is looking for ways to curb the movement of migrants, and German interior minister Jens Teschke said there would be ‘more intensive observation’ of people arriving at road and rail borders and airports.”

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1378949/End-Europe-borders-Row-African-immigrants-threatens-free-travel.html#ixzz1KF9yE7GN

Om man tittar på antalet personer som har anlänt till Italien från Afrika och sen kollar hur många som Sverige tar in kan man ju ganska lätt dra slutsatsen att fri rörlighet snart är ett minne blott för folk med svenskt pass. Tyvärr…..

Utlandssvensk

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn