En av de många myterna

Den största katastrofen av dem alla i Sverige har förutspåtts vara 40-talisternas pensioneringar och uttåg ur arbetsmarknaden. Därför har vi fått en arbetskraftsinvandring på några hundra per år som vill diska och städa plus en och annan IT-programmerare.

Här har Magnus Svensson, C, skrivit lyriskt om arbetskraftsinvandringen som den definitiva räddningen för ett Sverige som annars kommer att gå under. Man kan förstå honom till viss del. Han bor i Söderhamn, en av de mest somaliserade städerna i hela landet.

Nu har vi kommit fram till årgångarna 1947-49 och 40-talisterna har till 75% gått i pension. Och bloggaren undrar: När går den berömda proppen ur? När kommer krisen?

Det kanske är dags att äntligen avslöja 40-talisterna som ett gäng med en samhällsförstörande agenda som enbart byggde upp ett innehållslöst komplex av pappersvändare i kommittér, aktionsgrupper, kriscenter med en allmän politisering av Sverige.

Och istället för att fortsätta med den arbetskraftsinvandring vi hade på 50-70-talet, förvandlade 40-talisterna Sverige till hela världens socialbyrå. Med känt resultat.

40-talisterna förstörde mycket för sina egna barn. Den politiska korrektheten växte fram i expressfart under 70-talet när 40-talisterna tog över. Precis som idag byttes leksakerna på dagis ut, men då med kastruller, grytlock och klappträn.

På julen, mitt i julmaten när barnens ögon tindrade som mest, satte föräldrarna fram foton på hungrande Biafra-barn med uppsvällda magar. Barnen skulle känna skuld över det egna välståndet och utvecklas till solidariska varelser för världens alla olycksbarn.

40-talisterna själva blev den generation som har tagit del av den största biten av välfärdskakan. De är utan konkurrens de rikaste i vårt land, har de största villorna, två bilar och mycket pengar i aktier och obligationer.

Och de bor långt, långt borta från det mångkulturella kaos de själva har skapat och prisar.

Kanske är det dags att smyga sig in i några av de välbärgade villorna en klar natt och lägga fram foton från krigen i världen och hur riktiga fattiga och uthungrade barn ser ut. Och framför allt hur ett barn ser ut, vilket man inte riktigt förstår.

Likaså lägger man fram några filmer från CNN och Fox som skildrar ett Sverige som de aldrig har varit i närheten av att ta i med tång.

40-talisterna är Sveriges mest onödiga generation. Man behöver inte ens ersätta dem eftersom de jobb de har genomfört, utan problem kan rationaliseras bort.

Det är mycket märkligt när man tänker på det. Att dessa högröstade marodörer lyckades förstöra ett land utan att egentligen bidra med något konstruktivt. Det måste vara unikt i världshistorien.

Kommentarer

Anonym sa…
En del av det där om 40-talisterna kan jag hålla med om, men ditt uttalande "På julen, mitt i julmaten när barnens ögon tindrade som mest, satte föräldrarna fram foton på hungrande Biafra-barn med uppsvällda magar. Barnen skulle känna skuld över det egna välståndet och utvecklas till solidariska varelser för världens alla olycksbarn", stämmer inte alls.
Det var inte 40-talisterna som hade makten i Sverige under 60-talet. Det var då man visade svältande från Etiopien och Biafra.
Maj Grandmo sa…
Det kanske inte var Biafra-barn just specifikt, men det var svältande barn som 40-talisterna visade sina barn för att de skulle "förstå" att inte alla har det lika bra.
Anonym sa…
jag växte som sagt upp på 50-60talet, var tonåring under 60-talet, alltså 40-talist.
Jag minns hur man under större delen av 60-talet visade svältande barn med upsvällda magar och flugor i ögonen varje jul.
Det var väl under 60-talet som 20- och 30-talisterna bestämde.
Dit jag vill komma är väl att folk som styrde och ställde i media höll på likadant då som nu. Enda skillnaden var ju att TV inte hade samma makt under 60-talet som det senare fick när en tVmottagare blev var mans egendom.
Nostradamus_i_norr sa…
Brist på arbetskraft och en åldrande befolkning är enbart sagor som politiker och journalister berättar för vuxna barn:

- arbetslösheten är nu ca 400 000
- rationaliseringar i offentlig verksamhet medför att antalet arbetstillfällen sakta minskar
- rationaliseringar i varu- och tjänsteproducerande företag (produktivitetshöjningar) medför att antalet arbetstillfällen stadigt minskar
- utflyttning av varu- och tjänsteproduktion från Sverige gör att antalet arbetstillfällen minskar
- i slutet av 2009 var 76 000 svenskar registrerade hos de norska skattemyndigheterna vilket innebär att de jobbade där och svenska ungdomar jobbar även i Danmark och England

Maud Olofsson upprepar olika mantran om en åldrande befolkning, kommande pensionsavgångar, den därav kommande bristen på arbetskraft och problemen med att klara välfärden. Det har vi nu hört om i flera tiotals år men arbetslöshetsstatistiken berättar något helt annat. I ett avseende har hon rätt och det är situationen i glesbygdskommunerna men dit flyttar inte många invandrare. De svenskar som arbetar i Norge, Danmark, England och i andra länder har till stor del tvingats utomlands därför att det inte finns jobb i Sverige. De kan svenska, är väl integrerade i det svenska samhället och har i de flesta fall en godkänd gymnasieutbildning och en del av dem har antagligen högskoleutbildning. Sannolikt skulle många av dem välja att återvända om det bara fanns jobb att återvända till och inte bara jobb, men också bostäder. Bostäder som det nu råder brist på och som tveklöst är förorsakad av massinvandringen. Ärligt talat så hade Sverige klarat välfärden avsevärt mycket bättre med en mer sansad invandringspolitik. Här kan man läsa om den så kallade ”arbetskraftsbristen” och ”vårdkrisen”:

http://www.fokus.se/2011/05/myten-om-vardkrisen/
http://frihetslarson.blogspot.com/2010/11/ologiskt-om-arbetskraftsinvandring.html
http://frihetslarson.blogspot.com/2010/11/om-arbetskraftsinvandring.html
http://kallberg.blogs.com/jan_kallberg/2010/11/kvoterad-planm%C3%A4ssig-invandring-helt-%C3%B6verl%C3%A4gsen-j%C3%A4mf%C3%B6rt-med-sveriges-f%C3%B6rvirrade-och-planl%C3%B6sa-invandri.html
http://economicsandfreedom101.blogspot.com/2010/05/stabiliserad-arbetsloshet-men.html
http://www.dn.se/debatt/arbetskraftsinvandring-hjalper-inte-offentlig-sektor
http://petterssons.bloggsida.se/politik/kottberget-forsvann
http://www.nonkonform.se/2010/03/europa-skall-pensioneras-och-eftertradas/
http://politisktinkorrekt.info/2011/04/16/darfor-kan-invandring-eller-storre-fodseltal-inte-losa-aldrevarden/
http://www.svensktidskrift.se/?p=23968
http://www.unt.se/uppsala/demografisk-bomb-avfardas-som-myt-418732.aspx
https://www.flashback.org/t1550337
Anonym sa…
Bostadsbristen beror på en enda sak, regleringar. Staten ska överhuvudtaget inte lägga sig i bostadsmarknaden. Det behövs ingen "Bostadminister"/bostadspolitik eller vad fn dom kallar personen. Det ser man klart och tydligt när man reser till storstäder utomlands. I Alla stater i USA där staten lägger sig i är det samma som i Sverige, vansinniga priser och total brist. Medans dom stater där marknaden råder har både lägenheter att hyra samt billigare bostäder. Det gäller såväl USA som Cananda AUS etc etc. Jag bodde ett par år i Los Angeles samt Houston, och även om Californien är hårt reglerad fanns där bostäder att få mitt i stan på nolltid till hyffsade priser. LA med 18 miljoner invånare är lättare att få bostad i än i Sveriges små städer med nån miljon invånare. Finns inget land i väst som är så segregerat tack vare statliga regleringar i bostadspolitiken. Det finns naturligtvis andra anledningar också som har att göra men en värdelös invandring men i det stora hela är Sveriges bostadspolitik ett enda sort misslyckande. Socialisternas strävan efter det perfekta samhället där alla är lika har misslyckats totalt i det sociala experimentet Sverige. Som det alltid gör.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn