För folk med för lite att göra

Bloggaren har just erövrat 14 poäng av 20 möjliga i totaltestet "Kan du Plastikmissarna". Håhåjaja, jag är kunnigare än vad jag trodde. Linda Rosings läppar, Tori Spellings pattar och Courtney Love's näsa; ni hade inte en chans, jag knep er!!

Jag har ledigt denna vecka så det blir mycket konsumtion, kommunikation och konjunktion. När skulderna växer på köksbordet och pengarna inte gör det uppstår en viss tomhet som måste fyllas med något.
Alltså gjorde jag testet när jag ändå var inne på Pesten för att leta efter dagens PK.

Jag hittade denna lilla krönika av TV4-journalisten Jenny Östergren (som jag faktiskt gillar!).

Det handlar om de skapade behoven i konsumtionssamhället i allmänhet och inom hemrenovering och trädgårdshysterin i synnerhet.

Det verkar som om de Grönas (Obs! Ej miljöpartiet) drömsamhälle om den där hållbara utvecklingen som är så självklar att ingen egentligen vet vad det betyder, ändå har landat så småningom i medelklassens statusjakt och livspussel.

För medelklass är det det handlar om. De som är överklass wanna-beez och köper en BMW stadsjeep fast man bor i Torsåker. Eller Pettersbruk.

Nu har de Gröna smugit sig uppför trappan med det smidade handräcket och bara väntar på att komma in. De gröna ute i Europa är inget som har med Miljöpartiet att göra. De är inte tillväxt- och teknikfientliga, tvärtom.
Men all tillväxt och teknikutveckling måste enligt dessas filosofi vara Hållbar. Alltså, överge slit-o-släng, det sjöng Siwan om redan på 60-talet.

Ett gammalt begrepp som borde dammas av är "Livskvalitet". För vad är detta i dagens Sverige? Fullspäckade scheman, stressande, halvdöva barn som träffar föräldrarna tre timmar i veckan. Eller också bidragsberoende i förorten.

Kvalitet verkar helt har ersatts av kvantitet. Så mycket som möjligt av alltihop. Helst ännu mer. Men i svenskens inre dunkar ångesten och tomheten.
Läste om att förskrivningen av anti-depressiva har ökat till rekordnivåer. Och doserna har aldrig varit så höga.

I Hollywood är det förstorade läppar och bröst som tros ge livskvalitet. För man har ju redan allt. Då måste det som förr inte gick att förändra förändras. Kanske man blir lyckligare av att ha Kalle Anka-läppar, kanske kan man lapa lite livskvalitet från den rosa champagnen.

När man förlorar sin hälsa vet man helt plötsligt vad som är viktigast i livet: Hälsa.

Själv har jag drabbats av ett par livshotande sjukdomar i livet, men blivit frisk igen. Att gå ut i naturen efter att ha tillbringat några månader i sjuksängen är att möta friheten och skönheten.

Men det enkla är ofta det som är det svåraste att förstå och uppskatta. Men ju närmare det enkla vi kommer ju mer livskvalitet kan vi räkna med att få. Vi har skärmat oss så totalt från det naturliga att vi blir allergiska av det som vi borde njuta av. Vi tror att vi kan domdera och domptera naturen, flyttar djur (vargar) som om de vore schackpjäser.

När folk i tid och otid upprepar att "det är ju helt sjuuukt" så är det egentligen en förolämpning mot alla som verkligen är sjuka. Som inte har det där självklara.

Med medelklassens fulltecknade almenackor har man ändå för lite att göra. Det blir liksom ingenting över för det som är viktigast i livet.

Ove Wikström, religionsprofessor i Uppsala, skrev för ett antal år sedan "Till Långsamhetens Lov", där han hyllar stillheten och den egna kontemplationen i ett hörn av den oansade trädgården. Att söka frid och fred med sig själv är nyckeln till en god hälsa.

Det är kanske det som Hundlokan och hans stall borde syssla med.

Kommentarer

LOL! Jag scorade 16 och då hade jag inte räknat med särskilt mycket eftersom jag inte följer kändisskvaller. Eftersom du nämnde Tori Spelling så var den ju lätt. Att Love var gift med Cobain visste jag redan, samma sak att Kidman varit gift med Cruise. En del kunde man ju dessutom känna igen på fotona och den enda jag missade där var Boyle, vilket retar mig eftersom jag var stor fan av Twin Peaks men det liknade verkligen inte henne. Hon som medvetet opererat sig ful kände jag också till. Har faktiskt nyligen sett ett ännu värre exempel än just hon. Resten var mer eller mindre kvalificerade gissningar.


Du fick 16 rätt av 20 möjliga


120000 personer har gjort testet.

Facit
1. Letar efter en karl i tv.: Linda Rosing
2. Efter sin medverkan i filmen American Pie har karriären gått sådär.: Tara Reid
3. När hon medverkade i "Advokaterna" kallades hon babe. Plötsligt hände något och skådespelerskans ansikte förändrades väldigt.: Lara Flynn Boyle
4. Efter 15 år från rampljuset står han i det igen. I nya filmen kramas han hårt med andra män.: Mickey Rourke
5. Nyligen flyttades hon till USA från England. Tillsammans med sin make försöker hon att tjäna ännu mer pengar.: Katie Price
6. Hon föddes som man och har varit ansiktet utåt för både MAC och Swatch.: Amanda Lepore
7. Det enda som åldras är händerna på denna kvinna. Muskelkvinna är vad hon är.: Madonna
8. En av medlemmarna i familjen Jackson.: La Toya Jackson
9. Oj, oj, den här bröstoperationen blev inte så bra. Skådespelerskan var poppis under 90-talet då hon medverkade i en ungdomsserie.: Tori Spelling
10. Hon är känd i England och säger att hon lagt över en miljon pund på sina operationer.: Alicia Douvall
11. Sångerska som tycker om att ändra stil och att ändra sitt fejs.: Cher
12. Den här sångaren skapade rubriker när han under sin vistelse i Sverige bodde på Berns i Stockholm. Under en utekväll bet han en vakt i benet.: Axl Rose
13. Från liten byst till större. När sångerskan fick barn gick bysten från större till störst. : Christina Aguilera
14. När hon var gift med mannen som idag är gift med Katie Holmes var pannan inte lika slät. Nu är den jätteslät!: Nicole Kidman
15. Hon är i princip bara känd för att vilja se ut som sitt älsklingsdjur.: Jocelyn Wildenstein
16. Läpparna sitter på en av syskonen Jackson.: Michael Jackson
17. Hon medverkar i bandet Hole och var en gång i tiden ihop med en mycket känd artist, som inte går på denna jord längre.: Courtney Love
18. Den här skådespelerskan medverkade i Melrose Place och har varit gift med en annan skådis HUR länge som helst!: Lisa Rinna
19. När hon fejkade en orgasm på film blev hon jättekänd.: Meg Ryan
20. De här kompisarna syns ofta. De trillar ut hipp som happ och modellen verkar bara tycka att det är ganska kul. : Pamela Anderson

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn