I Finland är man modig

Som väntat gjorde det invandrar- och EU-kritiska partiet Sannfinländarna ett bra val. Så bra att de kommer att sitta i den kommande regeringen. 19% av rösterna för Sannfinlärndarna säger något om skillnaderna mellan våra länder när det gäller acceptans och respekt för oliktänkande. Det är svårt att se att SD kan komma upp till en sådan nivå med tanke på att censuren och PK:ismen t o m förbjuder människor att tänka kritiskt.

Det som skiljer är också partiernas historia. SD kommer att förföljas för sitt ursprung i den rasistiska Vit Makt-rörelsen bra många år ännu.
Men alla partier har sitt bruna förflutna, så anklagelserna ekar ofta falskt.

Sannfinländarna har sitt ursprung i Finlands Landsbygdsparti som bildades 1959 som ett slags bondeparti likt vårt Centerparti. I Sverige har partiet kallats ett populistiskt missnöjesparti. Man har koncentrerats sig på frågor om korruption, inkomstprövade bidrag och höjda skatter.

Det "missnöje" som vår maktelit spårar i partiets politik är främst kopplat till åsikterna om minskad invandring, vård av det finska kulturarvet, avståndstagande från centralmakten i EU och att hatbrott mot minoriteter även ska omfatta majoriteter.
D v s ganska likt SD:s politik.

Men Sannfinländarna har i sin kraft av etablerat parti sedan många år också utarbetat ett partiprogram som är långt mer omfattande än SD:s. Vilket får dem att trovärdigare och mer seriöst.

Så här såg partiprogrammet ut inför valet: HBL. Man placerar sig till vänster om sossarna så en röst på Sannfinländarna är en röst för höjda skatter och mindre valfrihet.

Antagligen är det inte p g a detta som partiet har inhåvat sina 19% utan på det faktum att man är invandrar- och EU-kritiker.
Man vill t ex stoppa stödpaketet till Euroländer i kris, en klar ståndpunkt för att "har man satt fan i båten får man ro honom i land".

I Sverige som i sin politik motverkar självbestämmande väljer man att betala ut bidrag till t ex Grekland och Irland fast vi inte är medlem i Euroländerna.

När det gäller självbevarelsedriften och överlevnad så verkar Sverige jobba på vår egen undergång som nation. Detsamma gäller på individnivå. Jag skrev igår om det faktum att Sverige är en totalitär konsensusstat som har gått så djupt ner i PK-träsket att snart all trygghet och tillit till andra människor är borta.

Den finska sisusen är vad svenskarna skulle behöva. Mod att förändra; mod att säga ifrån. Mod att ha egna idéer trots ett hårdnade klimat där vi beskrivs som "barbarer" som skulle ha stampat "jordgolv" om vi inte hade haft den stora invandringen.

Den stora fegheten som numer präglar vårt land gick att avläsa i helgen när TUFF, den radikala föreningen för unga muslimer som hade en extremislamist på besök: Bilal Philips, som bl a predikar om död åt de homosexuella, offentlig halshuggning av olydiga kvinnor, tjyvar och otrogna. Han förordar ett strikt shariasamhälle där allt är underställt Islam.
TUFF har ett bidrag på 550.000 kr/år från staten.

En insändare på PI undrar var feministerna var, RFSL och anti-rasisterna. Det Philips ger uttryck för är ett groteskt hat till Väst i allmänhet och demokrati i synnerhet. Inom Sharia finns ingen demokrati, bara underkastelse, hat och oförsonlighet. Och tilliten mellan människor är minimal p g a den stora sociala kontrollen över vad människor gör och inte gör som är acceptabelt.

Känns det sistnämda igen? Byt ut Sharia mot PK. Finns det inte en skrämmande likhet? Vi har en demokratur som till formen är en demokrati men där den sociala kontrollen över människors åsikter blir alltmer uppenbar sedan SD:s intåg i riksdagen.

På Facebook utesluts människor metodiskt om det visar sig att de röstat på SD. Och fenomenet sprider sig. Bloggaren hittade det här fotot på Facebook.
Den som har röstat på SD får alltså inte komma in i butiken.

När riksdagen öppnade igen efter valet i höstas blev det ju ett riktigt halabaloo om att representanter för andra partier inte ville sitta bredvid sverigedemokrater.

Visst är det sandlådementalitet. Men ska Sveriges högsta organ låta sig styras av denna mentalitet?

Jag vågar huvudet på att Sannfinländarna inte kommer att råka ut för samma sak. Det låga taket i Sverige är en skam och ett uttryck för ren apartheid av oliktänkande. Skulle någon ha berättat om läget i landet idag på 70-talet så skulle jag bara ha skrattat.
Men samtidigt var det då det började: Åsiktsmaffian 40-talisterna...

Kommentarer

Anonym sa…
"SD kommer att förföljas för sitt ursprung i den rasistiska Vit Makt-rörelsen bra många år ännu."
-------------------
Kan du säga något mer konkret? Jag har hållt ett öga på SD i rätt många år nu, men aldrig fått eller sett några konkreta uppgifter om SDs förmenta rasistiska ursprung.
Endast svepande påståenden som aldrig innehåller några namn eller händelser.
Rune
Maj Grandmo sa…
Partiet bildades 1988 med ledare som hade varit aktiva tidigare i lite obskyra sammanhang. Leif Eriksson hade ett förflutet i BSS, Anders Klarström i Nordiska Rikspartiet.

Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Alla partier har ju faktiskt sin "vilda bakgrund" innan de växer till sig.

Problemet med Sverige är väl snarare att vi har fler extrempartier i etablerad ställning än något annat land. Jag tycker själv att både mp och v är extrema plus moderaterna i sin nuvarande form. S har sansat sig lite nu med Juholt men var extremt med Måna.
Länken till butiken funkar inte längre så jag antar att den blivit flaggad och FB tagit bort. Handlade det om den där skobutiken som blev uppmärksammad kort innan valet?
Anonym sa…
"Leif Eriksson hade ett förflutet i BSS, Anders Klarström i Nordiska Rikspartiet"
-----------------
BSS betydde väl "Bevara Sverige Svenskt"? Låter inte så rasistiskt tycker jag? Ungefär som Per Albin Hanssons "Sverige åt svenskarna".
Var det inte så med Anders Klarström att han var bekant med någon som var bekant med någon i Nordiska Rikspartiet?
Ungefär så långt har jag lyckats komma. Sedan brister det konkret med namn och händelser.
Rune
Maj Grandmo sa…
Nordiska Rikspartiet betraktades som den tidens nazzar. Anders Klarström var en period i SD:s barndom ordförande i SD.

Nej, Bevare Sverige Svenskt är ju inte rasistiskt i sig, men där fanns medlemmar som var det.

Det är faktiskt allt jag vet. Men tidigare har man ju bara haft gammelmedia och läst om det här. Och där är ju allt svenskt rasistiskt.
Maj Grandmo sa…
Robin:
Vet inte om det var en skobutik, skylten stod utanför på trottoaren.
Anonym sa…
Inte så imponerande partiprogram direkt; bibehålla och utöka skatter var det. Socialism är ett helvete; när ska det inses? Fler krig innan folk förstår att det är mer frihet vi behöver inte mindre. Inte mer politik, mer byråkrati, mer lagar (som gynnar etablissemanget) etc.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn