Är miljöpartiet nyliberalt?

Maria Wetterstrand skriver här på Newsmill om sin plattform inför valet 2010. "Socialliberalt" kallar hon MP:s politik för.
Är det verkligen sant?

Frykman tar och Svd upp den frågan. Man menar att MP:s liberalism inte är något annat än en undanflykt för att stärka statens makt över individen genom att arbeta för "hållbar utveckling" och anti-konsumism. I själva verket är man både tillväxtfientlig och bakåtsträvande.
Även att domdera över hur människor ska sköta föräldrarledigheten är ett tydligt stövelklamp på individen frihet. Men man maskerar detta genom grumliga idéer om sk skatteväxling. Vilket inte betyder något annat än att sänkta skatter i en sektor resulterar i högre skatter på ett annat område istället.

MP är ingenting annat än ett extremt vänsterparti i latteförpackning. Födda och boende i vita medelklassområden förstår man inte vad många svenskar utsätts för varje dag. Men man faller i trance över mångfaldens och mångkulturalismens ideologi och bekymrar sig inte för vad det innebär på ett konkret plan.
Allt vildare och verklighetsfrämmande idéer har sin grund i att Mp är ett livstils- och idéparti snarare än ett pragmatiskt och konkret förankrat sådant.

Mp är det parti som mest vill fingra på den personliga friheten genom att tala om för oss allt ifrån vilken mjölk vi ska köpa till hur vi ska spendera vår fritid.

Men Mp är något så ovanligt som ett nyliberalt parti på vissa specifika områden. Det gäller främst två områden: Invandring och arbete (eller snarare icke-arbete).

På nyliberalt sätt vill man ha fri invandring. På ett icke-liberalt sätt anser man att staten ska försörja alla dessa "nysvenskar".

På nyliberalt sätt tycker man att arbete ska vara ett fritt val. Friår och medborgarlön är exempel på att man ändå vill att staten betalar för detta.
Vill man inte jobba ska man inte behöva det heller. Staten betalar vilket som.

På detta vis förenas två av MP:s nyliberala idéer Fri invandring för människor som inte vill jobba.

MP lever i ett luftslott där man aldrig behöver ta ansvar för sina absurda åsikter. Börjar man ändå fråga ut en miljöpartist om finansiering och konsekvenser av hennes/hans politik, så hamnar man i ett typiskt cirkelresonemang.

På ett för luftmänniskors typiska vis, lever man knappast som man lär. Man reser gladeligen till världens alla hörn, man kör bensindrivet och dricker fint rödvin från Californa till sin blodiga biff.

Det är mycket oroande med Reindfeldts "utsträckta hand" till MP. Att hundlokan gör det beror sannolikt på att han vill utmanövrera SD för att skapa egen majoritet.

Detta är ett mycket vanskligt handlande och kan leda till att överskottet i statskassan snart övergår till röda siffror.
Det leder till ohämmad invandring, ökad ghettofiering, minskad trygghet och ännu mer urvattnad borgerlighet.
Det leder till chockhöjning av vissa skatter som innebär ännu dyrare el och bensin, ännu högre matpriser med specialskatter på t ex kött och naturligtvis högre hyror.

För vi måste ju ha råd med att importera fler kamelskötare och mattknytare, terrorister och krigsbrottslingar. Samt att lära tiotusentals analfabeter att läsa och skriva.

Men huvudsaken är väl att vi skapar Mp:s mångkulturella drömsamhälle oavsett vad det kostar på alla nivåer.
Själva sitter de tryggt i sina stora lägenheter på Östermalm  och bondgårdar på Österlen.

Kommentarer

Anonym sa…
Miljöpartiets "politik" är bara drömmar i det blå (förlåt röda måste det vara i detta fall).
Man undrar ibland om de går på någon drog eftersom förslagen kan vara hur verklighetsfrämmande som helst.
Mp är ett totalitärt Big Brother-parti, likt resten av Sjuklövern(nn) och vill kontrollera medborgarna ända in i sängkammaren. Dom har lyckats kamouflera sig som ett miljö-vänligt alternativ, för vem utom nån som är ond bryr sig inte om miljön? Men vad fårskocken inte begriper är att det bara är en Potemkin-kuliss och döljer ett kommunistiskt totalitärt parti.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn