Sila mygg och svälja elefanter

En av de värsta svensk nationella egenskaperna är feghet och undfallande. Allt för många gånger har landets ledare krumbuktat sig och vikit sig tredubbelt för att undvika konflikter och obehagligheter. Konflikträdsla brukar man kalla det för. Men finns det även annan förklaring till detta krypande och undfallande beteenden som upprepat sig under hela 1900-talet inför olika hot?

Nu på 2000-talet är det islam vi kryper och krälar inför som om vi är villiga att offra både heder, ära och liv för att tillgodose och hålla oss "neutrala" inför kanske det största hot vi någonsin har mött.

Bloggaren lyssnade på kropp o själ på P1 idag där man diskuterade vilka biologiska faktorer som man har funnit hos de som är suicidala, d v s självmordsbenägna.

Till sin hjälp använder man en liten mätdosa som registrerar puls, handsvett mm vid exponering av ett stimuli, t ex upprepade toner i en följd.
De hyperreaktiva är de som fortsätter reagera på stimulit även vid upprepningar. Dvs vad som sker i omgivningen väcker intresse och nyfikenhet.
De hyporeaktiva är de som förlorar intresset vid bara en eller två exponeringar. Dessa, har det visat sig ha en hög suicidalrisk vid motgångar i livet eftersom man inte orkar engagera sig i det som sker runt omkring och därmed hitta en lösning. Kan, orkar eller vill är kanske en bättre beskrivning.

Och ja, jag har läst Björn Ullveus artikel på NM. Samma tes drivs i en debattartikel i svd skriven bl a av Per Ewert. Där berättar man om den fruktansvärda behandlingen av inte bara kristna i Pakistan utan även av dem som inte tillräckligt är hängivna Muhammed.

I Sveriges maktelit verkar man styras av en hyporeaktivitet. Ett kontinuerligt flöde av de konsekvenser som massinvandringen av framför allt muslimer utspelar sig framför deras ögon. Men utan att det leder till någon form av motaktion.
Strutsen som stoppar ner huvudet i sanden för att slippa se och uppleva och tvingas engagera sig. Eller den deprimerade som drar täcket över huvudet för att slippa vara med.
Man varken vill, kan eller orkar bry sig i den verklighet som många befinner sig i. Själva drar de filten över öronen i sina fina villor i etniskts svenska områden dit verkligheten aldrig når.

De styrande kan sägas begå självmord på sitt eget land. Fortsätter Sverige i den här riktningen kommer vi att gå under, det säger sig självt.

Istället snöar man in sig på idiotiska icke-frågor som här på Newmill där Bonnie Bernström upprörs över att de nya sedlarna är kvinnoförtryckande. Ett klart exempel på hyperreaktivitet av hysteriskt slag. Genushysterin är det som s a s tillåts växa i omfattning till den ena extrema positionen efter den andra. Gamla 40-talistkärringar som är så desperata inför den kommande ålderdomen att de gör vad som helst för att få sina sista minuter i rampljuset

Tyvärr är det också detta som regeringen lägger resurser på. Miljard efter miljard strömmar in i genusindustrin. Ander Borg har t o m kallat sig feminist och bubblat om patriarkala maktstrukturer.

Men det är ett bekvämt sätt att undvika det svåra olösta fallet med den hejdlösa invandringspoltitiken och islams utbredning.

Eller finns det trots en dold agenda i att etablera genusdagis och jämställdhetsundervisning i skolan? Att kvinnosynen ska förändras hos de muslimska barnen så att de slutar betrakta tjejer utan sjal som horor. Det är verkligen ett sätt att manipulera och förvirra samtliga barns identitetsutveckling.

Ett bättre sätt vore väl att kräva av de som söker PUT att tillbringa tiden i skolbänken för att lära sig de svenska värderingarna och lagarna utan att försöka ta en massa kringelikrokvägar. Efter ett år i Sverige måste man genomgå en utvärdering där man kan visa upp att man lärt sig lite svenska och tagit till sig det svenska demokratiska värderingarna. Ett poängsystem som Danmarks vore mer än önskvärt.

Men den hyporeaktiva regeringen reagerar visst inte på ens de starkaste mistlurarna. Men det är ju vi andra som får plågas istället.

Kommentarer

Josef Boberg sa…
"En av de värsta svensk nationella egenskaperna är feghet och undfallande."

Jo... - Maj Grandmo - men den svenska modellen är ju mest framgångsrik i hela världen på sådant - ENÄR det grundläggs, sedan på tok för lååång tid tillbak, redan hos wåra små barn, tyvärr tyvärr... :cry:
Anonym sa…
Men kan du inte se hela bilden?Hela världen,hela planeten? Samma misstag begås om och om igen.Oavsett om det gäller; rasism,nazism,fascism,nation eller fundamentalism, islamisering,fascism,religions-nation. Både sidorna borde sluta och alla borde ta itu med denna regression,i sinnet,samhället och främst;omge sig med folk man älskar;alltid sträva efter det. Inte involvera sig och fascineras när det passar plånboken eller solbrännan...och sen backa och låtsas som om inte sverige, SVENSKAR är och har varit högt delaktiga i globaliseringen/dragit ekonomiska fördelar av relationerna osv. What goes around comes around; för jorden är rund och vi vi måste lära oss dela den smart. Det här med att isolera sig och bli rädd eller självmordbenägen måste sluta upp. Ja vakna. Känn, lev. Värna om Sverige och Svenskar. Och fler annars kommer det ändå nå en till slut. Som en cirkel. Bättre att jobba bort dom här rädslorna och leva sitt liv. Vill du leva etniskt svenskt måste du tänka på att flytta och ändra din livsstil; det är möjligt. Och muslimer kommer inte att dra;dom ökar; acceptera och underlätta ditt sinne,ge din själ ro genom att ta tillvara på din tid på jorden i denna skepnad. Nej,jag tillhör ingen religion; tillhör flera. Jag ser det negativa i det och det positiva;läxorna,varningarna Fastna inte för mycket på detaljer; försök se det hela. Testa;du kommer må bättre och orka göra mer av det du önskar.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn