1:a april för jämnan?

Eftersom bloggaren idag lider av en elak liten bacillusk så passar jag på att surfa i landet Absurdum, med inriktning på de statliga myndigheterna.

Först på Livsmedelsverket får vi reda på att nio kommuner minsann inte har lämnat in rapporter om sina livsmedels- och dricksvattenskontroller. De namnges också för att ställas in i skamvrån. Fy på sig!

Förresten har Livsmedelsverket själva fått på pälsen för att Matcirkeln är felaktig och kostråden i själva verket skapar en fettepidemi. Som bekant har LV i 40 år tutat i folket att fett är farligt och att vi ska stoppa i oss desto mer bröd, potatis, pasta och ris. Kolhydrater med andra ord. Precis det som socker innehåller drösvis av. Ajajajaj!

Socialstyrelsen har nu överträffat sig själva när de nu kommer med riktlinjerna till ett nationellt fackspråk, Snomed CT!!! Ska införas i vård och hälsa och implementeras under perioden 2012-2014.

Socialstyrelsen, och ytterst regeringen, står nu också med skägget i brevlådad efter det att svininfluensa-vaccinet Pandemix med stor sannolikhet skapar narkolepsi  (= sömnsjuka) hos vissa barn. Mot att normalt 3-4 drabbas per år har nu otroliga 80 barn fått sjukdomen!

Och detta mot en bakgrund av att hela pandeminhysterin bara var en stor hoax. Influensan var i själva verket betydligt mindre farlig än den vanliga. Och mindre smittsam.
Och nej, bloggaren tog ingen spruta. Liksom jag inte släckte några lampor i lördags.

Läkemedelsverket är de som ytterst är ansvarigt för de läkemedel som kommer ut på marknaden. Här ges en rätt roande definition på vad som menas med läkemedel.

"...som kan användas på eller tillföras människor eller djur i syfte att återställa, korrigera eller modifiera fysiologiska funktioner genom farmakologisk, immunologisk eller metabolisk verkan eller för att ställa diagnos”.


Läkemelsverket är också de som har hållit i utredningen om Pandemix. Jag hörde en "utsänd" därifrån på Vetenskapsradion som bara använde uttryck som "kan vara", "tyder möjligen på", "inte riktigt bevisat", "har inte tittat på", men lovade att "nog" inga drabbades längre än 12 månader efter vaccinationen.

Fem år med NIPU basunerade Migrationsverket ut igår. Denna reform innebar att asylanter nu kan överklaga sina beslut i tre domstolar istället för i den utskällda Utlänningsnämnden. Frågan är vad som egentligen skiljer dem åt. Politiker satt i Utlänningsnämnden och politiker sitter i domstolarna. Det enda som hänt är att det går att överklaga fram och åter i alla oändlighet. Verkligen en reform att slå sig för bröstet för.

Merit Wager låter de sk miggorna berätta om hur det egentligen går till på Migrationsverket.

I ropet på senaste tiden har Strålsäkerhetsmyndigheten varit. Hummande och harklande experter har berättat om hur lite de vet och hur lite man kan förutse. Hur lite har man egentligen att göra där? På frågan om hur man kan bäst kan isolera den blottade härden fick vi svaret att han inte var expert på strålskydd. Nehej, då måste vi ta in ytterligare fyra myndigheter. Osv, osv

Folkhälsoinstitutet är nog tillsammans med Nämnden för hemslöjdsfrågor, Lotteriinspektionen, Livrustkammaren blablabla, ja titta själva här, exempel på totalt onödiga skatteslukare.

Och då har vi ännu inte kommit in på Genusväldet. Vetenskapsrådet kastar hämningslöst in stålar i det ena genusprojektet efter det andra. Vetenskapsrådet skulle bara beviljas en fjärdedel av sina statliga bidrag med tanke på allt trams de sysslar med.

På ett mycket tragiskt sätt tydliggjordes myndighetsSverige i fallet med björnungarna i Funäsdalen. Länssyrelsen fick ärendet på sitt bord först, gick ut vid idet och trampade för att sedan överföra ärendet till Polisen som också gick ut och trampade. Så gick de där och trampade tillsammans utan att något hände. Varför hämtade man inte upp ungarna? Och hur trodde man att björnmamman skulle komma tillbaka med så mycket folk runt idet?

Hade det varit i ett annat land hade djurparkens personal helt sonika åkt dit och hämtat upp ungarna. Björnar är inga fridlysta djur så några myndigheter behöver absolut inte lägga sig i.

Seriöst, hur många myndigheter behöver ett litet land som Sverige? Lägg ner hälften!

Kommentarer

Frågan är varför asylsökande ska ha rätt att överklaga i tre instanser när svenska medborgare numera behöver överprövningsrätt till och med för att överklaga en tingsrättsdom till hovrätten. Kan du förklara denna obalans vad gäller ianspråktagande av allmänna medel??
Anonym sa…
http://www.doveworld.org/store
Jag köpte mig en mugg.
Maj Grandmo sa…
Det är inte "synd om" oss vanliga pursvenskar. I själva verket är detta ett exempel på att man har mindre tilltro till asylanternas egen förmåga. En form av rasism i all välmening då förstås!

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn