Tiggeri och frihet

Sala har som första kommun förbjudit tiggeri på gatorna. Som vanligt blir rubrikerna en paljett av den vanliga blandningen och PK-floskler.

De som tigger är företrädesvis romer. Ofta påhejade eller rent av tvingade av hallickliknande ligor. Barn som står och felar på samma stycke om och om igen är söta och ligorna räknar med att det ska rycka lite i hjärt- och hjälpmusklerna hos folk som går förbi.

Ett undantag är en gamal tandlös man som står på knä i trasiga kläder och och tittar bedjande upp på dig med vattniga och trötta ögon.
Honom har jag svårt att gå förbi bara. Jag känner skam å denna mans vägnar. Att sitta och förudmjuka sig själv på en av stans mest häktiska gator, gör bloggaren lite lätt illamående. Det påminner mig om alla dessa tiggande trashankar i San Fransisco.

Jag tror inte han har några skrupellösa ligor som lurar runt hörnet. Eller är det bara en maskeraduppvisning? Men skammen jag känner är i högsta grad äkta.

Däremot barnen som står och felar falskt och entonigt gör det sannolikt på kommando från vuxna släktingar. Då blir jag bara förbannad. Förbannad på att det finns så fruktansvärt manipulerande, respektlösa och samvetslösa människor som utnyttjar barn.

Ett annat sätt att plundra oss på pengar är att barn skickas in i affärer och stjäl på de vuxnas kommando. När polisen haffar dem finns det ingenting de kan göra. Barnen pratar inte svenska eller engelska och det är ett hästjobb att skumma fram de vuxna som utnyttjat barnen.

Det kanske mest absurda är att dessa ligor inte saknar egna pengar. En liten flicka som utnyttjades av sin pappa till att stjäla var vid stadd kassa och de bodde på hotell över hela Sverige.

Så vad driver dem? Är det bara girighet? Eller är det helt enkelt en livsstil?

Jag är böjd att tro det sistnämnda. Kringresande cirkusar, nomadliv och hokuspokus hör helt enkelt till kulturen. Och om man hela tiden driver omkring från plats till plats finns ju inga möjlighet att skaffa ett regelbundet jobb.

Visumtvång ska eventuellt åter införas p g a den stora folkströmningen av framför allt zigenare. Men det räcker inte. Det är många som kommer från Rumänien och Ungern där folket för länge sedan tröttnat på dessa grupper.

De absoluta vidrigaste brotten som zigenare sysslar med är åldringsrån och stöld från handikappade. Det tyder på barbari och avsaknad av empati. Absolut ingenting ska stå i vägen för målet: Att roffa år sig kontanter och smycken.
Detta är i linje med psykopati. Så invandringen av romer kan man beskriva som invandring av psykopater.

Lika illa är det med utnyttjandet av minderåriga barn till prostitution. I höstas hade vi två sådana fall. Det blev inga krigsrubriker som i stil med Mona Sahlins Toblerone-affär.

Nej, precis alla vet att det handlar om romer. Och då gäller det att spänna på sig munkorgen.

Mp vill nu öppna gränserna för romer. De ÄR ju så diskriminerade. Mp vet mycket väl vad det handlar om. Misstänksamheten mot romer handlar om deras omättliga begär efter andras pengar, stölder och bedrägerier i en ändlös rad av högst ociviliserade handlingar.

Avvisningarna av romer är högst berättigad med tanke på att dessa inte har någon annan anledning att komma till Sverige för att begå brott och/eller leva på bidrag.
De kan därför inte räknas in i EU:s fria marknad för arbete och produkter.

Kommer man hit för att begå brott och tigga bryter man mot den fria marknadens regler. Så vad är problemet?
Problemet kommer att bli regeringens samarbete med mp. Mp kommer att ställa motkrav för att regeringens ska få genomdriva sina propositioner. Och det är i invandringsfrågor man väljer att samarbeta för att utestänga SD.

Så paradoxalt nog kommer SD:s intåg i riksdagen att öppna dörren för en ännu extremare invandring än den som hittills ändå har sprängt alla vallar.

Halva Nordafrika kommer att vara välkomna eftersom andra europeiska länder kommer att säga nej. Amnestier kommer att ges för alla "papperslösa" (vilket i princip redan genomförts). Och romer kommer att söka sig hit likt flugor till en sockerbit.

Ackja, bevare oss. Säg att det bara är en ond dröm!

Kommentarer

Anonym sa…
"Så paradoxalt nog kommer SD:s intåg i riksdagen att öppna dörren för en ännu extremare invandring än den som hittills ändå har sprängt alla vallar."

Där sa du nå't!

Är detta Reinfeldts och sjuklöverns straff till alla svenskar som dristade sig till att rösta på SD? De kan säga så här:

'Där ser ni, bara för att ni röstade på SD så blev vi tvungna att göra upp med Mp, och då ser ni vad som händer! Om ni hade låtit bli att rösta på SD, så hade det aldrig behövt hända. Nu har ni fått er en läxa, så rösta inte på SD någon mer gång, för då...'

Du kan läsa mer om Reinfeldt på min blogg om du vill...
http://wp.me/pJmgo-tA
http://wp.me/pJmgo-s7
Historien upprepar sig. Precis samma effekt blev det när Ny Demokrati kom in i riksdagen. Som straff såg Bengt Westerberg till att vi tog emot uppemot 80 000 bosnier m fl från Balkan, något som Sverige än i dag lider av sviterna efter, i form av maffialiknande kriminalitet och ett vapenflöde som aldrig tidigare skådats i Sverige.

Vi måste sprida flygbladen så att folk får upp ögonen för detta. www.korta.nu/flygblad
jonathan sa…
Maj, eftersom jag själv har dålig koll på 68-vänstern vore det väldigt roligt om du vid något tillfälle kunde skriva lite om detta. Bland annat hur det kom sig att tidningarna blev så vänstervridna. Ett tips bara.
Maj Grandmo sa…
Verkligheten:
Jag läste också Julias krönika och har själv skrivit något i samma ämne.
Du har rätt när du beskriver Reinfeldt som en psykiskt instabil person.
Man kan med blotta ögat, och höra, hur fruktansvärt pressad han är. Han lägger ner rösten lågt i registret och man kan kan ana mer än höra den lätta vibrationen i den.

Jag anser inte Reinfeldt längre vara i stånd att leda landet. Hans avsky inför ett demokratiskt invalt parti är osunt. Det skulle inte hända i något annat land att statsministern säger att han inte "vill ta i dom med tång".

Det är barnsligt och förmedlar ett förakt för väljarnas, dvs svenska folkets, förmåga att hantera allmänna val.

Det blir väl så småningom villkorat vilka som får rösta och inte. Ingenting förvånar mig längre.
Reinfeldt är psykiskt sjuk, det är vi några som anser i alla fall. Att få bort honom måste vara prioritet nummer ett. Vet inte vem som är vice-statsminister men det är säkert nån annan stolle.
Maj Grandmo sa…
Maud Olofsson är vice statsminister. Hon är åtminstone psykiskt stabil.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn