Jordgolv och betonghäckar

I dagens ekonomiska debatt handlade det främst om jobben. S kör som vanligt med fler jobb i offentlig sektor samtidigt som man inte ger exempel på var dessa ska ske. En lång utläggning från Mikaela Valtersson MP handlade om hur mycket jobb som skapas genom invandringen och ger exempel på en rad företagsnamn som härrör utifrån.
Fanatismen gör att hon nästan går upp i falsett och därför skapas effekten av att hon inte är trovärdig. MP ska ju vara just ett miljöparti. Men enbart några få förpliktigande slutklämmar om klimatsmarta lösningar tydde på något brinnande engagemang.

Nej, MP framstår alltmer som det parti som står vänsterextremismen nära med sina krav på obegränsad invandring.

Visst, Felix och Findus må vara importerade. Från Europa dock. Det finns ingenting dock som tyder på att jobb skapas genom importen av somaliska analfabeter eller mattknytare från Afghanistan. Fast det är klart, alla svenskar som blir "med jobb" tack vare invandringen, det är kanske dessa man menar. Några måste ju passa upp på de ensamkommande flyktingbarnen, tolkar, advokater, handläggare, handledare, gode män, och så smångingom arbetscoacher och socialassistenter. Och så kanske fångvaktare.

Dagen skriver om en post i budgeten man dock inte tog upp i sändning. Nämligen att nästan en miljard ska tillföras i bidrag till de ensamkommande flykting"barnen". Vem vet det är kanske fler nallar som behövs. Pengarna ska tas från biståndsbudgeten! Och här demonstrerar regeringen med all önsvärd tydlighet att man väljer att importera folk utifrån istället för att satsa i deras hemländer.

Det finns en klar cynism i ett sådant tänkande. Sverige behöver utbildat folk framför allt inom teknik och dataindustrin. Sådana som civilingenjörer, civilekonomer. Plus läkare naturligtvis.
Att dränera fattiga länder från de få resurser som finns för vårt eget välstånd är rent ut sagt stötande.

Fast enligt SD:s politiska talesman Johnny Skalin så har endast 20%, knappt det, av arbetskraftsinvandrarna har någon som helst utbildning. Resterande jobbar i restauranger och som städare. Den taxikörande kirurgen är inget annt än en myt.
Så speciellt mycket kompetent folk får Sverige inte in. Dessa väljer USA eller England där lönerna är högre och skatterna lägre.

Våra arbetskraftsinvandrare kan dock vara nog så driftiga som berättas om här. Mannen var anställd som personlig assistent t sin handikappade son. Det var bara det att han hade dubbla identiteter: En i Sverige och en annan som han hade fått i ett annat EU-land.
Följden blev dubbel lön. Han hade kapat åt sig nära 100.000 kr innan det hela uppdagades. Se där en lukrativ bransch som Mikaela Valtersson glömde att nämna

Trots att företagen nu skriker efter folk är arbetslösheten hög, nästan 400.000 personer. Icke helt oväntat är 40% av dessa utomeuropeiska invandrare. Så varför då ta in ytterligare invandrare till skitjobb som man kanske bara är kvar i några månader.

SD sträckte ut handen mot S och MP men fick naturligtvis inget svar. Bara det sedvanliga om att fler invandrare ska in i landet för att "klara välfärden".

Anders Borg var på osedvanligt stridbart humör. Han kallade S för betonghäckar och gav en rejäl bredsida till Skalin som svar på att bromsa invandringen här.

Vi skulle leva på "jordgolv" om det inte hade varit för invandrarna.

Ja, vad säger man? "Barbari", "tönteri" och nu "jordgolv". Vilket land är det som de beskriver egentligen? Inte mitt Sverige i alla fall.

Det är ett utslag av ett sådant förakt för framför allt den äldre generationen som har byggt upp vårt land, men även tidigare generationer av hårt arbetande svenskar. Fattiga, hungriga och trötta högg man i med spett och spade för att göra bättre, bygga bättre i ömsesidig respekt och solidaritet för varandra.

Den nuvarande regeringen har ingen skam i kroppen, ingen förståelse för hur det här sårar särskilt de gamla. Hur alla som har ett jobb cyklar, går eller kör i alla väder ner till sina trista, monotona och kanske tunga jobb.

De är ingenting värda. Det är invandrarna vi ska tacka för att alla dessa stryktåliga svenskar gör sitt jobb. Det är så man gråter blod.

Kommentarer

Anonym sa…
Praeterea censeo Suiones esse delendam! avslutar Sjuklöverns s.k. politiker i praktiken samtliga sina anföranden.

Och om 5-10 år kommer det heta: operationen lyckades, patienten avled.

Härligt folk det svenska - men iofs vad är då en svensk *egentligen*?

Tja vem vet; inte undertecknad i alla fall.
Anonym sa…
Jag undrar vad Vår ursvenske Carl Ingemarsson tycker om, att Sverige och svenskarna endast "jordgolv" och enbart "barbarer" har?
Anonym sa…
Och som höjden av galet hyckleri har Sveriges Radio starta en webbsida Radioleaks där man anonymt kan berätta oegentliogheter och som pågår i vårt samhälle! Men är det inte som utnämna själva bocken [dvs fan själv] till trädgårdsmästare...

Kan då svensken sjunka djupare moraliskt och intellektuellt? Ja, på det kan han (hen!) bara svara: no problem Sir/Ma'm javisst kan jag det, vänta bara.
Anonym sa…
@Maja Grandmo/webmaster!

Vore skönt om man kunde redigera sina inlägg åtminstone ett tag!

RÄTTELSE (i inlägg ovan)

"oegentliogheter och som pågår i vårt samhälle"

skall vara

"oegentligheter som ex.vis maktmissbruk och korruption som pågår i vårt samhälle"
Inte ens mina morföräldrar som föddes runt förra sekelskiftet har vittnat om något stampat jordgolv. Min morfar växte upp i stan i en fattig arbetar-familj och min mormor i ett då fattigt fiskeläge. Mina föräldrar har berättat om dass på gården och bad i källaren, kallvatten och sånt men då talar vi om 30-50-tal. Men det berodde på fattigdomen och hade säkert valts bort om dom hade kunnat det. Dom hade dessutom 6-7 års folkskola så dom var inte analfabeter även om dom aldrig blev ingenjörer och hjärnkirurger. Fast dom låg heller aldrig samhället till last. Att kalla oss barbarer och snacka om jordgolv är en så stor kränkning att vi svenska folket borde lämna in en kollektiv anmälan till DO och anklaga i synnerhet landsförrädarna i riksdagen för att kränka sitt eget folk.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn