Mycket skatt för pengarna

Här i Uppsala här vi riktiga höjdarpolitiker. Vi har en kommunalskatt på drygt 32%, fast äldrevården går på knäna, skolorna är mögliga, brandskadade och förstörda. Gottsunda håller på att sjunka ner i dyn av sin egen tyngd.

Trots detta pågår en planering på inte mindre än två arenor; en idrott och en ishockey. För fyra år sedan invigdes Konsert- och kongresshuset som spräckt budgeten med flera hundra miljoner kronor. Pengar som vi skattebetalare fick lägga upp.

Som jag tidigare skrivit köper kommunen alltså bostadsrätter åt människor som misskött sig och/eller "flyktingar".
Bloggaren har räknat ut att kommunen äger bostadsrätter för mellan 5-800 miljoner kr!!!

Ja, och hur ska man finansiera sina fantastiska och maniska projekt?
Stefan Hanna, kommunalråd hos centern kommer idag med det fantastiska förslaget att feta ska betala mer i skatt!!!


"De innebär en extra belastning på samhället", skriver han, "inte minst för dem själva".

Jaha, så ovanpå att man lider av fetma ska man alltså leva på mindre pengar. Hanna tycker väl att han slår två flugor i en smäll: Genom att de feta får mindre pengar över kommer de också att äta mindre och på det sättet gå ner i vikt.

Ursäkta, men är inte det här "hets mot folkgrupp". Katri Linna, var är du när du verkligen behövs?

Det på påminner bloggaren om 90-talet när IT-generationen (en samling grönklåfingriga radikalungar), föreslog att 40-talisterna skulle betala mer i skatt.
Argumenten var snarlika fast hade en klar touch av avundsjuka. "40-talisterna har kapat åt sig det mesta och det bästa av välfärdssamhället", "...de är rika och kommer att leva länge och belasta äldrevården mer än andra generationer".

Måste säga att jag sympatiserade mer med denna tanke. 40-talisterna borde betala för vad de gjort med det svenska samhället. Men kollektiv bestraffning är aldrig trevlig oavsett vilka man vill bestraffa.

Så några förslag på ytterligare lämpliga skatter:

Vi betalar ju redan koldioxidskatt när vi har bil. Jag tycker man ska införa koldioxidskatt för alla helt enkelt därför att vi tillsammans andas ut många kubik av denna "farliga" gas.
Syreförbränning innebär utsläpp av koldioxid. Denna tas sedan upp igen av träd och växtlighet och omvandlas åter till syre. Ett evigt kretslopp.

Dessutom, eftersom folk som motionerar livet ur sig genom självplågan och svettande, förbrukar alltså mer syre och släpper därmed ut mer koldioxid.
Alltså extra skatt åt fanatiska motionärer.

Och när vi ändå håller på, Metan är ju en kraftfull växtgas. Det är den som produceras när vi förbränner föda, speciellt då vegetarisk sådan.
Det är ju därför vi ska äta mindre kött; korna fiser och rapar metan så till den grad att världen blir varmare.
Men 6 miljarder människor då?

Här i Sverige kan vi ju införa metanmätare i varje hushåll så vi exakt kan mäta upp hur mycket vi fiser och rapar för att en exakt skatt ska tas ut.
Naturligtvis kommer då vegetarianer att få betala högre skatt. Rätt åt de förnumstiga näsknäpparna!

Förmodligen är förrådet outtömligt för skattehungriga politiker för vad de ska pungslå och straffa oss för.

Jag menar, ändamålen helgar ju medlen. Eftersom skatterna går till så behjärtansvärda saker så ställer vi ju naturligtvis upp. Eller hur?

Kommentarer

Anonym sa…
Fullständigt idiotiskt i världens märkligaste land, ja.
Om det fanns några liberaler överhuvudtaget här skulle vi naturligtvis kontra detta utomordentligt korkade förslag med att ställa frågan varför vi då inte kan privatisera/indivdualisera sjukförsäkringen på en gång? Vi slipper då klåfingriga och dyra politiker och dess administration.
Ulle
Man borde även beskatta syret. Alla måste vi ju andas så det borde gå att räkna ut hur många andetag man tar i minuten. Genom att operera in andningsmätare i varje medborgare kan man mäta exakt hur mycket syre varje medborgare förbrukar. På detta sätt kan även mindre bemedlade medborgare spara pengar genom att hålla andan längre perioder under dagen. Man kan även bygga in en funktion i mätaren som gör att den stryper syretillförseln för dom medborgare som inte klarar av att betala eller blir sena med räkningarna.

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK