De "utsatta" först

Att vara sk utsatt i Sverige är lika med att vara invandrare och bo i ett område befolkat med andra invandrare där en majoritet lever på bidrag.

Likadant är det med kategorin "svaga grupper". Lika med invandrare boende i ett område tillsammans med andra invandrare som huvudsakligen lever på bidrag.

What´s wrong with this picture? I ett samhälle där likhet är den största ambitionen av dem alla, och där alla erbjuds samma möjligheter, varför blir då vissa grupper placerade i en egen kategori med andra kriterier och definitioner än andra?

Skulle jag inte vara så upplyst och svenskt hjärntvättad skulle jag kalla det för nationalistiskt högmod gentemot de "hjälplösa" och underställda statens godhetsambitioner.

För enbart en välfärdsstat kan understå sig att kalla hela grupper av människor för "svaga" och därmed hjälplösa och behövande.

Alla vet instinktivt att svaga människor inte är att räkna med. Trots alla våra år av socialistisk indoktrinering är samhället faktiskt mer uppdelat i de svaga och de starka idag än för 40 år sedan då vi hade en ganska sund inställning till att alla människor kan efter sin egen förmåga och förutsättningar.

Sverige är p g a sitt införande av välfärdssamhället som modell och de framgångar man säger att det innebar, erhållit en alldeles speciell plats i historiböckerna. P g a detta har vi fått ett slags nationalistisk hybris där i princip alla länder har ett sämre system än vi. Vi har därför försökt exportera detta system till Europa, med känt resultat.

Att ha ett system där man delar upp samhället i de "svaga" och de "starka" och försöker överbrygga skillnaderna med hjälp av en resursförskjutning där de "starka" får allt mindre resurser och de "svaga" allt mer, har man i själva verket skapat ett ojämlikt samhälle.

Jämlikhet enligt svensk modell innebär ju att ingen individ eller grupp premieras framför den andra. Fast pengar strömmar från öppen himmel ner över de "utsatta" medans de förmodade resursstarka erbjuds allt mindre från välfärdsstatens buffé.

Det här slår igenom hela samhället: De resursstarka, ambitiösa, drivande och även andliga krafter, ska slås tillbaka. Deras resurser i form av pengar och bidrag till vetenskapen ska övertas av staten som fritt ska disponera detta som den vill.
Man kallar detta för "den svenska modellen" vilken anses överlägsen alla andra system världen över.

Igår kom en rapport som visar att betygen har sjunkit radikalt i de sk utsatta områdena. Tidigare har rapporterats om att betygen i dessa områden har varit för höga i förhållande till prestationer.

Och Björklund, som jag hyllade häromdagen, lovade nu ökade resurser till dessa områden. På bekostnad då av de väl fungerande.

Alla elever har inte samma förutsättningar. Men vill man så kan man. Istället för pengar så skulle läraren inympa "jag kan" i alla elever.

Och så till sist en riktig brandfackla. Sverige är på statsnivå ett ofantligt nationalistiskt land. Samtidigt så försöker vi utjämna alla skillnader i sann socialistisk anda.
Detta kombinerat blir faktiskt... nationalsocialism. Sug på den en stund.

Kommentarer

Anonym sa…
Bra skrivet. Välfärdsstaten måste bort, ja.
Ja, det system vi idag har är mkt nära besläktat med kommunismen och fascismen.
Var det nazisterna som var de första att införa välfärdssystem (genom att försäkra industriarbetare)?
Ulle
Anonym sa…
Du skriver väldigt bra. Forsätt så.
Dina senaste poster har varit klockrena.
Crille sa…
Utsatta områden? Vad är de utsatta för? Människorna som bor där? Ja, huvvaligen! För en miserabel migrationspolitik? Otvetydigt. För de elaka svenskarnas uteslutning? Ja, så vill de få oss att tro, och ge oss dåligt samvete ....

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK