När fel blir rätt

Bloggaren blev av min f d vän Monica (f ö som "gjorde slut" här på bloggen) för hon tyckte att jag var en elak människa. Med de åsikter jag hyser kan man bara inte vara god, resonerade hon. Hon är en råsocialist som röstar på FI.
Två andra kompisar med samma åsikter vill helst slippa umgås med mig "in public" för att man är rädd för att förknippas och associeras med mig. De uttrycker överhuvud taget en stor ovilja för att umgås med mig, för mina åsikters skull.

Att bli kallad för ond för sina åsikters skulle är nästan värre än att få psykiatriska diagnoser klistrade på sig för dessa. För det inbegriper hela själen, hela essensen av en person. Att vara ond är att vara förbunden med djävulen för att vilja människorna illa. Och är man höger så är man alltså så.

Detta är mer än en åsiktsmotsättning, det är en värdering på det djupare planet. Är man inte socialist har man inte bara fel, man är ond.

Människor med psykiatriska diagnoser får inte sällan även diagnosen "ond" ingraverat i pannan. Det fanns t o m för några år sedan ett program i TV3 som hetter "Ondska" som enbart handlade om människor med psykdiagnoser som hade begått brott.

Nu är ju inte åsikter någon diagnos, men du kan inte heller ge det någon värdering av en människas innersta väsen.

För allt handlar ju i grunden om fyra saker: En människas bakgrund, en människas erfarenheter, kunskap och en människas slutsatser av dessa. Plus då detta svårdefinierade "personlig läggning". Och det är väl här värderingarna om personen ifråga kommer in.

Har man en bakgrund som ett svårt misshandlat barn i arbetslös arbetarmiljö kanske man inte är så där hundra på att arbetare är redliga, idoga, rättstänkande och solidariska med jämlikar.

40-talisterna, ursprungna i övre medelklass, hade en romantisk syn på arbetare. Ja, i själva verket ville man ha kapitalet underställt arbetarna i sann marxistisk anda. De själva skulle dock vara undantagna för de skulle ju styra landet. Eliten.
Och när denna Elit gav kommandon skulle alla böja sig.

Hur "gott" är detta? Att se människan som en produktenhet?

Vi lever i 68-generationens samhälle. Aldrig tidigare i historien, eller i inget annat land, mår så stora delar av människorna så dåligt som i Sverige.
"Produktenheterna" känner tomhet, utmattning och rotlöshet. Och allt detta i världfärdslandet nr 1. Här där "godheten" regerar.

Kan det helt enkelt vara så att vårt samhälle i grunden är ganska människofientligt, ja rent av ont? Och detta oavsett vårt enorma bidragssystem och jämställhetsoffensiver?
Varför mår svenskar så dåligt?

Företagarna (d v s de små och mellanstora) sänks av skatterna som i deras fall uppgår till över 80%!!!!
Bidragstagarna mår dåligt för att de av en ansiktslös byråkrati avpolleteras från arbetsmarknaden.
Löntagarna mår dåligt för att de är underställda så stora ekonomiska byråkratier så de inte ser någon egen del i vad som pågår.

Och slutligen råder ingen åsiktsfrihet. Du får olika epitet, diagnoser och värderingar klistrade på pannan för att du inte är "lika".

För det är likheten som gör oss "goda". I sann socialistisk anda är det farligt med människor som är olika. Som tycker olika. Som agerar och reagerar olika. Du bemöts mindre av misstänksamhet än av ifrågasättanden av dina kunskaper, erfarenheter, intellektuella förmåga och själslig kapacitet om du är olika.

I 40-talisternas Sverige är ondskan väldigt klart definierad: Du tycker olika, du är olika. Alltså, du är inte som oss.

Och här vi alltså själva pudelns kärna: Vi lever i en stat som definierar sig själv utifrån inbördes beundran och likhet. Allting utanför den kretsen är "onda avfällingar". Det gör Sverige till ett större apartheitsamhälle än någonsin Sydafrika.
Fast istället för att diskrimeras p g a hudfärg så blir vi det p g a åsikter.
Vilket är värst?

Kommentarer

Var fel ändå inte helt fel det som hände för nu visade hon ju sitt sanna ansikte m a o var hon aldrig en riktig vän, för en sådan står en bi i vått och torrt oavsett vad man säger eller gör. Så länge det inte är uppenbart kriminellt borde man kanske tillägga. Fast jag kan förstå om det gör ont ifall vänskapen grundlades tidigt i livet, i antingen barn- eller ungdomen. Då måste det ju kännas som rent förräderi.
Anonym sa…
Ja, i Sverige råder en väldig fientlighet mot sanning, logik, idé etc detta ersätts med likgiltighet, dogamtiskt, opportunistiskt och auktoritärt/elitiskt tänkande/agerande, där idé och tanke i princip bortses från, därav denna sammanblandning av känsla och tanke ex ("jag ogillar dig därför mpste du ha fel eller var a ond").
Nä, fokus på idé, tanke och sanning är vad som gäller framöver och det kommer att göra ont t o m riktigt ont, men det finns faktiskt inget alternativ I denna tillvaro blir det förstås oavlåtligt så att man måste välja sida.
Några flagranta effekter har Peter Wiederud, Broderskapsrörelsen stått för resp Åsa Gabrielsson, kommunsit, när de efter det muslimska attentatet mot Sverige har tagit muslimernas sida för att "bekämpa rasism" och "någon måtta får det vara på friheten för svenskarna (OBS!) i detta land" (Weiderud ej citerad men det är väl det han menar).
Många sådan här iögonfallande händelser kommer att ske och det är ju ett måste. Bli inte förskräckta; eländet måste avtäckas innan saker och ting kan vändas och rättas till annaras återstår intet...
Ulle
Anonym sa…
Även Birgitta Ohlsson drpg den häpnadsväckande slutsatsen efter attentatet att muslimerna måste skyddas!
Varför avsätts inte en sådan här människa?
Endast i Sverige...
Ulle
Maj Grandmo sa…
Ja, min"vän" drog ju sig inte heller för rent förtal, så att jag avslöjar hennes partitillhörighet får ses lite som en konsekvens av detta. Pajkastning är annars inte min stil.
Jag brukar kalla Sverige för en Borderlinekultur. Allt är bara svart och vitt, ont eller gott. Inga frizoner och därmed enbart förakt mot de som inte står på "rätt" planhalva. Borderline är för övrigt en personlighetsstörning som många kriminella anses lida av. Empatilöshet, aggressivitet och ömsom idealisering och ömsom nedvärdering beroende på vem som säger det och på vilken dag det är. En borderlineperson går det inte att diskutera med eftersom dessa redan har dig i sin slarvigt ihopknutna förpackning.
Anonym sa…
Detta elände är ju omöjligt bland fria och humana individer; denna våldtäkt på idé, tanke, samtal, debatt, bredd etc är omöjlig i ett fritt och humant samhälle.
Jag hoppas svenskarna nu kan vakna upp; möjligen är massinvandringens effekter en sådan väckarklocka, eller utvecklingen av den s k allmänna försäkringen, hanteringen av sjukvården, indoktrineringen i skolan, medias ofrihet och snedsteg, den allmänna pensionen som ständigt sänks etc.
Chanser saknas inte att vakna upp reagera och arbeta för ett fritt samhälle istället för ett politiserat dito.
ulle
Ett nytt ord har sett dagens ljus: åsiktsdiskriminering. Kan man gå till DO för det??

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn