Björklund är ett ljus i mörkret

Säga vad man vill om Allansen. Den är ändå bättre än alternativet. Men sorgerligt nog är det Reinfeldt och hans nya moderater som kniper alla poäng på vad de andra partierna föreslår och har fräscha idéer om.

Inte minst gäller det folkpartiet liberalerna och Jan Björklund. Han framstår alltmer som den enda minister i regeringen med integritet och självförtroende. Reinfeldts alltmer glosögda, vattniga och sorgliga uppenbarelse gör numera bloggaren bara deprimerad och ilsken. Hans fientliga uttalanden om svenskar och hyllningen av mångkulturen tyder på feghet, ryggradslöshet och förnekande. Han är som en hund, kommer när Borg kommer med mat och tigger vid bordet. Men när det brinner i husknutarna då lägger han benen på ryggen.

Björklund är å andra sidan inte rädd för att vara politiskt inkorrekt. Han slår bestämt av sig de trevande händerna från socialister och miljöpartister. Hans och partiets förslag om språktester för blivande svenska medborgare är bara ett av många PI-förslag.

Nu har en statlig utredning framkommit med förslaget att 9:ans elever ska få överklaga sitt slutbetyg. Vänsterpartiet jublar (fast de vill å andra sidan inte ha betyg överhuvud taget), men Björklund gör tummen ner för förslaget. Det gjorde han även inför genomförandet av betygssättning av lärarna, men vad hjälpte det. Varje termin är det lärare som knäcks av de fientliga och aggressiva bedömningar som eleverna, helt enligt praxis, utdelar. Elever ska naturligtvis inte få betygssätta lärare. Men när de nya moderaterna vill något så blir det som moderaterna vill.

Överklaganden av betyg, när blev skoladministrationen en domstol? Alla, utom de som fått MVG kommer att överklaga. Och hur ska detta gå till i praktiken? Det kommer att ta minst ett halvår innan allt är färdigställt. Och med en enorm byråkrati som innebär att lärarens sommarlov i princip försvinner.

Betyg ska ställas slutgiltigt. Att ytterligre försvaga lärarens auktoritet kommer att innebära ytterligare disciplinproblem. Om läraren inte ens betros med att sätta betyg, vad ska man egentligen ha honom till? Nästa steg är väl att avskaffa läraren helt. Låt eleverna själva stå för all undervisning, det är väl det enda alternativet som återstår i den sociala experimentsverkstad som skolan har varit sedan 70-talet.

För skolan är den verkliga tummelplatsen för 40-talisternas marxistiska anti-intellektualism. Föraktet för lärarens förmåga att leda elevernas kunskapsinhämtning innebar att lektionerna förvandlades till en social lekplats. Indoktrineringen i de socialstiska idéintriktningarna var snarast makaber under framför allt 70-talet.

Och medan 40-talisterna arbetade för sitt eget ökade medvetande och självförverkligande, lät man skolan förfalla till det motsatta.
Kunskapsnivån i skolan har sjunkit allt brantare, för att efter kommunaliseringen på 90-talet bli katastrofal.

Att dessutom skolan är ett riktigt slagfält där framför allt flickorna mår allt sämre, kommer som ett resultat av de urholkade läroplanerna där läraren mer framstår som en driftkucku än som en ledare.

Disciplinsvårigheterna i skolan, kaos och respektlöshet, bränder, vandalisering, klotter och urinindränkta toalettutrymmen, är vardag i skolan.

Det kommer att dröja minst 20 år för att få ordning på skolan. Och under den tiden har många begåvade elever offrats på den sociala ingenjörskonstens altare.
Utan kompetens är Sverige illa ute. 90-talsgenerationen ska nu ut i arbetslivet. De varken vill eller kan många av dem. Det är faktiskt inte deras fel till stor del. Annars brukar bloggaren framhäva det egna ansvaret, men när det gäller skolan är det faktiskt det perversa skolsystemet som till stor del är boven.

Mer Björklund åt folket!

Kommentarer

Crille sa…
Jag tror Richard Jomshof skulle göra ett minst lika bra jobb, om inte bättre än Björklund, som skolminister! Men Björklund kämpar på bra, mot alla tokfånar han har att munhuggas med.
Anonym sa…
Jag arbetar som lärare och måste tyvärr hålla med dig i allt.
Ett mycket bra skrivet inlägg.

Vad gäller Björklund så är han tyvärr en av få som använder vanligt sunt förnuft i sin politik.
Det han säger är ofta sådant som BORDE vara självklarheter.
Anonym sa…
Maj,
LÅT DIG INTE LURAS AV FP!

Partiets förslag om språktester för blivande svenska medborgare är en ren bluff som de har hållit på med i snart 10 år, helt utan att försöka genomföra det.

Fp är det parti som är absolut mest ansvarigt för den sjuka asylpolitik som Sverige har fört sen Westerberg 1991. Att de dessutom lyckas att lura folk att de på något sätt står för hårdare tag inom immigrationsområdet är helt groteskt.

Utlandssvensk
Osagt sa…
Nej, det är sant. Man har inte hållit i sina förslag utan låtit sig överköras.
Westerberg var en katastrof för fp och han var den som öppnade slussarna för världens mest vansinniga invandringspolitik. Men det är inte fp av idag ansvariga för. Kraven på att asylanter som fått PUT ska ha egen försörjning innan anhöriga får komma in, blev ju sågat av kd, som faktiskt fick igenom den här tvåårsgränsen. Fp av idag har skärpt sig och är väl det enda borgerliga alternativet värt namnet.

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK