FDM

I helgen gick 7.000 jägare ut för att skjuta ihjäl 20 vargar. Det är helt absurt, 10%av vargbeståndet ska alltså bort. Och argumenten är lika absurda. Man tänker på inaveln. Eftersom vargbeståndet är så litet, 200 djur, så ska "sjuka" djur bort. Sedan ska man inplantera friska vargar. Ursäkta blir inte inavelsrisken ännu större om man minskar antalet vargar? Och hur vet man att det är sjuka vargar man skjuter?

Sedan då dumhetens fula tryne: "Vi sa öka acceptansen för vargen". Och det gör man genom att skjuta dem?

Att inavelsargumentet bara är en skär dimridå vet vi när det kommer till förädling av hund- och kattraser t ex. Ju mindre utblandad än ras är ju finare anses den.

Svensk dumhet är för övrigt världskänd. Om man ska porträttera en riktig idiot i amerikanska filmer och teve-serier, ja då ger man karaktären ett svenskt namn och utseende. I Tyskland är det likadant.

Att vi betraktas som dumma är mycket beroende av vår stora tilltro till politiker och myndigheter. Svenskar är ju extremt troende på statens oändliga godhet.
Ja, för övrigt är det väl det enda vi tror på. Genom socialismens sammanlagda förtryck av troende i allmänhet och kristna i synnerhet, så har svenskar inte så mycket annat att tro på än staten.

FDM = bloggarens nya namn på Sverige. "Förenade Dumhetens Monarki". Att det finns så mycket idiotier samlade under taket i maktens boningar ger upphov till en mängd frågor.

Är idioti en biljett in i värmen hos politisk aktivitet? Har man lite mer verklighesförankrade idéer kan man känna sig blåst på demokratiskt inflytande. Och hur demokratiskt är det egentligen om bara idioti och flum är välkommet in i värmen?

Varför finns det idag inget parti som vill arbeta för ett annat samhällssystem? Det är ju i sig ett bevis för den samlade dumheten. Att man måste hysa kärlek för staten och dess oändliga godhet och eviga förbarmade över oss, den samlade fårskocken, för att få plats vid köttgrytarna.

Man brukar säga att det bara är döda fiskar som simmar med strömmen. Är det någonstans det är sant så är det i svensk politik.
Alla fräscha idéer om andra grepp för att förbättra och förändra det trögflytande svenska samhället, har så effektivt motarbetats i decennier att alla oliktänkande har skrämts bort eller förpassats in i garderoben. Eller in i evigheten.

Göteborgs universitet har forskat fram just detta genom Patrik Öberg. Allt som sticker ut och framför allt bär sitt huvud övanför det samlade politiska etablissemanget, motarbetas och huggs ner av kollektivet. Det anses vara farligt att släppa fram karismatiska och självständigt tänkande individer. (på Studio 1 just nu). Människor som önskar framträdande positioner är därför litet i förhållande till i andra länder. Man är inte en tillräckligt "fin" representant för partiet om man har ambitioner. Partiets bästa framför allt, att gå emot partilinjen är i princip politiskt självmord.

Kanske inte direkt förvånande är det miljöpartiet som skiljer sig. Just i mp finns det spretande uppfattningar på höger-vänsterskalan, liksom ibland både fräcka och ovanliga idéer som man är beredd att själv positionera sig för.
Mp var från början ett fräscht parti, nu tillhör man samma betongbyråkrati som alla andra. Därför är det lite uppfriskande att det ändå finns Individer i partiet trots allt.

Men konklusionen blir ändå: FDM kräver lydiga rövslickare utan egna ambitioner som enbart rapar upp gårdagens skåpmat.
Vinterdepressionen sänker sig.

Kommentarer

Anonym sa…
Helt korrekt * 2!
Jaktlobbyn är oerhört stark i "maktens korridorer" ja OCH svenskarna är dumma.
Nu när landet faller djupare ned i kaos bör man dock ta tag i dumheten.
Konsekvensen av dumhet kommer alltid att vara lidande.
Ulle
Maj Grandmo sa…
Dumheten beror på ett extremt auktoritetstroende. Det är bara det att auktoriteten är dummast av alla...
Anonym sa…
Men även ren dumhet, likgiltighet, otro, feghet och lättja i en härlig mix. Kommer att innebära mkt lidande!

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn