Kravmaskinerna - nu i Luleå

Sveriges kravmaskiner förnekar sig inte. Nu är det Luleås muslimer som vill ha en moské. Med betoningen att det är kommunen som ska betala. De i den huvudsakliga gruppen av somalier är sunnimuslimer vilka är de mest våldsradikala av islams olika grenar.

Och kommunens ansvariga tävlar i att tala om hur varmt och öppet klimatet är i Luleå. Det "varma och öppna klimatet" är kanske ett resultat av den globala uppvärmningen?
Hur som helst verkar kommunledningen mer än okunniga.
En kommuns uppgift är att tillvarata behov som är till gagn för alla kommuninsvånare. Det ska inte finnas några gräddfiler, enligt kommunallagen.

Bloggaren skulle vilja ha en fullt utrustad studio där jag och mina kollegor och vänner kan spela in våra alster. Skulle jag då vända mig till kommunen för detta? För att kommunen ska betala mina fritidsaktiviteter, tillvarata just mina intressen på skattebetalarnas bekostnad?

Nej, kommunledningen skulle skratta gott åt "idioten" som vill ha bidrag till egna intressen.

Men det är precis vad muslimer över hela Sverige vill ha. Religion är en privatsak i Sverige, stat och kommun har inga skyldigheter att upprätta religiösa byggnader och platser för någon religion. Att vi har kyrkor beror på att stat och kyrka förut var ett. Kristendomen var en statsreligion. Men som bekant är nu stat och kyrka skilda åt. Och då måste man betala sin kyrka själv. Att politiker ändå sitter kvar i kyrkan är en gåta, men det kanske är just för att bidrag till kyrkan ska utgå.

Att muslimer däremot, i Luleå kunde inte Islamiska föreningens ordförande ett ord svenska, ber om (snarare kräver) bidrag för sitt särintresse skrattas det dock inte åt.
Nej, det handlar ju om islam. I Luleå är man fullt medvetna om att motsättningar mellan dem och muslimerna kan innebära allt från hot och "hembesök", till bomber i kommunhuset.

Så antagligen kommer man att ge efter för den i huvudsakliga somaliska gruppens krav. Det är ytterligare ett exempel bland många hur islam tvingar till sig allt större utrymme i det svenska samhället. Omvärlden häpnar inför vår släpphänhet och eftergifter åt människor som i grunden föraktar oss och vårt sätt att leva.

Muslimer från framför allt Somalia har ingen önskan om integrering. Tvärtom. De kräver att särbehandlas, de kräver egna lagar och regler. De kräver att få leva som de gjort i sina hemländer. Vår stora muslimska befolkning hotar att totalt dela Sverige. Vad har vi att sätta emot? Med politiker som faller på knä och nästan ber att tillgodose de muslimska kraven?
Vi sitter och ser på. Utan att göra något i rädsla för att bli kallade för "rasister". Men många bryr sig inte ens om att observera vad som sker. De är upptagna med "livspusslet", fiskpinnar kl 18 och fredagsmys.

Svenskens inkapslade tillvaro hotar att bli vår undergång. Det är de tysta som ytterst är ansvariga. Politikerna som hukar inför allt hårdare tryck från "nysvenskarna" har inget intresse över att upplysa folket om vad som ligger på skrivbordet. Sakta tynar den svenska demokratin bort.

Yttrandefriheten har fått ge vika för den allt viktigare värdegrunden som, som det verkar, idag står över grundlagarna.
Förresten värdegrunden. Kan man inte hänvisa till den när det gäller särbehandling av grupper? För ingen grupp ska väl ha fördel på andras bekostnad?

Rent principiellt tycker bloggaren att moskéer visst kan byggas. Alla religionsutövare vill ha en byggnad.
Det är bara det att skattepengar ska inte gå till detta särintresse. Muslimerna får själva jobba ihop till sin moské. Fast det är klart, då lär det aldrig bli någon.

Kommentarer

Anonym sa…
Är det verifierat att det är skattepengar som ska användas? Kanske dags för Luleås skattebetalare att agera?
Nej, religionen är en privatsak; endast den religion som är en förutsättning för vårt samhälle ska tillåtas öppet och det är kristendomen.
De övriga religionerna må utövas av var man som så önskar i sitt eget hem.
Isalm bör ses som subversiv verksamhet om den uppvisas i samhället genom ex slöjor eller moskéer.
Ulle
Crille sa…
Jodå, det blir allt en moské i alla fall, för Saudiarabien skickar pengar mot att deras striktare islamska variant predikas, den s k wahabismen. Skrämmande, men sant!
Anonym sa…
Jag ska kräva en nybyggd bilverkstad där jag kan pyssla med bilarna jag har, kommunen får givetvis betala. (kommer inte att ske för jag är hetrosexuell vit man född i sverige av svenska föräldrar)

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK