Egypten mot islamism?

Bloggaren har naturligtvis också följt vad som pågår i Egypten. Läs vad ledaren för Muslimska Brödraskapet säger Här
Och visst kan man spekulera om han inte har rätt.
– Blir det val nästa vecka så kommer vi att få 80 procent av rösterna. Mubaraks diktatur har skapat en politisk öken i Egypten. Blir det val nästa vecka så har väljarna i praktiken bara det styrande NDP-partiet eller det Muslimska brödraskapet att välja på. I det läget får vi 80 procent av rösterna,
EU:s utrikesministrar har träffats idag för att bekymra sig tillsammans. USA har inte hört av sig. Börserna faller, oljepriset rusar i höjden.

Vad ska man säga? Arabernas guld, oljan, kan och har varit ett utmärkt tillfälle att kontrollera Väst. Vi gör nog bäst i att inte lägga oss i. Låt Egypten klara detta själva. En inblandning från framför allt USA skulle ge ett hundraprocentigt stöd till islamisterna.

Frågan är om inte läget kommer att bli detsamma även utan västlig inblandning. Araberna har ju en tendens att vid "fria" val rösta fram islamister och terrorister till makten, t ex Hamas. Man har bara ett mål framför sig, att lägga så stora delar av världen som möjligt under sharialagarna för att tillsammans gå till sitt Jihad. Det första som händer om ett litet demokratifrö växer, är att vid valet så röstas detta frö bort och trampas ner i sanden.

Ett annat, större hot, är att oroligheterna sprider sig till resten av arabvärlden. I det kollektivistiska islam reagerar man som "apa ser, apa gör". Tunisien var först, nu Egypten. Nästa Algeriet?

P g a de rådande omständigheterna kommer säkerligen Sverige att bli ännu rikare när vi tar emot 100.000 nya asylanter.
Allah, bevare oss...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Språket som klassmarkör

A-barn, B-barn och C-barn

IS, OS, Co2 och JÖK