Genvägen till förklaringar

Bloggaren har ikväll roat sig med att plugga igenom ett antal vetenskapliga artiklar angående aggressiva gener och hur vanligt förekommande dessa är i olika delar av världen.

Det är oerhört känsligt att föreslå att en sådan skillnad verkligen skulle finnas mellan olika folkslag. Thomas Karlsen, SD, skrev i sin blogg i höstas att människor från Mellanöstern har en sådan gen och fick hela kopplet av media efter sig.

Genen som antas orsaka aggression är i själva verket en skadad gen som gör att hjärnan producerar för lite serotonin. Förutom aggression medför brist på serotonin även ångest och depression. En åkomma som, enligt sjukskrivningsstatistiken, finns hos halva svenska folket.

Så betydligt intressantare är hur hjärnan i sin helhet påverkas av kulturella faktorer.

Att befinna sig i en trygg miljö, stabil, ombonad och full av stimulans, ger naturligtvis ett positivt utslag på hela måendet. Att också hjärnan utvecklas på ett positivt sätt blir en naturlig följd. Egenskaper som empati, kreativitet, flexibilitet, samarbetsförmåga och social förmåga stimuleras om de uppmuntras.

Enligt Maslows s k behovstrappa finns både gemenskap och självförverkligande med som det viktigaste för människornas välmående.
En lagom mix av invdividualism och social gemenskap är alltså det bästa.

Men vad händer om t ex de individuella behoven får stå tillbaka för de sociala kraven?

Det är detta som händer inom den muslimska delen av världen (och nu i Sverige). Inom islam är individen underordnad och underkastad religionen. Man sugs upp i den ungefär som "the Borg" gör i "Star Trek".

Kollektivet blir dominerande för hur du upplever omvärlden. Om kollektivet upplever sig som dömt till underkastelse så kommer också känslor av offerkaraktär och att vara orättvist behandlad bli dominerande hos individen. Kollektivet delar upp sig i mindre kollektiv och så uppstår osämja och slutligen krig mellan dem.
Alla är ju offer. Och det finns inga vinnare med en sådan kultur.

Att se hur Väst-världen avancerar i sin utveckling alltmer, medan det egna landet står stilla, blir då en upplevd orättvisa. Och man angriper "de otrogna", "den store Satan" även då man inte angrips själv.

Att man sedan själv till stora delar är ansvarig för den uteblivna utvecklingen p g a kollektivet är underkastat ett "högre värde" och att man hela tiden är upptagen med konflikterna, vill man inte kännas vid.

Processerna i hjärnan hos individen blir kidnappade och fylls med negativitet, passivitet, aggressioner och slutligen hat.

Och detta går faktiskt att se om man fotograferar hjärnan i en s k värmekamera. Vissa områden i frontalloben blir underligt nersläckta, medan andra lyser som fyrbåk hos en människa som domineras av aggression. Detsamma är det med de som lider av ångest och depression.

Den deprimerade människan har blivit detta p g a förbittring, självömkan och maktlöshet över sin situation. Är man maktlös känner man sig underdånig och nergjord, ett offer, och det framkallar aggression.
Man kan säga att den deprimerade människan känner sig underkastad, kanske t o m bortkastad.

Så man kan alltså hävda att det muslimska kollektivet är en stor depressiv hop som tar ut sina aggressioner på de som man antar är ansvariga för tillståndet.

Och detta trots att man har framkallat det själv genom det krampaktiga, fanatiska fasthållandet av sin destruktiva religiösa kultur.

Kommentarer

Galne Gunnar sa…
Den nyblivne amerikanske kongressledamoten, den karismatiske Allen West, begriper hotet från den växande radikala islamismen och formulerar det som ingen annan:

http://www.youtube.com/watch?v=cijuUceT_ow
Osagt sa…
Fantastiskt tal! Tänk om våra fega, ynkliga, landsförrädande politiker bara kunde komma i närheten av detta. Tänk att bara säga: "Israel är den enda demokratin i MÖ och vi stöder dem i deras kamp mot terrorismen".
Att säga: "De representanter för islam som hotar vårt samhälle ska genast ur härifrån!".
Om nu Säpo har kartlagt 200 individer som är redo att spränga folk i luften, varför i hela friden är dessa kvar här? Och varför har vi öv h taget tagit emot dem?
Men de hade väl "skyddsbehov".
När vi lägger oss plattare och plattare inför islam förstör vi vår demokrati en liten bit i taget. Att hävda att det inte finns några ursprungliga svenskar är att helt medvetet och med öppna ögon ge bort vårt land.
Det är bara 500 judar kvar i Sverige!! Detta är chockerande. Men vi är ju berikade med 500.000 muslimer istället. Det är ju ett utmärkt byte av folk.
Galne Gunnar sa…
Kul att du uppskattade talet. Det finns fler trollbindande tal av honom på YouTube om du är intresserad.

Det finns de som med rätta menar att Israel är den enda riktiga demokratin i MÖ och det borde inte vara så kontroversiellt att säga det, men som vi båda vet så är det många sanningar som inte får yppas i dagens DDR-Sverige.

Det där med att det bara finns 200 islamistiska extremister i Sverige tror jag är en ren och skär lögn. På bara tre veckor så var det hela sex stycken av dem som gav sig tillkänna på olika sätt: Självmordsbombaren; fyra "svenskar" som planerade terrordåd i Danmark; och nu senast en man som haffades i Uganda.

Hur sannolikt är det att hela 3% av alla islamistiska extremister gav sig tillkänna på bara tre veckor?

[...]varför i hela friden är dessa kvar här? Och varför har vi öv h taget tagit emot dem?
Men de hade väl "skyddsbehov".


Utmärkt fråga! De borde naturligtvis repatrieras på momangen.

Däremot är det inte alls säkert att de hade skyddsbehov. Sverige släpper in invandrare nästan oavsett vilken gallimatias de än anger som skäl för att få stanna. Jag föreslår ett besök på Merit Wagers blogg: http://meritwager.wordpress.com/, där du kan läsa en myriad hårresande berättelser om suspekta typer som bluffar sig in i landet, från en kvinna som har goda kontakter inom migrationsverket.

När det gäller 500 judar kvar, så gällde siffran Malmö enligt Allen West, och inte i Sverige. Hälften av Malmös judar har evakuerat staden, och det är illa nog...

Och när det gäller 500.000 muslimer i Sverige, så kan den siffran mycket väl vara i underkant. Politiker har all anledning att mörka den siffran av uppenbara skäl, och ingen vet egentligen helt säkert då statistik inte förs över det, just av den anledningen att politiker ska kunna mörka antalet...

Däremot har den svenske imamen Abd Al Haqq Kielan (alias Leif Karlsson) sagt att "vår andel av befolkningen är 5-10 procent", alltså mellan 500.000 - 1.000.000 muslimer i Sverige, i en intervju från mars 2010 som du kan se här: http://www.youtube.com/watch?v=jocnBXrY35c

Personligen så tror jag att det snarare handlar om 1.000.000 plus...

Du avslutar ditt svar till mig med: "Det är ju ett utmärkt byte av folk.", och jag anar en viss ironi...

Jag säger så här: Vad skulle din vetenskapsgren, psykologin, vara utan judarna? Frågan är om den knappt skulle existera, eller på sin höjd vara högst rudimentär.

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK