Nyttan med genusvetenskap?

Tiskriften för Genusvetenskap söker nu forskare som bedriver frågan om klimatet och genus ur ett intersektionellt perspektiv.

Två irrläror i samma uppsats: Kan det bli bättre?

Förresten begreppet "intersektionell" syftar på de dolda maktstrukturerna i samhället och hur de förstör för oss kvinnor och invandrare. Det är ett sociologiskt begrepp och används huvudsakligen i socialistiskt färgade studier.
Här är det alltså frågan om det socialistiska, feministiska genusperspektivet på klimatfrågan.

Det man eftersöker är t ex forskning om hur kvinnor och män påverkas av klimatförändringarna.

Va? Jag trodde att det inte fanns några kön, bara sociala konstruktioner av kön. Men tydligen påverkar klimatförändringarna de sociala konstruktionerna kvinna/man på ett hittintills okänt sätt.

Vidare vill man ha reda på ekofeminismens roll i historien och i samtiden.

Ekofeminism är alltså när feminister bryr sig extra om miljön (ur ett genusperspektiv naturligtvis). Det är nämligen de manliga maktstrukturerna här också som ger upphov till miljöföring och även då klimatförändringar givetvis.

Eftersom männen är maktfullkomliga egoister som bara bryr sig om pengar vill nu ekofeministerna att kvinnor ska ta över världen för att skapa en mer "naturlig ordning".

Men bloggaren undrar om inte matriarkat är samma sak som patriarkat fast i omvänd form.

De dolda maktstrukturerna finns säkert närvarande när jag skriver också. Eftersom jag tycker genusvetenskap är världshistoriens värsta galenskap så är jag kontrollerad av patriarkatet.
Rysningarna sprider sig efter ryggraden.

Jag behöver nog en genuscoach som för in mig på den rätta vägen.För i Sverige får man inte längre tänka fritt, man ska tänka "rätt"

S k anti-rasister, genusvetare och klimathysteriker går hand i hand och föds ur samma hand: Staten.

Enorma anslag, miljarder, går ut till dessa grupper. Det plockas av skattebetalarna som ser elen bli mångdubbelt så kostsam (medan energibolagen gör miljardvinster), maten blir dyrare, transportkostnaderna skjuter i höjden, resorna blir dyrare och samvetena allt tyngre.

För det är vi som är bovarna. Eller rättare sagt männen, jag kommer undan där. Fast med och betala får även kvinnor göra, här är jämställdheten total.

Förstår inte genusmaffian att det de gör är totalt kontraproduktivt? Att kvinnor offerförklaras som behöver detta enorma uppbåd som ska komma och förklara våra rättigheter. Genom att tala om för oss vilka livsval som är bra och dåliga. Genom att vi måste gå speciella kurser som sätter oss i centrum istället för, som alltid, männen.

Jag känner mig kränkt av hela denna cirkus. Jag behöver inga genuscoacher, -piloter, -strateger, -integrerare osv.
Jag klarar mig själv. Jag vill göra mina livsval själv, tack. Utan pekpinnar om det är bra eller dåligt, om jag är ett offer eller inte.

Jag känner mig också kränkt av att det är kvinnor som sysslar med denna totala kvasivetenskap. De gör bort oss, får oss att framstå som idioter.

Regeringen initierar just nu "Genus i skolan".
Är det kanske rent av så att man börjar inse att mångkulturen kommer att påverka och redan påverkar flickors och kvinnors villkor i livet?

Kommentarer

Galne Gunnar sa…
Maj, känner du till matematikern Tanja Bergkvists blogg? Hon skriver mycket läsvärda inlägg om genusvansinnet: http://tanjabergkvist.wordpress.com/
ann sa…
Och här sitter jag och återigen förstår att det fortfarande finns saker som jag blir förvånad över… När slutar galenskap i detta kalla land? Ibland undrar man: har vi det för bra här så vi hittar på idiotier, som detta med genus"vetenskap"?
Jag blir ledsen och arg varje gång män förlöjligas och förolämpas, och när de själva bara skrattar med halvmun , för de vågar inte annat...
Anonym sa…
Ann: det var en tanke! Om man inte behöver göra något nyttigt har man tid och energi till att spåra in på stolligheter. Vanligtvis brukar man styra upp ur diket när råkat köra ner, men vissa människor gräver istället ner sig än djupare.

Alvin Stoltz
Anonym sa…
Tänk vad underbart när forskningen blir fri och skattemedel INTE får användas för den; då vet i alla fall alla sakttebetalare att de slipper betala för sådant här elände!
Ulle
Osagt sa…
Visst läser jag Tanja Bergqvist! Hon är otroligt insatt i genuseländet. Rolig är hon också!
Hon har också en hel del synpunkter på det här med att svenskheten helt plötsligt inte finns längre.
Och inte gillar hon mångkultur heller.
Och ang klimatet så är det extra intressant - jag har som matematiker noterat flera motsägelser, bland annat så kritiserar man mäns konsumtion, deras bilar och jetplan förorenar, samtidigt jobbar man ju parallelt med att kvinnor ska få exakt samam möjligheter ekonomsikt för att kunna "ta för sig", dvs konsumera, åka jet och köra bilar. Se här: http://www.genus.se/digitalAssets/1279/1279649_gp2-08.pdf
och jag menar "parallellt". Sorry, läggdags! :-)
Osagt sa…
Tanja:
Visst är det otroligt! Jämställdhet enligt genusvetarna är att kinnorna kopierar männens yrken, livsstil och sexualitet. Det verkar som om man bara blir en "riktig" kvinna om man är precis som en man. Dessutom tycks man negligera mäns våld mot kvinnor och det faktum att förutsättningarna för t ex muslimska kvinnor är väsensskild från svenska kvinnor.
Men i socialisternas värld slås vi alla ihop, buntas ihop i grupper utan inbördes skillnader.
Fredrik sa…
Ja, det är snart dags att packa väskan, världens högsta skatter, en statsminister med ryggrad som en mollusk, massinvandringen, hedersmorden, tvångsäktenskapen, shariadomstolen i malmö, utländska kriminella gäng, gruppvåldtäkterna lämnas därhän. Istället satsas mdr på en genuscirkus som saknar allt stöd hos folket. Man kan ju hoppas att det pågående elupproret är den tändande gnistan men jag tvivlar, genomsnittssvensken är nån som inte vågar ha en egen åsikt, aldrig opponerar sig och som lydigt följer allt vad överheten bestämmer.

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK