Vem är inte en minoritet?

Lagen om "hets mot folkgrupp" är nog Sveriges mest onödiga och tvivelaktiga lag. För det första; vem tillhör inte en folkgrupp?
Ja, inte är det vi svenskar i alla fall. Dels för att vi inte är en minoritet och dels för att vi numera inte finns.

För att ett brott, eller snarare det som rubriceras som ett brott, ska räknas som ett sk hatbrott ska det vara riktat mot en i landet boende minoritet. Det handlar då om hudfärg, etniska, kulturella, religiösa och sexuella minoriteter. Det sistnämnda är det senast tillagda, efter en lång handläggnings- och utredningsperiod.

Problemen med brottsrubriceringen "hatbrott" är att att dessa kan drabba i princip vem som helst som är hatad. Åtminstone hatad just i den stunden.

T ex våld i nära relationer kan ju i många situationer räknas som hatbrott: "Jag hatar dig, din jävel". Pang!

Man kan hata tjocka människor och ta varje tillfälle i akt för att kalla någon "Fetknopp", "Svullo". Är inte feta en minoritet?

Man kan hata rökare, alkisar, pundare. Är inte dessa minoriteter?

Sedan har vi då det dubbelriktade hatet: "Din feta, äckliga rökare".

Eller som HV43:s f d marknadschef Ulf Mohlin Fagerström som skrev på Facebook:
"Dags att emigrera. En svullen neger som inte pratar svenska. Vems Melodifestival är det egentligen?"

För denna lilla notering fick han sparken. Men ledningen för HV43 beklagade det inträffade här . Vi får väl se om Mohlins uttalande får någon PK:it att gå i taket och lägga in en anmälan om hatbrott. Men egentligen är det faktum att han fick sparken när han begagnade sig av sin yttrandefrihet ett större brott.

Män är den grupp som är mest våldsutsatta. Men män betraktas sällan som offer. Det gör däremot kvinnor som utsätts för våld. Är inte detta någon slags diskriminering?

Kvinnor som utsätts för svenska mäns våld är dock i högre grad offer än om hon utsätts för våldtäkter, misshandlas och bådadera av invandrade män. Då får de ofta höra att de varit "för utmanande klädda".

För hur ska man annars tolka feministernas totala ointresse för våldet som svenska tjejer utsätts för av invandrarkillar i allt högre grad?

En video från härligt kulturberikade Södertälje här kan illustera det dubbelriktade hatet mot folkgrupp, nämligen svenska tjejer.

Men "svennehora" räknas inte som skällsord. Det är bara lite smågnabb mellan ungdomar som söker sin identitet.

För att vara en hora är inte svårt i islams namn. Se här. Man ber alltså om att bli våldtagen om man inte skyler det sexuellt utsöndande håret.
Snacka om hat.

Fast egentligen är det ju de muslimska männen som är offer. Kvinnor måste ta ansvar för de sorgerliga männen som på egen hand inte har förmågan att hålla byxorna uppe.

Hat är egentligen något subjektivt. Ena människans hat till någon, något behöver inte vara det samma som någon annans. Det är också skillnad på vem man i sådana fall hatar. Och om detta hat är bestående eller inte. Det finns folk som hatar dig på måndagen och älskar dig på torsdagen.

Hat är inte motsatsen till kärlek. För det första är kärlek en mycket djupare och innerligare känsla. För det andra är motsatsen till kärlek egentligen likgiltighet. Vilket egentligen är den största synden av dem alla..

Hatbrott borde strykas ur lagboken. Det skapar offermentalitet och en bild av att vissa grupper är mer skyddsbehövande än andra. Eller skyddsvärda.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn