Triumf för romerna i kopplerihärvan

Den 14-åriga, förståndshandikappade flickan blev först våldtagen ett flertal gånger av flera män och sedan hölls hon fången i en klubblokal och såldes till ett antal andra män. Se här

10 män, samtliga romer, ställde i höstas till med en tumultartad rättegång där domaren avsade sig målet efter dödshot. Även åklagaren blev hotad.

3 blev dömda till fängelse i 1-3,5 år för våldtäkt och en fick böter. Resten friades.

Hovrätten friar nu ytterligare 2 män för våldtäkt, en får straffet sänkt till 3 månaders fängelse och den fjärde får bara mindre böter för koppleri. Flickan blir helt utan skadestånd Svd. Hon var inte utsatt för någon stor integritetskränkning, resonerade politikerna, förlåt rätten.

Med tanke på att romer är bland de mest kränkta som går i ett par kjolar och får ut mängder av skadestånd för att de 1. Måste betala i förskott på mackar. 2. Att man blir extra kollad i butiker 3. Att man inte får smälla upp husvagnarna var som helst mm, så gäller detta inte deras offer.

Vad är det som händer med Sverige? Ett rättssystem som inte kan stå upp för en minderårig flicka som dessutom är förståndshandikappad? En rätt som faller till föga för hot utan att detta leder till konsekvenser för de ansvariga?

Vem eller vad håller man om ryggen? Är man så rädd för eventuellt våld eller förföljelse av de dömdas släktingar att man nästan kissar på sig i rädsla för att förudmjuka dem genom att rättmätigen straffa brottslingarna till något mer än bara en lam symbol?

Rädslan är makttelitens största fiende. Man räds inte att förtrycka pursvenskarna, men så fort det handlar om minoriteterna så kryper man likt strykrädda hundar.

Vem vinner egentligen i längden? Makteliten kan väl rimligen inte sova gott efter den här typen av grova övergrepp mot offer, offer som blir utsatt än en gång för en ännu större överhet: Det "goda" samhället.

Man slutar aldrig att förvånas över hur det "goda" samhället håller på att begrava sig självt i sina egna extrementer. Det spelar ingen roll hur mycket man tvår sina händer, de lämnar omisskänneliga bruna avtryck efter sig vartän man använder dem.

Kommentarer

Anonym sa…
Kan du inte skriva en artikel på Newsmill om detta? Den censur de hade i höstas har släppt, de tillåter mycket mer kommentarer nu. Om du inte nämner ordet romer... (det lär kommentatorerna göra för alla vet ju). För jag vill gråta när jag tänker på flickan och det är rent ut sagt för djävligt. Man skulle vilja veta var alla feminister är nu? MVH Viktoria
Maj Grandmo sa…
Jag ska göra mitt bästa. Dessutom är det ju inte första gången romerna utnyttjar minderåriga till att tjäna pengar åt "familjen". Gud vet hur mycket av detta som aldrig blir uppklarat.
Och de utnyttjade är alla flickor och lätt utvecklingsstörda. Nu senast var det en flicka som var ute på plundringståg för sin pappas räkning. De hade inte dåligt med pengar, bodde på hotell över hela landet. Varför pappan utsatte sin dotter för detta (och kanske annat) är oförståeligt<.
Anonym sa…
Varför utvisas inte dessa kastlösa indier?
Anonym sa…
Stockholms Asylbyrå vid Hötorget i Stockholm hjälper flickor som utsätts för såna grova brott som trafficking faktiskt är, juristen Karin Gyllenring finns på tel. 08-5000 75 39.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn