Folkhemsislam och demokratiska modernister

"Islamismen har i grunden mycket gemensamt med den europeiska kristdemokratiska traditionen. Utifrån värderingar i den egna religionen och kulturtraditionen söker man forma ett politiskt ansvarstagande i sitt samhälle"
Orden är inte mina utan Peter Weideruds. På Newsmill pågår just nu en debatt om Egyptens och Mellanösterns framtid. Olika debattörer framhäver eller fördömer Muslimska Brödraskapet som en framtida regeringskonstellation. Peter Weiderud framhåller alltså islamister som ett alternativ. Icke oväntat håller Jan Hjärpe med.
Allt fler högröstade och högdragna vapendragare på vänsterkanten vill nu framhålla att islamism är en liten sängkammarrörelse som delar de demokratiska värderingarna och då särskilt de socialdemokratiska (socialfascistiska) som avser att skapa "rättvisa och välfärd".
Som bloggaren har skrivit tidigare så är islamismen, socialismen och fascismen syskon, eller i alla fall kusiner.
Ett nytt begrepp har därför sett dagens ljus, nämligen "islamistiska modernister". Så här skriver Ann-Kristin Jonasson på svt.se
"De islamister som vill att politiken ska inspireras av islams värderingar brukar kallas modernister. Men modernisterna menar inte att det är de religiöst lärda som ska besluta om hur staten ska styras, det ska valda representanter göra enligt demokratiska procedurer. Modernisterna vill därför delta i val med sitt politiska budskap om islam som rättesnöre i lagstiftningen. Om de blir valda, så kommer deras politik spegla denna politiska ideologi. Men staten i sig blir inte islamisk, utan politiken förblir överordnad religionen. Demokrati är här möjlig.

Det finns en teolog vid namn Yusuf al-Qaradawi som har en stark förankring till Muslimska Brödraskapet, de här islamistiska folkhemsbildarna. Han har inbjudits ett antal gånger till en framstående positition i MB, men avböjt. Han beskrivs som en stor folkbildare. Så här skriver Wikipedia om denna skriftlärde:
usuf_al-Qaradawi

al-Qaradawi är kanske mest känd för sitt tv-program "Sharia and Life", en utbildning för hur islam praktiskt ska utforma ett samhälle. Och detta på det oblodiga sättet. Sharia ska spridas via media och bli en global rörelse. Naturligtvis är målet en shariastyrd värld.
Den galjonsliknande Mattias Gardell skrev redan 2005: "Bin Ladin i våra hjärtan : globaliseringen och framväxten av politisk islam"
här beskrivs boken.
Tydligare kan det inte sägas: Islamister är små fredsduvor som bara vill ha ett dockliknande folkhem där jämlikhet och rättvisa råder. Gärna världen över.

Till sist två befriande länkar till artiklar av Aje Carlbom respetive Hanif Bali. De beskriver på var sitt sätt varför islam i allmänhet och islamism i synnerhet aldrig kan fungera på ett demokratiskt sätt:

Aje Carlbom

"MB etablerades av skolläraren Hassan al-Banna i 1930-talets Egypten. Från början var det en antikolonial rörelse som ville kasta ut britterna och samtidigt införa en islamisk ordning i landet. Det var al-Banna som ursprungligen formulerade idén att islam är ett "totalt levnadssätt" i den betydelsen att religionen har lösningar på andliga, eko-nomiska, moraliska och sociala frågor. Forskare har visat att han var ideologiskt inspirerad av europeisk fascism och nazism när han kon-struerade sin politiska vision för Egypten. Är det här ett idéhistoriskt arv som fortfarande finns kvar i MB eller har man bearbetat det? Det finns anledning att tro att idéerna lever kvar i organisationen. Föreställningen att islamiska idéer ska styra allt i individens och samhäl-lets liv är något alla islamiska aktivister lyfter fram som den mest vä-sentliga i sina ideologiska program."

hanif bali

"I ett fritt kultur och samhällsklimat så plockas det bästa av kulturer ur och det sämsta kasseras, och det fina är att det sker helt utan statlig och tvångsmässiga inslag. Politiken verkar ha missat att även de kulturer som tillåts komma in i Sverige på grund av vår öppenhet och frihet måste integreras i just samma värderingar, öppenhet och frihet.
Det är dags för Sveriges politiker att lägga av med sin kulurrelativism och särpolitik och låta Sverige och det svenska folket bestämma vad svensk kultur bör och inte bör innefattas av. Det är dags att begrava mångkulturen en gång för alla."

Kommentarer

Anonym sa…
Weiderud är uppenbarligen en islamistlakej; dags att utreda honom och hur islamsimen köper röster i Sveriges etablissemang.
Tidigare har Weiderud uttalat förståelse för attentatet 11/12 och om hur Wilks bör fördömas för uttnyttjande av yttreandefriheten som uppenbarligen inte passar islamister (eller Weiderud).
Otäckt med ett sådant förräderi.
Återigen; SAP kommer om två valperioder att gå samman med en islamistisk rörelse, mark my words!
Maj Grandmo sa…
Man har ju bana vägen genom att tillåta islamister i riksdagen. Fast Waberi tillhör ju moderaterna och Kaplan mp. Men skit samma, samma skrot och korn.
Anonym sa…
Islamisterna har mkt gemensamt med dagens politiska elit, genom att vilja styra och ställa människors liv ända in i sovrummen; där har Weiderud rätt.
Han ljuger dock när han säger att den protestantiska kristendomen skulle stödja teokrati; Kristus pekar tydligt ut hur tron ska utövas personligen och individuellt av var man och kvinna och INTE nå ut i samhället (jmf fariséerna)
Inte heller har det mkt med liberalism att göra, däremot med totalitärer som socialism/fascism/kommunism.
Dags att vakna upp nu för de svenske.
Maj Grandmo sa…
Kristus ville aldrig se ett samhälle som var underställt kyrkan.
Att hävda att islamism är lika med kristdemokrater och folkhemsbyggare är en så grov verklighetsförfalsning att karln borde bojkottas av etablissemanget i likhet med de som förnekar Förintelsen.
Men jag har en benägenhet för konspirationer och kan tänka mig att hela denna apparat, med förnekande och förfulande av den svenska identiteten (senast idag hörde jag Roy Andersson uttrycka att "folklighet" som det speglas i nya Åsa-Nissefilmen, är ett nazistiskt trick), kanske ska bereda mark för den nya folkhemsislamismen. Makteliten har redan sålt ut Sverige och försöker nu hjärntvätta folk så vi ska acceptera den nya ordningen utan knorr.
Eftergifterna till muslimerna blir bara fler för varje dag, så vad ska man tro?

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn