Metoder att fastställa ålder nödvändiga

I en tid när alltfler sk ensamkommande flyktingbarn kommer till Sverige börjar myndigheterna nu dra åt sig öronen inför de bilder på "barnen" som många visar skäggiga män som säkerligen är minst 20 år och äldre.

I andra länder t ex Norge har man börjat fastställa ålder på "barnen" genom att röntga tänder och handleder som inte kan ljuga om vilken utvecklingsfas dessa befinner sig i.

Bloggaren kan känna en viss avsmak inför den typen av undersökningar, men samtidigt vad ska man göra? Ljuger man så får man acceptera att uppgifterna kontrolleras på ett, låt oss säga, ganska radikalt sätt.

Här i Sverige undlåter man att göra dessa "kränkande" undersökningar på skäggbarnen. På de vandrarhem och likande där personaltätheten är 100%, förekommer redan många konflikter och/eller våld. Vad skulle i sådana fall en sådan här intervention framkalla för reaktioner? Jag tror att det är detta faktum som håller myndigheterna tillbaka.

I Umeå tingsrätt åtalades en, enligt passet , 13-årig pojke för flera brott, bl a misshandel. Åklagarsidan fattade dock misstankar och krävde en medicinsk utredning för att fastställa pojkens egenliga ålder. Händer och tänder röntgades och visade att pojken måste ha varit minst 15 vid brottstillfällena. Och därmed straffmyndig. Se här
Hur det går i rättegången återstår att se. Men antagligen blir brottspåföljden små förstående samtal hos en soctant om hans förfärliga bakgrund.

Men det pågående missbruket av asylrätten för ensamkommande ungdomar måste få betydligt hårdare restriktioner. Ungdomarna tjänar oftast som ankare för att direkt efter PUT mirakulöst få kontakt med de "döda" släktingarna som sedan invandrar på anknytning.

Bara detta, att uppge falska uppgifter borde resultera i att uppehållstillståndet dras tillbaka och samtliga skickas tillbaka igen.
Likaså när flyktingar som fått PUT eftersom de riskerar döden i sina hemländer, omedelbart efter beslutet tar första bästa flyg tillbaka till det land de flytt ifrån borde innebära återkallat PUT. Då baseras beslutet på falska uppgifter och måste sålunda omprövas.

Så fungerar ju allting annat i vår kära byråkratiska mastodontapparat som syftar till att dirigera oss in i varje cell så vi uppfyller alla samhälles krav.
Uppger man felaktiga uppgifter i deklarationen kan man räkna med påföljder. Kör man i en bil som står avställd åker man på dryga böter. Uppger man felaktiga hyresuppgifter vid ansökan om bostadsbidrag, får man betala igen hela summan. Osv.

Felaktigheter, olagligheter, oriktiga uppgifter; allt leder till påföljder. Dock inte om man uppger falska uppgifter i sin asylansökan. De slinker igenom ändå.
Det beskriver många sk miggor om i Merit Wagers blogg.

Om man misstänks för att ha ljugit om sin ålder så borde man kunna underkasta sig en medicinsk undersökning för att fastställa om ens uppgifter stämmer.

Huruvida pojken i tingsrätten var en ensamkommande framgår inte, men felaktiga åldersuppgifter brukar i regel inte svenska ungdomar ha i sina pass. Och att det just var passet han använda tyder på att han ännu inte vistats i Sverige tillräckligt länge för att få ett ID-kort.

Kommentarer

"Kör man i en bil som står avställd åker man på dryga böter."

Om man inte råkar heta Måna Muslim förstås...
Anonym sa…
Men se där, en liten homofob som gör sin stämma hörd, men det är ju vad man kan vänta sig när man läser den här bloggen.
Osagt sa…
Homosexuella har aldrig gjort världen något ont. Kärlek är alltid kärlek oavsett vem man älskar.
Homos är faktiskt en grupp med skyddsbehov med tanke på att det är dödsstraff på dem i muslimska länder.
Anonym sa…
Hej, har med stort intresse läst din blogg under en tid, men tidigare inte kommenterat. Jag delar i stort dina åsikter.
Det rättsfall du refererar till är mycket intressant och kommer visa politiker och andra makthavare att det förekommer fusk med åldrar bland våra kära ensamkommande barn. /Christian
Osagt sa…
Håller med om att människan är en andlig varelse i första hand. Problemet är att den pågående sexualiseringen och ytligheten det innebär gör att människor känner sig tomma och alienerade.
Detta är dock inte de homosexuellas fel. Det är en fördom att dessa är mer sexuella än andra människor.
Istället är det materialiska och socialfascistska samhällets fel.
Anonym sa…
Det var märkligt vad det flockades många ur anti-homolobbyn här... /Christian
Osagt sa…
Ni som är anti-homosex, har ni egen erfarenhet eller? Pridefestivalen är en FEST och har ingenting med hur vanliga bögar och lebbor lever.

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK