Separatism - av ondo eller av godo?

Man undrar i sitt stilla sinne hur makteliten fungerar. Man vill inte dela upp världen i vi-dom, åtminstone i vårt land ska vi leva i högönsklig mångkulturell harmoni. Hur det fungerar i praktiken vet varje svensk. Makteliten vet det också, men skenet måste hållas uppe. I 35 år har man bjudit in människor från världens alla hörn, det är försent att kalla det hela ett misslyckande. Makteliten försöker rädda sina egna ansikten (eller rättare sagt, masker från att falla i golvet) genom att vidhålla och vidmakthålla en lögn.

Däremot är man fullständigt beredda att försvara alla separatiströrelser i världen. Vare sig det är i Israel-Palestina konflikten eller Balkan, uigurer eller kurder. Alla ska de ha ett eget land för framväxt av den egna kulturen.

Bloggaren tycker det är helt rätt. En tvåstatslösning är det bästa för Israel-Palestina. Problemet är bara att araberna inte vill ha fred med Israel, de vill utplåna landet och göra även det till sitt egna.
Kurderna är uppdelade på fyra olika länder och anser sig förtryckta i varje land. De vill se ett enat Kurdistan, vilket ocskå är lätt att förstå men svårt att åstadkomma i praktiken.

Balkan blev ett stort slagfält efter kommunismens fall. Jugoslavien hade varit en tryckkokare, där olika folkslag tvingades på varandra av sin maktelit. När den kommunistiska diktaturen släppte taget, for tryckkokarens lock i taket. Varje folkslag i varje provins krigade nu om att separeras från de andra.
Utvandrinen från ex-Jugoslavien blev enorm och Sverige stod med öppna famnen. Samtidigt stödde man de olika små ländernas kamp för att bilda egna små stater. Och vi var det första Väst-landet som erkände Kosovo, något som var ganska kontroversiellt härom året.

Alla har rätt till sitt eget land och sin egen kultur, resonerar den svenska makteliten.
Jaha. Men det gäller alltså inte vårt land? Ja, inga andra västeuropeiska länder heller för den delen. Som världen största experiment ska vi istället sammanföra olika folkslag, etniciteter, kulturer, levnadssätt och religioner till en enda härlig fruktkaka (med okänd smak).
Och detta trots att vi inte förordar det i resten av världen!

Det är i högsta grad märkligt och obegripligt. Förstår man inte att tryckkokare även existerar i vårt land? Och likt den gamla, goda kommunistiska diktaturen trycker man locket allt hårdare och hårdare på kastrullen för det inte ska koka över.

I Sverige är separatism något verkligt fult. Kallas i vårt land för segregation men är precis samma sak. Så vi ska därför tvångsintegreras, och helst också tvångsinternaliseras med all världens folk och kulturer.
Men nysvenskarna ges valfriheten att bosätta sig där de vill. De väljer då separationslösningar och bildar egna enklaver i lite större enklaver. Allt för att slippa svenskarna. Och svenskarna flyttar ut i samma takt som nysvenskarna flyttar in. Till sina separata enklaver.

Makteliten med sina mångkulturambitioner borde diagnosticeras. Den bär spår av både schizofreni och borderlinestörning. De borde allihop bunkras in på låsta mentalsjukhus med dubbla galler.

Men visst ja, psykvården har man ju i princip avskaffat. Vilken tur då.

Kommentarer

Crille sa…
Ja, de var väl tvungna att avskaffa mentalsjukhusen och psykvården för de förstod att de själva i ett senare skede, när folk skulle komma att inse vad det gjort med landet, skulle bli föremål för denna psykvård annars.
Osagt sa…
Psykvården i sin tidigare form finns inte kvar. Men de stora mentalsjukhusen var ju inte heller något bra alternativ.
Problemet är att man nu har tilldelat kommunerna ansvaret för psykvården. Och då blir det enbart sociala insatser för främst unga kriminella med psykosocial problematik. De andra blir lämnade i sticket. Inom landstinget prioterar man främst barn och ungdom med... just det psykosocial problematik. Jag har suttit nu i dagarna och letat jobb (behöver ett som är bättre avlönat) och det är nästan bara den typen av jobb som förekommer, såväl i privat som i offentlig sektor. Kan inte låta bli att tänka om inte detta också är ett resultat av mångkulturens påverkan. Gissningsvis; ja.

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK