Feminismen och hedersförtrycket

Bloggaren har tagit del av en debatt på Newsmill (för övrigt ett forum där de inte publicerar mig längre) om hedersförtryck och mord i hederns namn. Man blir bestört när man läser vp:s Eva-Britt Svenssons inlägg om att hedersmord och förtryck skulle vara ett rasistiskt påfund eftersom man då pekar ut en speciell kultur som våldsbenägnare än andra.

Hon anser att allt våld mot kvinnor hamnar under samma kategori, och det att det är i vanlig mening "vita, heterosexuella män" som är förövarna.
En stilla undran, pekar hon inte då ut gruppen "vita heterosexuella män" som mer våldsbenägna än andra? Men det är klart, då behöver ju inte Eva-Britt råka ut för några farliga konsekvenser av sitt tyckande.

De socialistiska feministerna med hela genusskrået bakom sig är inget annat än stora brakskitar när det gäller att ta vara på de mänskliga rättigheterna för de verkligt förtryckta: De flickor och kvinnor som lever i hedersförtryck i företrädesvis muslimska familjer.
Genom att förvandla detta till "vanligt" förtryck sviker man de som behöver mest stöd.

Länsstyrelsen i Stockholm har genom en anonymt utskickat enkät kommit fram till att 27% av flickor med utländsk bakgrund lever i någon form av hedersförtryck. De flickor som söker upp stödjourer för utsatta kvinnnor är c:a 3000 st bara i Stockholm. Mörkertalet är dock stort. En skrämmande beräkning av antalet förtryckta muslimska flickor och kvinnor kan i värsta fall uppgå till otroliga 100.000.

Ett flertal hedersmord har begåtts, nu senast på Jani, som har fått en del uppmärksamhet. Denna uppmärksamhet ogillas av de muslimska samfunden, de anser sig ha rätten på sin sida.
De sk balkonflickorna är en annan kategori mord, där flickor tvingas till att begå självmord genom att t ex hoppa från en balkong eller framför en buss. Hur många sådana fall det finns framkommer inte i statistiken.

Muslimer i Sverige tar inte avstånd från dessa fruktansvärda dåd, lika lite som de tar avstånd från terrorattacker. I deras kultur finns alltid en fiende som man skyller på för sitt eget handlande.

En ny svensk grundlag klubbades igenom i onsdags. Det sägs att integritetsskyddet har stärkts vilket är positivt. Men det är bara det att vissa delar av offentlighetsprincipen kommer att inskränkas. Makten kommer att skydda främst sin egen integritet med detta.

Mångkulturen ska i fortsättningen främjas (inte bör som tidigare). Alla väsensfrämmande kulturer från världens alla hörn är alltså välkomna till Sverige för att fortsätta leva som i sina hemländer. Och det ska samhället alltså aktivt bidra till.
Sålunda kan man väl tänka sig att t ex månggifte blir lagligt och att hederskulturen kanske får kommunala bidragspengar så man i alla fall inte ska mörda varandra, men annars får man leva som man vill. Integritetsskyddat och tryggt.
Det lär inte heller dröja speciellt länge innan vi får se självstyrande shariaenklaver med egna regelsystem som får leva utanför de ordinarie samhällslagarna.
Rosengård har ju kommit en bra bit på väg redan genom självutnämda beslutsfattare som dikterar villkoren för de tusentals som bor där

Men Eva-Britt Svensson och hennes feministsystrar kan fortsätta sova gott om nättera och drömma om ytterligare genusbearbetningar av den övriga befolkningen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK