Den kan man inte reglera

Det finns mycket här i livet som är fascinerande. I själva verket är livet självt det mest svårbegripliga för oss människor. I alla tider, i alla dess former har livet utforskats och försökt att kartläggas. Meningen med livet är nog den yttersta gåtan, fast samtidigt den enklaste. Livet är till för att levas helt enkelt.
Men livets uppkomst och evolutionen tycker människan att hon har greppat (fast det har hon inte). I sin uppblåsta föreställning om sig själv som en förlängning av Gud, finns det inga gränser för hur mycket människan dristar sig till för att försöka kontrollera och manipulera det naturliga.

Livet representeras ytterst av naturen i alla dess skepnader. Naturen är ingen stillatigande åskådare till människans härjningar, tvärtom.
I vårt nuvarande tidevarv undgår nauren en förändring från att vara ett stillsamt fågelkvittrande paradis, till att bli en hämndlysten dödlig kraft människan är totalt maktlös emot.

Allt oftare anfaller naturens krafter. På Haiti, i Pakistan, i Kina och nu i Indonesien. Det senaste vulkanutbrottet låter lavafloden sluka byar och land, dödsbringande och urskiljningslöst.

Egentligen finns inga förklaringar till varför naturkrafterna slår till och när. Men vissa samband går ändå att spåra.
Först och främst är det de riktigt folkrika delarna av världen som drabbas. Och de fattigaste. Det är i de delarna obalansen mellan tillgång och behov är som störst. Miljardtals människor ska dela och samsas om de knappa resurserna.
I de delarna har människans enorma utbredning skadat naturens ekosystem så att många djurarter, t ex tigern är mer eller mindre utdöda.

Om naturen vore besjälad (vilket t ex Linné trodde) skulle den säkert tycka att människan var en parasit som måste bekämpas eftersom den hotar att ta död på det klot naturen är satt att vårda, reglera och bevaka.
Men naturen eftersträvar balans mer än något annat. Och en förklaring till alla de jordbävningar, ösregn, tornados och vulkanutbrott skulle kunna vara att naturen försöker att utjämna.
Sjukdomar som AIDS och malaria skulle kunna vara ett resultat av samma sak. De drabbar ju också de allra folkrikaste och fattigaste delarna av världen.

Naturen bärs inte upp av något rättvise- eller socialt patos. Den bara är. Precis som livet, det bara är.

De senaste åren har Väst forskat mycket kring klimatet som tycks bli både varmare och mer opålitligt än tidigare. Detta är en sanning med mycket modifikation i sig.
Det har varit många, långa värmeperioder tidigare i historien, mycket varmare än det är här nu. Människans påverkan på klimatet kan existera, men vara försumbar.

Bloggaren tror istället att maktens intresse för klimatet i grunden handlar om klåfingrighet och ekonomi.
Det finns många härliga skattekronor att håva in genom att bekymra sig över klimatet. Koldioxidskatt, el-skatt, skatt på villaolja, skatt på all industriproduktion osv. Det är helt enkelt vår livsstil som ska beskattas.
Socialister i alla led förenen sig i krav om sänkt konsumtion, inskränkning av den västerländska livsstilen och så då... en global världsregering. Liberaler, t ex Birgitta Ohlsson sjunger också med i denna falsklingande kör.

Därför blir bloggaren paranoid när jag lyssnar på klimathysteriker. Socialisterna försöker nu sig på ett nytt grepp för att nå världsherravälde. Men den politiska agendan är precis densamma; kontroll och reglering genom förbud, skatter, förordningar och lagar som inskränker individens frihet.

Socialister, fascister och islamister gör gemensam sak i planerandet av den globala världsregeringen. Därför borde dessa avarter av mänsklig samverkan gå under ett gemensamt namn: Solialislamfascism.

Och det ska ske under täckmanteln av de gamla välkända orden och begreppen fast i omdefinierad form. Att förändra språket är det första steget mot diktatur. Som bekant har Sverige hunnit väldigt långt på den banan.

Men jag är väl bara paranoid trots allt.

Kommentarer

Anonym sa…
Ofattbart att Birgitta Ohlsson är i regeringen!
"Varför gör ingen något?" som det heter...
Fler ministermord innan 2020?
Ulle
Anonym sa…
"Egentligen finns inga förklaringar till varför naturkrafterna slår till och när. Men vissa samband går ändå att spåra.
Först och främst är det de riktigt folkrika delarna av världen som drabbas."

På dig låter det som att naturkrafterna "slår till" därför att områdena är folkrika. Sambandet är dock snarare omvänt.

Vulkanisk mark är mycket näringsrik, och därför mycket lämplig att odla på. Sol, värme och mycket nederbörd är också bra för grödorna. Det är därför sannolikt att dessa länder är folkrika just för att marken är bördig och vädret gynnsamt för matordling.

Det är knappast så att Sverige plötsligt skulle drabbas av vulkanutbrott, jordbävningar, orkaner och tornadoer även om det så flyttade hit 200 miljoner invandrare.

Dessutom, att jorden och naturen skulle ha något slags medvetande och systematiskt motarbeta överbefolkning och/eller miljöförstöring kallar jag kvalificerat struntprat.

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK