Bistånd går till flyktingar - i Sverige

I morse kom nyheten att det svenska biståndet delvis går till flyktingmottagandet här i landet.
Bloggaren har valsat runt lite på nätet och erhållit några intressanta uppgifter.
Det svenska biståndet uppgår till otroliga 34 miljarder (eller 1% av BNP) och skyfflas ut utan att någon egentlig kontroll finns hur och till vad pengarna används. Biståndsorganet SIDA lever i en skuggvärld full av korruption, ekonomiska oegentligheter och rent bedrägeri. Var pengarna egentligen går kan man verkligen undra.
Biståndet går till afrikanska och asiatiska diktaturer i många fall och det utan att någon förbättring av tillståndet i länderna förbättras. Tvärtom verkar det vara så att länder som inte erhållit bistånd klarar sig betydligt bättre.

Man kan misstänka (och det har ibland visat sig) att biståndet har gått direkt in i krigsindustrin och i dikatatorns egna fickor.
På detta sätt hjälper alltså Sverige till att hålla krigen och konflikterna igång i länder som Somalia och Kongo-Kinshasa.
Palestinierna badar i svenska biståndspengar, men vad de använder dem till är höljt i dunkel. En och annan raket mot Israel är säkert betald med svenskt bistånd.
Länderna blir bidragsberoende och precis som på individnivå är beroende kraftigt degenererande och passiviserande. Varför anstränga sig?


Nu kommer uppgifter på att 9-10 miljarder kronor av biståndet går tillbaka till Sverige för att vi ska klara av mottagandet av den aldrig sinande strömmen av flyktingar. Det motsvaras av c:a 30% av biståndet!
Organisationen Action Aid påpekar att detta urholkar biståndet och vill naturligtvis höja det.


På detta sätt får Sverige en dubbel funktion. Först betalar vi diktaturer och anarkier för att hålla krigen igång. Sedan står vi här i vårt land för att ta emot människor som rymmer iväg från dessa krig.

Alla som har en hjärna förstår att detta är vettlöst vansinne. Men svenska politiker och myndigheter verkar inte besitta detta viktiga organ.
Den patologiska "godheten" och de grundläggande personlighetsstörda försvarsmekanismerna är istället det som får styra.

Svenskt flyktingmottagande slår nya och större hål för varje år i både kommuners och statliga budgetar. Pengar som borde gå till de äldre, de sjuka och de handikappade.
Istället agerar vi som krigshetsare utomlands och socialbyrå för hela världen på hemmaplan.
Finns det en dold plan någonstans? Man kan ju, som sagt, undra.

Men jag tror faktiskt att man är precis så korkade som det framstår som. Förnekande, grandiositet och gränslöshet präglar det svenska systemet. Långt, långt bort från det "lagom" som har gjort oss kända.

Kommentarer

Anonym sa…
Tror du berör problemet som är rätt svårknäckt; visst måste här finnas en plan.
Den kan bara hållas igång så länge svenskarna accepterar detta omänskliga samhälle!
Ned med parlamentarismen!
Ulle
Pettersson sa…
Här är ett av mina gamla inlägg om biståndet. Det är aktuellt än idag. Där finns en karta som visar hur stort Afrika är. Titta på den och tänk sedan på att en knapp miljard bor där och på många ställen går det att skörda 7 gånger om året.

http://petterssons.bloggsida.se/politik/radda-afrika-%e2%88%92-stoppa-bistandet
Osagt sa…
Läste ditt vassa inlägg Pettersson. Både på individ- och grupplan är bidrag utan motprestation enbart destruktivt. Svenska staten är extremt rik, men svenskarna är förhållandevis fattiga om man tittar på jämförbara länder. Hörde nånstans att bara 28% av svenskarna har några besparingar på banken eller i aktier.
Sverige lider svårt av det system socialisterna har skapat. Att dessutom exportera eländet till de länder som skulle må bäst utav att själva ta tag i situationen, är i högsta grad beklagligt.

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK