Bye bye Mona

Det har väl inte undgått någon att Mona Sahlin nu ska avgå. Hon är den enda sosseledaren i modern tid som inte blev statsminister(!). Otroligt men sant.
Uppriktigt sagt: Är någon förvånad? Människan är ett vandrande IG. Och en värdelös ledare.

Ledarbegåvningar känner man omedbart igen. Tre av allianspartierna leds av ledartyper: m, fp och c. Tyvärr har inte moderaterna den goda smaken att låta sin självklara stjärna vara partiledare och statsminiser; Carl Bildt. Fast han har verkat lite trött de senaste åren tyvärr.

Nu är drevet igång om var man ska lägga skulden för Monas avång. För i vårt land ligger ju aldrig ansvaret på individen ifråga.
Sålunda är det medias fel, de patriarkala matstrukturernas fel, Lars Ohlys fel, partitoppens fel, riksdagens fel.

Och vem ska nu ta över? Det är roliga timmen i skolan och nu ska vi bilda grupper för att diskutera och komma med ett gemensamt förslag. Ungefär så ska det gå till.

Bloggaren tänker inte närmare gå in på detta utan ge egna förslag. Förslag på kandidater som omöjliggör en valseger för s i nästa val:

a) Tomas Östros - hans stirriga prickblick bakom flaskbottnar gör ingen glad. Gnällig framtoning helt utan karisma. Dessutom har karln aldrig yttrat ett enda eget förslag.

b) Sven Erik Österberg - brölig besserwisser som man mycket väl kan tänka sig slår små barn. När han börjar orera med sin höga, monotona och entoniga röst somnar t o m hajarna.

c) Bosse Ringholm - den torraste, träigaste, strävaste rösten i universum. Flackande psykopatblick utan innehåll. Är visst roligare "i verkligheten" när han kallar snutar "jävligt slöa".

d) Ylva Johansson - padda med för trånga kavajer. Lider av självpåtaget seriositetkomplex. Klarar inte debatter utan små tillskrynklade papperslappar.

Om någon av dessa fyra blir partiedare kommer sossarna uppslukas av mp med oändliga krav på amnestier för "papperslösa". Vilket inte är populärt bland befolkningen.

Däremot finns det kanditater som är så pass drägliga att de skulle utgöra en viss fara för nytänkande och självständiga svenskar:

a) Tomas Bodström - men han har sagt nej

b) Margot Wallström - har definitvt sagt nej

c) Veronica Palm - "tänker fortfarande", enligt Expressen

Och så en riktig "dark horse":

Leif Pagrovsky - den lille mannen med skägget och den humoristiska blicken. Okonventionell, synbart ärlig och med en stor tomtesäck på ryggen som ingen vet vad den innehåller.

Fast om man tror att sossarna kommer att ändra kurs genom partiledarbytet så blir man nog grymt besviken. En betonghäck är alltid en betonghäck oavsett vem den sitter på.

Kommentarer

Anonym sa…
Kan man verkligen vara säker på att vi slipper Lago och Reepalu? Dessa fullvärdiga muslimkramare.

16830911
Osagt sa…
Nej, glömde dem ;) Fast uppriktigt sagt tror jag inte de anses kompetenta nog. Fast att man valde Mona säger ju en del om vilka kriterier som gäller. I sådana fall tippar jag Lago. Jag menar, han har ju t o m varit i Staterna och predikat!!

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK