På vems sida står samhället?

Angela Bermudez Svankvist berätar för Sverker Olofsson om sina visioner för Arbetsförmedlingens ansträngningar när det gäller att skaffa folk jobb i SVT.

Jorå, den 35-åriga nyanlända invandraren går först. Före den nybakade studenten och naturligtvis före den stackare 55+, losern som borde bara gå och dö.

Man brukade tidigare alltid hävdat att det inte finns några speciella prioriteringar eller särbehandlingar varken i arbetsliv eller någon annanstans.

Men så har det kanske aldrig varit. Den 25-årige snygge, smale nyexaminerade ingenjören har alltid varit mer attraktiv på arbetsmarknaden än den slitne, lönnefeta 45-åringen som visserligen har jobbat i 25 år men inte har någon specialistutbildning.

Likaså har fångar nästan alltid fått bättre och dyrare mat än både barnen i skolan och våra gamla på servicehus.

Sverige har likaså varit ett land hysteriskt besatt av klyftor och skillnader mellan grupper. Klasslösheten har ju alltid varit målet för socialdemokratin t ex.

Men allt det där är historia nu. Nu får både civilingenjören finna sig att bli förbigången, fångarna blåsta på sin utmärkta mat och gamlingarna att stå sist i kön för sitt äldreboende.

Nyss har ett arabiskt äldreboende öppnat i Tensta. Lyxigt så det förslår förstås med marmor, bönerum, kök på varje våning mm mm. Läs här . Maten lagas naturligtvis på plats med alla arabiska tillbehör.

Redan 2001 startade det spanska boendet Dalian i Göteborg. Jämfört med ett svenskt boende är tiotusenmilat: Läs här. Sju boende och fem anställda. Jojo.

Och här har vi en beskrivning av ett svenskt boende Brobygården. Mmmm, lite mer spartanskt. Eller svenskt ska man kanske säga. "Svensk", smaklös mat från storkök.

De ensamkommande "flyktingbarnen" får också en kunglig vistelse i Sverige. Först på 100% bemannade behandlingshem där alla naturligtvis måste ha eget rum. Försök har gjorts att "barnen" delar rum, men det utmynnade i slagsmål och sönderslagen inredning. Här är en liten beskrivning och bild över boendet och den 23-hövdade personalstyrkan.
Maten blir förstås förstklassig. Och eftersom "barnen" kommer från Afghanistan och Somalia blir det halal och förstklassiga ekologiska råvaror. De ska slussas in i föreningslivet, bl a Jägarförbundet!

(Läs även här på Robstens blogg om vad den humanistiska kvinnan som inhyste ett litet ensammkommande flyktingbarn gick igenom.)

När "barnen" sedan har nått den aktningsvärda åldern 18 så slussas de ut i egen lägenhet. Jorå, före alla svenska ungdomar som ska flytta hemifrån.

Och nu har vi då kommit till den givna efterföljden att de utan uppehållstillstånd, utan tillstånd överhuvud taget att vistas i landet, ska få vård och skolgång så gott som gratis. När det gäller sjukvård och medicin kommer man att betala bara en bråkdel av vad svenskar betalar. Mest upprörande är nog att högkostnadsskyddet för tandvård ska ligga på 400 kr. Jmfr oss vanliga dödliga: 3000 kr.

Parallellsamhälle kallar t ex Thomas Gür det för. Bloggaren kallar det för gräddfiler. För alla dessa grupper. En ny sorts adel håller på att växa fram. Befriade från alla "måsten" och "borden" som vi andra lever under. Men som ändå gnäller och klagar och kräver mer uppassning. Och vi bara tillgodoser och kryper. Men med allt stelare leenden.

Ja, för vilka arbetar de styrande och myndigheter idag? En utlandssvensk undrar här på Merit Wagers blogg:
"Svenska regeringar – oavsett färg – representerar inte den svenska befolkningen, utan andra intressen. Jag vet inte vilka andra intressen, men nu är det ganska tydligt att det inte är svenska väljare"...
"Skattebetalarnas funktion är att utgöra pengaleverantörer till det ena sociala experimentet och slöseriprojektet efter det andra. Kartellstaten har satt sig över folket på ett sådant sätt att folket inte längre kan rösta bort kartellen."

Kommentarer

Anonym sa…
Problemet är kanske inte att arabåldringar hamnar på arabiska äldreboenden utan att åldringar av typen svenne banan även de hamnar på arabisktalande boenden.

De har lksom ingen möjlighet att välja bort mångkulturen vilket andra folk i konungariket Swedala har.

Svensken som etnisk varelse existerar ju inte enligt sextondelsnegern Reinfelt.
Anonym sa…
Stelt leende är precis den rätta benämningen. Jag har inte sett en svensk politiker vara riktigt glad dom senaste 15 åren vid någon presentation av vad skattepengarna ska gå till. Dom vet naturligtvis redan hur skevt deras politik slår på ett samhälle som borde vara tryggt, rikt, välmående och utvecklande. Dom vet, men det gäller att fylla sina egna fickor så att man kan fortätta leva i ett Gated Community.
Anonym sa…
Likt utlandssvenskar så undrar även jag, en europeisk invandrare, över det som pågår i Sverige. I mina ögon framstår Sverige som "landet-upp-och-ner", ett land helt utan varken sunt förnuft eller självbevarelsedrift. Det kommer att sluta illa inom kortare tid än vad man anar...
Maj Grandmo sa…
Ja, du... Att arbeta för samhällets förfall är helt enkelt obegripligt. Att Reinfeldt är som han är är nog för han identifierar sig med invandrare (p g a sin bakgrund). Men resten? Men jag tror det bygger mycket på skuld. Vi betedde oss som svin under WW2 och tack vare detta fick vi chansen att bygga upp välfärdssamhället.
De ser nog detta som ett sätt att betala tillbaka.
Likt personlighetsstörda individer bygger man ett stenhårt försvar runt omkring sig för att rättfärdiga det man gör.
Vad man skulle behöva är lite "reality testing".
Anonym sa…
Svar till Maj Grandmo:
Det hjälper bevisligen inga om man driver Sverige i sank. Har själv en farfar som fick efter WV2 spendera nästan 8 år i Gulag (på Solovki öarna), dock kan jag inte se hur det skulle hjälpa någon om Ryssland skänkes bort till kaukaserna och ryssarna förslavas. Tvärtom skulle ryskt oreda vara livsfarlig för dess grannländer.
Det är alltså sant att Reinfeldt är 1/16 afrikan? Eller är det hans tyska bakgrund som spökar?
Reinfeldt är 32-dels neger, resultat av en romans mellan en svart amerikansk loppcikusdirektör och ett lettiskt hembiträde.
Anonym sa…
Socialister och liberaler stoltserar alltid med sin arbetarbakgrund om de har någon. "Titta vad jag blev". Något slags komplex som är dolt där bakom.
Reinfeldt kanske blev mobbad som barn...

Maj
Anonym sa…
#Robin S:
Då förstår jag varför Sverige sköts som det görs...

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn