Förtvivlade kommuner

I den nya överenskommelsen mellan Alliansen och Miljöpartiet är det inte bara de "papperslösa" som får vidöppna dörrar.
Även återföreningen av somaliska familjer ska möjliggöras igen efter det att restriktioner nyss genomförts genom att kräva ID-handlingar från de barn som familjerna säger är kvar i Somalia. Dessa restriktioner har kommit efter det att omfattande fusk har upptäckts att kvinnor har plockat in kanske 10 barn som inte ens är hennes egna.

När nu de redan de kommunplacerade somaliska familjerna ska återförenas utan att någon koppling behöver bevisas, kommer kommunera att digna under en omänsklig börda att skaffa fram skol- och förskoleplatser åt familjernas påstådda barn.

Så här resonerar Anneli Hedberg, S, i Katrineholm SVT,

"- Skollokaler tror jag att vi kan lösa men då får vi kanske hyra fler lokaler. När det gäller personal så måste vi anställa personal och då måste vi ha tillskott i budgeten, säger hon.

Men när det gäller dagis kan det bli svårare.

- Vi har inte varken lokaler eller personal att kunna ta emot fler barn än vi har nu" 
Ja och det är dessutom kommunen som ska betala för skola och barnomsorg. Kommunerna som redan svämmar över av ointergrerbara flyktingar ska nu berikas med hundratals ansknytningsbarn, dvs sådana som man inte ens vet om de ens har någon anknytning.
Och barnomsorg? Behövs det för somalier? Visst de ska ju gå och lära sig läsa och skriva, men inte ens det är något tvång.

Staten lever som i en egen bubbla. Det talas mycket om sprickande bubblor idag. När ska kommunernas bubblor spricka? Servicen i kommunerna försämras alltmer, medan staten lägger på dem allt fler pålagor. Detta ger då statsbidrag till en början, som t ex till de ensamkommande och deras boende. Men sedan när statsbidragen sinar och kommunerna står ensamma med alltfler som strömmar till i oförminskad styrka. Jo högre skatter.

Jo fler statsbidrag, nya pålagor, högre och högre tryck på kommunerna. Hur länge kan statens finanser hålla om allt mer måste tillföras kommunerna? Jo högre skatter.

Vi håller helt enkelt på att sälja ut Sverige. Om skatterna ökar ytterligare kommer företagar- och kapitalflykten att tillta. Varje år går redan tusentals småföretag i konkurs. Svaret är naturligtvis  den högre skatten.
Till slut kommer de "färska" pengarna som kommer från näringsivet inte att räcka.

Det är idag ganska svårt att hitta en kommunpolitiker som jublar över regeringens och mp:s överenskommelse. Det är därför alltmer sällan vi får se Anders Lago, Ilmar Reepalu och Gunnar Hedberg leende i tidningen eller i rutan när de med tindrande ögon berättar om alla de hundratals små rundkindade chokladbarn som verkar vara såväl överallt som inte tillhör någonting utan har hamnat i Sverige på ett bananskal under falska förspeglingar.

Det är inte längre kul, tycks de resonera. Det är inte längre kul att vara väldsmästare i godhet. I kommunerna. På statsnivå dansas det dock fortfarande på de väldukade borden med såväl gåslever som rådjusrsadel.
Undrar om de sjunger "We shall overcome" också?

Kommentarer

Anonym sa…
Handlade just en snusdosa och kioskägaren berättade att tobaksskatten höjts runt 5%. Inte en rad om det i media. I en demokrati, ska politikerna redovisa och annonsera varenda krona dom tänkt spendera så att medborgarna sen får ta ställning till vad dom vill se deras skattepengar gå till.

Jag tror helt enkelt att Reinfeldt & Co har gett upp hoppet om Sverige. När man läser Reinfeldts bok eller ser tillbaka på hur han och borgarna resonerade för 10 år sedan, så är det tydligt att dom inte ville se röken av den politik dom nu för.

Men när dom kom till makten, och såg hur media hetsade folket och tillsammans gick bärsärk över 0,5% skattesänkningar i ett totalt tryck på kanske 75%...ja då måste även den mest optimistiska ha gett upp hopppet. När dom sen kunnat genomföra grundlagsändringar etc etc utan att nån bryr sig så har dom nog förstått exakt hur lättstyrda och förtryckta svenskarna har blivit av Socialismen.

Jag är helt övertygad om att samma tysta förljugna konsesus råder i "Alliansen" nu som bland sossarna i toppen av Sverige dom senaste 50 åren, DVS - Fyll fickorna för fan så du kan välja din framtid sen för Sverige duger endast till att tömma och glömma efter sossarnas härjanden.
Och i de städer som slår sig för bröstet och hyllar det multikulurella samhället med de identitetslösa lycksökarna, där bygger man 2 m höga staket runt om hela kvarter, med låsta portar. Därför att infödda Svenskar vill skydda sitt eget boende (gated communities).
Utanför området finns verkligheten och de "vilda djuren". I burarna sitter de som inte accepterar och delar
politikernas uppfattning om den oförskämda verkligheten. Den verklighet som kryper dom in på livet. Så kommer framtiden att gestalta sig för fler av oss i det "öppna och fria samhället"

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn