När får vi en gala för de hemlösa?

Nu har så moderaterna givit med sig. Sk papperslösa invandrare, dvs de som uppehåller illegalt i Sverige efter avslag på asylansökan ska nu få tillgång till fri sjukvård och fri skola. Och det utan att man betalat in en enda krona i skatt. Det är alltså alla skattebetalare som får stå för kalaset.

Det rent moraliskt betänkliga i att det ska löna sig att fuska blir ju också en svår juridisk nöt att knäcka. Polisens uppgift är ju att hitta de olagliga lagslösa och om dessa då kommer att bevista vårdcentraler, sjukhus och skolor är det ju bara för polisen att plocka dem där.
Hur tänker man praktiskt lösa detta? Det måste ju innebära att ingen får knysta ett ord om att dessa faktiska brottslingar är på fri fot?

Då måste ju en sekretesslag upprättas (i och för sig har ju sjukvården tystnadsplikt) i alla fall för skolorna vilket inte är speciellt vanligt förekommande.

Nu när miljöpartiet, som ju är för fri invandring, kommer att sitta med och dryfta sig om budget och andra åtgärder som innebär större och större spenderbyxor, kommer säkerligen mp att ha motkrav för att regeringen ska ro i land sina förslag.
Så vad vi kan vänta oss är amnestier och slopade ID- och DNA-krav för t ex somalier. Det är alltså bara att lyfta på hatten och se hur vår befolkning berikigas alltmer.

Regeringens stora förtjusning i dessa tsunamis av invandrare kan vara att det skapar jobb. I offentlig sektor och i mer eller mindre ljusskygga vårdbolag som t ex Attendo Care. Tänk er själva alla samordnare, gode män, advokater, kuratorer och socialsekretare som tillkommer i helt nya sammanhang. Att offentlig sektor växer så det knakar gör egentligen bara folk glada så länge det gäller just deras verksamheter.
På ädreboenden skärs det ner, skolor är så dåligt underhållna att de börjar likna Beirut, infrastrukturen är underfinansierad och behöver byggas ut, gatorna är så fulla av hål och bulor att det känns som man kör på en stig i skogen.

Fast svenskar är ju ett givmilt folk. Miljoner brukar rulla in på alla de välgörenhetsgalor som TV är så förtjusta i att producera. Är det inte galor för världens barn är det till översvämnings- och jordbävningsoffer. För säkerhets skull alltid långt från vår egen bakgård.

Visst behöver dessa människor humanitära insatser, men vi har många som även skulle behöva det på hemmaplan.
Jag tänker i första hand på de hemlösa. I Uppsala finns ett härbärge och det drivs av Frälsningsarmén på mer eller mindre ideell basis. Visst får de bidrag från kommunen men inte med några fantasisummor direkt. Jämfört med vissa andra så är det en fis i universum.

Den grupp som ökat mest bland de hemlösa är de psykiskt sjuka. Sedan i princip all slutenvård försvann kom så "reformen" som slussade ut de sjuka i lägenheter där de skulle få kommunala insatser i form av ledsagare och boendestöd. Många klarar i alla fall inte av detta, börjar missbruka och blir åter sjuka i psykos, betalar inte hyran och vips landar de hårt ute på gatan.

I USA såg jag många psykiskt sjuka hemlösa i bedrövliga tillstånd. Utan sjukförsäkringar och utan mediciner gick de långsamt mot sin död.

Svårt psykiskt sjuka i allmänhet och de psykiskt sjuka hemlösa är den grupp som har det allra tuffast i Sverige av idag.
När får vi se kollektivboenden bekostade av staten för dessa med en personaltäthet på 100%? När får dessa en service motsvarande 1900 kr/dygn? När får de gratis sjukvård och gratis medicin?

Och när får vi TV-galor för alla dessa tiotusentals människor som lever i armod mitt ibland oss?

Men det är klart, det står inte så högt statusmässigt att bedriva sådana verksamheter. Godheten blir inte lika god om man jobbar med dessa än om man jobbar med ensamkommande flyktigbarn och papperslösa. Därför har också dessa hög status.
Det heter ju också flyktingstatus. Ingen kan väl någonsin komma på tanken på att ge hemlösa statusen att få komma till ett vårdboende.

Kommentarer

Anonym sa…
Detta är helt enkelt kriminellt!
Vad blir domen för de som verkställt detta?
Tomas sa…
Reinfeldt ger genom denna uppgörelse fingret till svenska folket. Hans storhetsvansinne börjar bli obehagligt. Förstår han inte att hans uppgift är att verka för svenska folkets bästa? Varför är svenska politiker så udda? Mona Sahlin, Maud Olofsson, F. Reinfeldt etc. Det finns något fanatiskt över dem alla...
Anonym sa…
Blir så jävla trött.Min usla pension blev sänkt.Förstår varför.Gammal och trött Svensk skall bytas mot pigga och ensamstående barn som fullständigt skiter i svenska lagar.Stackars mina barnbarn som tvingas att uppleva skiten i framtiden.Själv har jag inte det minsta mot att dö men tänker på efterkommande naturligtvis,hur det har blivit med vårt Sverige
Fatta det, att innan detta är är slut så kommer det ha vällt in hundratusentals mohammedaner över våra gränser. Det finns inga bostäder åt så många. Vad som kommer hända är rent kaos. Dom kommer helt sonika bryta sig in i våra hem och ta över bostaden. Dom som har tur kanske bara blir utslängda på gatan. I annat fall kan man lika gärna bli både våldtagen, torterad och dödad och sen utslängd. Vi har inget försvar utom trupperna i Afghanistan. Dom tuesntals som finns här är numera legosoldater utan lojalitet till folket. Dom kommer vara lojala till makten så länge dom får betalt. Polisen är numera totalinfiltrerad av mohammedaner och säkerhetspolisen med. Så ingen kommer till vår räddning. Vi får klara oss bäst vi kan när horderna väller in. Det kan börja vilken dag som helst då detta kommer sprida sig som en löpeld i MENA.
max sa…
Hallå! Kan någon väcka krille?
Anonym sa…
Kan inte nån ringa TV4 och tipsa om en gala för papperslösa eller ensamkommande skägglymlar.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn