Lag eller olag?

Merit Wager skriver nu på Newsmill angående den huvudlösa överenskommelsen mellan regeringen och mp att ge "papperslösa" fri tillgång till välfärdssamhället så här.

Bl a skriver hon om hundlokans fullständigt förvirrade resonemang om att "inte ge efter för mörkrets krafter" och att "verka för det öppna samhället" som floskler och brist på något annat att säga.

Javisst är det floskler. Man kan inte samtidigt verka för att "mörkrets krafter" (Sauron?) inte ska uppenbara sig och samtidigt vara för öppenhet. Ett öppet samhälle ger plats åt alla vid talarstolen eller ljugarbänken. Alla ska vara lika välkomna.

Men nu är tydligen mp som är extra välkommet. Och "mörkets krafter"? Hallå! Var bor hundlokan någonstans? Javisst, i Täbys villakvarter som är det minst brottsdrabbade i Stockholm.

Enligt bloggaren är "mörkrets krafter" den skenande våldsbrottsligheten i Sverige. Södersjukhusets rapporter om ett allt grövre och mer förekommande våld men med mindre anmälningsbenägenhet, stämmer illa överens med Jerzy Sarneckis eviga tal om "ökad antal anmälningar" och därför dystrare statistik.

Med den nya överenskommelsen så inträffar fler fullständigt absurda konsekvenser i kraft. Först är det det kvävda "ingen människa är illegal". Men att befinna sig olovligen i ett land är att vara illegal i detta land.
Illegal=Olaglig.

Och när polisen beviljas extra resurser för att spåra upp dessa illegala gäster i vårt land, så motarbetas dessa genom att just de illegala belönas med ett slags immunitet dit lagens långa arm inte kan nå dem. Skola och sjukvård och socialtjänst (jorå, socialbidrag ska visst också utbetalas) ska ha sekresskydd för dessa människor. Så den ena handen ska jaga, den andra ska mata.
Kanske något för Jägarförbundet att grunna på för att få antal älgar att fortplanta sig.

Thomas Gür, själv invandrare från Turkiet, beskriver detta dilemma alldeles utmärkt här.

"Således fastställer överenskommelsen den förunderliga hanteringsgången att en del av statsmakten, rättsväsendet, ska eftersöka en utlänning som olagligen vistas i Sverige efter ett avvisningsbeslut, samtidigt som andra delar av statsmakten, socialnämnd och skola, ska vara befriade från skyldigheten att rapportera var den eftersökta utlänningen vistas och dessutom vara skyldiga att tillhandahålla den eftersökte subventionerad sjukvård och fri skolgång."
Mp må vara flummets fanbärare, men vad håller regeringen på med? Man kan ju inte ha offentliga åtaganden som strävar i totalt motsatt riktning!

Och när dessa "papperslösa" blir immuna mot samhällets normativa lagar (som att upphållelseadress måste finnas i myndigheternas register), vad blir resultatet? Vad blir dessa mer immuna mot?

Sverige går mot ett uppluckrande av både lagar och moraliska självklarheter. Att lagbrott i princip kan förbigås och ersättas med belöningar när det gäller vissa grupper och inte för andra, är helt solklart diskriminering. För att inte tala om vilka signaler det ger mer ljusskygga varelser i vårt civiliserade land (?). Vad tjänar det till att följa lagar? Vad tjänar det till att anstränga sig? Vad tjänar någonting till?
Bloggaren själv sitter i en ekonomisk taskig sits. Vad ska jag då göra? Låtsas som ingenting och inte betala? Vad händer då? Jo, Kronofogden kommer farande som en fluga till en sockerbit.
Men tänk om jag var immun mot alla mina åtagander? Då skulle mina skulder alltså betalas av någon annan, d v s skattebetalarna.

Ungefär så blir nu läget. Skulderna och skatterna rakar i höjden och vi kan absolut ingenting göra.

Och sjukvården, där köerna för t ex höft- och knäoperationerna nu är milslånga, ska nu prioritera brottslingar som inte har betalat ett öre i skatt för få sina "prickar" åtärdade.

Bloggaren pratade för några år sedan med en sjuksköterska som dignade av alla provtagningar på förkylda och prickdrabbade barn (som ju har fri sjukvård). Hon menade att alla prioriteringar som innebär att vissa grupper undantas från de sedvanliga reglerna leder till missbruk.

Det regeringen nu har gjort är att uppmuntra till missbruk, utnyttjande och olagligheter genom sin uppgörelse med mp.
Att sedan staten nu frångått sina principer om konsekvent behandling av Sveriges samtliga invånarna, säger något om att det har totalt förlorat kontrollen över det fundament som landet vilar på: Grundlagen.

Kommentarer

Jonas sa…
Bra och intressant skrivet....
Anonym sa…
Sverige håller på att bli en anarkistisk kletomatri.
Rune
Anonym sa…
Moderaterna har övergett sin värdegrund som ett konservativt parti.

Nu är det anarkin som gäller.

Reinfelt är nog beredd till ganska mycket för att få stanna kvar vid köttgrytan.

Uttalanden som

-Ursvenskt är bara barbariet.

-Det har visat sig svårt att definiera begreppet svensk.

är utalanden som tydligen har stärkt opinionssiffrorna då folket har hjärntvättats i decennier.

Det senare uttaladet är från en debatt då det frågades om inte svenskar borde innefattas i hets- och diskrimineringslagstiftningen.

I lagtexten är det dock uppenbarligen så att det existerar andra folkgrupper.
Maj Grandmo sa…
Jag tror uppriktigt sagt att Reinfeldt är satt under stark press. Jag tror han vet att det han gör är ohållbart. Men har man väl givit sig in på den breda vägen är det svårt att vända.
Han är drabbad av tvivel över sitt uppdrag, sin tveksamma ställning hos borgerliga väljare (gammelmoderater) och är allmänt förvirrad. M har ju varit det parti som mest har stått för lag och ordning, lika inför lagen och ett gynnsamt företagsklimat för alla, med skattelättnader och minskad offentlig sektor. Nu går man i motsatt riktning, det är obegripligt!

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn