Islamska staten i Irak och Sverige

Den fundamentalistiska rörelsen Islamska staten i Irak ska ha tränat självmordsbombaren Taimour Abdelwahab al-Abdalyn. Denna rörelse ska vara en underorganisation till Al-Queda, består av hårdföra sunnimuslimer som står talibanerna nära, och har utfört en rad bombdåd i Bagdad. Deras gamle ledare, som senare blev dödad av irakiska säkerhetsstyrkor, var den som låg bakom dödshoten mot Lars Vilks.

Denna extrema rörelse hyllar nu naturligtvis "pojken" Taimour (TV 4 Nyhetsmorgon kallade honom faktiskt för det). Det är fullt av hurra-rop på islamska sidor på nätet. Frågan är vad svenska muslimer (c:a en halv miljon) säger.

En svenska imam Hassain Moussa, har nu uttalat en Fatwa mot terrordådet:

http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=db&id=2793162&codingformat=.m4a&metafile=asx
Här fördömer och dömer han gärningsmannen, men också de som hyllar dådet. "Det är oförenligt med Islam".
Även goseimamen Leif Kielan Karlsson (Abd al Haqq Kielan), fördömer personligen det hela. Några muslimska organisationer har demonstrerat, men då mot våld och rasism (vad annars?).

Men resten av muslimerna då? En halv miljon som borde stå upp för frihet och demokrati i det land som har tagit emot och försörjer dem.
Enligt Säpo så har man kartlagt 200 extremister i Sverige. Vad gör dessa 200 här? Varför får de stanna kvar om de är extremister och benägna att göra samma sak som pojken Taimour?
Säpo visste inte att lille Taimour var en självmordsbenägen, terroristutbildad islamist. Hur många fler är det som de inte har någon koll på.

Det är kallt i Sverige och kallare verkar det bli. Här har vi tagit emot en halv miljon människor där åtminstone någon procent är benägna att utsatta oss för detta, så har ju säkerhetsprojektet misslyckats. Ni vet det där om att bjuda in fienden så han inte anfaller oss, en lyckad strategi hittills.

Radikaliseringen av muslimer pågår i alla europeiska länder. Många som i sina hemländer var relativt moderat religiösa, tvingas nu av hårdföra grupper att underkasta sig sharia-lagar. F ö betyder islam underkastelse.
Det är ju inte svårt att vara lite konspiratorisk i denna tid, när molnen börjar dra ihop sig och ovädret snart är över oss.

Hör vad Pat Connell säger om Sverige:

http://www.youtube.com/watch?v=zZtc2ma2GEQ"

1979 genomfördes den islamska revolutionen i Iran. Men vid den tiden var radikaliseringen långt gången i alla muslimska länder. Katolska Signum skrev om det här:

Oj, länken fungerade inte. Signum skrev om att västinfluenserna hade börjat trasa sönder islams själ enligt de högtstående ledarna. Nu gällde det att skala av islam, ta fram själva essensen i ideologin. Och då var ju allt nytänkande ett hot.

Med tanke på att immigrationen har pågått sedan dess undrar även bloggaren om det globala maktövertagandet faktiskt är en realitet inom en inte alltför avlägsen framtid. Sverige lägger sig plattare och plattare för islam för varje dag, samma utveckling sker framför allt i Storbrittannien, men också i Tyskland och Frankrike. Men Sverige är som vanligt bäst (värst?) i klassen.

Det socialistiska kriget mot konsumismen går jämsides och i samma riktning som islams tillbakasträvande och tillväxtfientliga ideologi. Talibaner och islamister fördömer t ex "nytänkande" inom islam.

Det värsta är att t o m en borgerlig regering går dessas ärenden när man höjer skatter på energi, fordonsskatt, bensin och importerade produkter. Den nya kommunala fastighetsavgiften (för att inte tala om den gamla) är ett exempel på hur man straffar människor i sina strävanden efter de egna och privata standardhöjningarna.

Samtidigt och parallellt med detta pågår islamiseringen av vårt land. Som bara vill konservera och helst vrida utvecklingen 180 grader bakåt.

Framtiden ser allt annat än ljus ut

Kommentarer

Anonym sa…
Det är klart att muslimerna fördömer dådet; det intressant är ju vad de tänker göra åt det, dvs hur kommer man att rannsaka sina församlingar och trosfränder m m, dvs ta ansvar för sitt ställningstagande. Att fördöma är lätt, att agera är det som räknas.
Åtgärdsprogram är ex på ngt som imamerna bör prestera och ex även definiera hur islam kan existera i vårt samhälle dvs där frågan om teokrati bör vara den viktigaste.
Ulle

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK