Historiens största fiasko

Bloggaren är väl egentligen ingen stor historevetare. På historelektionerna satt jag mest och tecknade och pratade om helgen med bänkkompisen.
Fast sista året blev det fart på mig. Då handlade det om nutidshistoria och dessutom idéhistoria. Därefter har jag läst själv och förkovrat mig.

Sveriges historia var, framtill 200 år sedan, kantad av krig. Fast krigen gällde kungarnas makt i förhållande till varandra och expansion av land för utökad rikedom och handel. Under Karl XII var vi t o m en stormakt, en riktig "bad guy" för våra grannar.

Att vi senare har undvikit allt vad krig heter är väl inte konstigt. Men vi sålde vår själ på kuppen genom att bedriva handel med Tyskland under WW2 och faktiskt hjälpa dem att ockupera våra grannar. Så på sätt och vis var Sverige en aktör även i det kriget, fast på det otroligt lumpet och fult sätt.

Vi är neutrala bara på papperet. I själva verket har vi noggrant överlagt med USA tidigare om beskydd vid en eventuell attack (kalla kriget). Idag, när hotet från islamister ligger tungt över världen, pågår säkert liknande förhandlingar.

Men vi är inte beredda att rycka in när något annat land blir attackerat. Då är vi så "neutrala" så. Så var det med den internationella solidariteten.

Nej, Sverige försöker nå säkerhet genom att importera så mycket muslimer som möjligt och kalla det för mångkultur.
Genom att förfula och förakta vårt eget land och kultur och i stort sett ge bort det till våra utomeuropeiska berikare, tror vi oss leva i det eviga paradiset.

Och detta är Sveriges största fiasko genom tiderna. Istället för att importera garantier för vår framtida säkerhet, så importerar vi krigen hit istället.
Sverige blir för varje dag ett allt osäkrare land att leva i. Brinnande ghettofierade enklaver befolkat med människor från Mellanöstern, Nordafrika och Somalia, sprider sina domäner allt längre. Strider mellan enklaverna och de olika folkgrupperna eskalerar. Och våldet bara sprider sig och ökar lavinartat. Skottlossningar, mord, misshandlar och rån följer i mångkulturens spår
Svenska tjejer våldtas på löpande band och vi har flest anmälda våldtäkter i Europa. F ö ligger vi tvåa i världen.
Och vi undrar alla, hur ska det sluta.

Men i villorna i de lugna förorterna, på Östermalm eller i Bankeryd hörs inga skott, våltas inga tjejer eller bränns några bilar. Där kilar inte kackerlackorna mellan spisen och diskbänken och där får skolorna stå kvar.
För där bor makteliten, lyckligt befriade från det krig man har skapat åt ett maktlöst folk.
På medeltiden fanns kungarna på slagfälten. De slogs för vår överlevnad och vårt självbestämmande.
Här sover "kungarna" och låter landet i allt snabbare takt slås sönder rakt framför alla andras ögon.

För "kungarna" har ju löst krigs- och terrorhoten; genom att importera analfabeter och fåraherdar och förse dem med bidrag för att de ska hålla tyst.

Att det inte hjälper vet vi alla som lever ute i verkligheten.
Makteliten kommer kanske att vakna när deras eget hus brinner. Men det är inte säkert. De brinner säkert inne, medan de drömmer små gulliga drömmar om att vi alla -svarta, vita, gula och blå - leker i samma sandlåda.

Kommentarer

Ännu en anonym svensk journalist gör Julia Caesar sällskap och börjar blogga. Möt Minerva:

http://denosynligajournalisten.blogspot.com/
Crille sa…
Ja, brunne de inne så kunde de i alla fall dö med sin vision. Då kunde övriga, realisterna, jobba vidare med fötterna i myllan och ögon utan bindel.
Osagt sa…
Ok, Minerva verkar en aning ostrukturerad. Men det är kanske bara nybörjarsvårigheter.
Anonym sa…
Tipsade om inlägget till PI. Tyckte att den var så bra att flera borde kunna ta del av innehållet.
Martin sa…
Ta en titt på den här kartan och säg sedan vad annat sverige kunde gjort under ww2?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/WWII_Europe_1941-1942_Map_EN.png

Lägg till det att sveriges intresse och koncentration och oro var koncentrerat på sovjetunionen-finland och, tja?
Det finns två saker man kan kritisera sverige för under ww2:
Vi förklarade inte krig mot sovjetunionen när de anföll finland. Iofs så hjälpte vi enormt mycket mer än någon annan och förklarade oss icke krigförande istället för neutrala) som enda nation i världen. Och vi hade varnat finland innan att vi inte tänkte gå med i kriget, men ändå.
Och vi fortsatte stor handel med tyskarna även 1944.
Men det är lätt att vara efterklok.
Anders sa…
Maj skriver: "vi sålde vår själ på kuppen genom att bedriva handel med Tyskland under WW2 "

Jasså...

Irland, Portugal, Schweiz och Sverige var neutrala/icke krigförande under andra världskriget. (Spanien deltog inte i kriget, men hade politiska och ekonomiska förbindelser med Tyskland.)

Sålde även Irland, Portugal och Schweiz sin själ under WWII?
Anonym sa…
Tänk om jättebebisen Reinfeldt kunde läsa den här.
Dannebil sa…
Sverige må ha näst flest anmälda våldtäkter i världen - men är det verkligen invandrarnas fel, då? Jag menar, det finns mer somalier i Somalia och fler araber i Mellanöstern. Om en ökad mängd av dessa folkgrupper leder till fler våldtäkter så borde ju de länderna ligga före Sverige i våldtäktsstatistiken, rent logiskt. Om nu våldtäkter är ett kulturellt och etniskt problem.

Men så är det inte - alltså drar jag slutsatsen att anledningen till att Sverige ligger tvåa i världens i våldtäktsstatisken antingen hör ihop med att vi anmäler det betydligt oftare.

Eller att etniska svenskar, som trots allt utgör en överväldigande majoritet av invånarna i Sverige, är ett folk som våldtar utav bara den.
ERic sa…
Maj,tack för att det finns vettiga människor som du här i Sverige. Allt fler böjar få upp ögonen för vad som pågår...
Martin sa…
RE: Dannebil
Eller så har somalier lärt att hantera sina tendenser under århundradena, dvs genom hämnd och klaner göra att priset för våldtäkt blir mycket högt att betala. Men så kommer de hit till människor som inte har något försvar och en lagstiftning anpassad till ett civiliserat och enhetligt samhälle.
Att vi skulle ha en ökande anmälningsbenägenhet är befängt med bara 250 domar på 6000 anmälningar.
Dannebil sa…
RE: Martin
Det säger sig väl själv att anledningen till att Sverige ligger högt i våldtäktsstatistiken har med anmälningsbenägenhet och definition att göra. Sverige har inte fler våldtäkter än exempelvis krigshärjade länder i Afrika, där våldtäkter tyvärr är vardagsmat.

I andra kulturer är våldtäkt ofta skamfullt och kvinnor vågar inte anmäla det eftersom de då erkänner att de legat med en annan man - frivilligt eller ofrivilligt. I många kulturer betraktas detta som otrohet och kvinnan blir skuldbelagd, därför anmäls det inte.

I Sverige är våldtäkt inte längre tabu. Kvinnor vågar i högre grad anmäla utan att behöva känna sig som brottslingar utan kan vara de offer de faktiskt är.

Dessutom har Sverige en klart bredare definition av våldtäkt än många andra länder. De flesta våldtäkterna i Sverige sker inom förhållanden. I många andra länder skulle det inte betraktas som våldtäkt om en man ligger med sin hustru mot dennes vilja.

Etc etc etc...

Att försöka lägga skulden för Sveriges höga våldtäktstal på invandrare är lågt. Dels för att invandrarna är i minoritet, både i befolkning och bland våldtäktsmän, och dels för att det bara är fördomar.
Jeanne sa…
Dannebil : Invandrare må vara i minoritet i befolkningen, men i kriminalstatistiken är dom överrepresenterade, och när det gäller våldtäkter är dom i klar majoritet. Detta är inte fördomar utan kalla fakta.

Att majoritetsbefolkningen begår dom flesta brotten/våldtäkterna är ju ändå självklart då vi utgör nästan 90% av landets befolkning. Det är bara en naiv icke-argument från multikulturens infantila försvarare när dom saknar riktiga argument.

Att försöka kämpa mot kalla fakta och sanning är inte bara lönlöst, utan direkt patetiskt. Men det förstår nog inte folk som du som blivit hjärntvättad i politisk korrekthet och bär skygglappar modell stora.
Dannebil sa…
Jeanne: Jag brukar inte diskutera med såna som du, eftersom det enda ni gör är att dra upp floskler som ni snappat upp på någon av alla era bloggar eller hemsidor som ni häckar på (apropå hjärntvätt - har aldrig läst ett originellt ord av en främlingsfientlig person utan ni apar efter all retorik som Åkesson & Co använder).

Ni kan heller sällan debattera utan att bete er som idioter mot folk som inte håller med er, och jag har ännu aldrig mött en främlingsfientlig person som erkänt att han eller hon haft fel eller att det kanske finns flera dimensioner och aspekter att ta hänsyn till när man diskuterar olika frågor.

Allt är svart eller vitt för såna som du, och ni saknar helt förmåga att tänka utanför ramarna som ni blivit hjärntvättade till att hålla er innanför.

Det är därför meningslöst att diskutera med er. Jag vet att mitt sätt att tänka är så vida överlägset ditt och att jag därför ligger betydligt närmare sanning i mitt resonemang än du gör med dina fördomar.
Osagt sa…
Dannebil: T o m våra sk experter hävdar att anmälningsbenägenheten inte förklarar hela den ofantliga ökningen av framför allt våldsbrott sedan 1970-talet. Otroliga 670% har den ökat. Invandrarnas överrepresentation i vålds- och sexualbrott är 450%.
Statistik är måhända inte den absoluta sanningen, men den ger ändå en lätt vink om i vilken riktning samhällsutvecklingen har gått under en tid då den största förändringen har varit just invandringen.
Anonym sa…
Hej Dannebil!
Varning för hybris! Möjligen är du överlägsen andra vad gäller tankekraften men var inte så säker; här har du t e x inte visat det.
Lycka till och låt dig inte luras av te x dig själv!
Ulle

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK