GOD JUL!

Lite sent, men inte för sent för en julhäslning. Det är julaftons kväll och jag varit och käkat den sedvanliga julmiddagen och är nu i ett matinducerat trötthetsrus. TV:n står och pumpar ut meningslös underhållning, men jag kanske kan åstadkomma några rader här i alla fall.

När man frågar barnen av idag varför vi egentligen ska fira jul, är det inte helt ovanligt att de svarar: "För Kalle Anka". Även om man inte är en kristen förälder så borde man i kunskaps- och infromationssyfter berätta för barnen den verkliga orsaken till julfirandet. Men det är precis som om den riktiga orsaken inte SKA pocka på och lämna några obehagliga stämningar runt TV:n och julbordet.

För att vara kristen i Sverige är fult, riktigt fult. Fredrik Reifeldt uttrycker nästan med stolhet sin ateism. Däremot är förståelsen fullkomligt naturlig för framför allt islam. Och hur viktigt det är för dessa att utöva sin religion.
Aldrig påtalas det självklara i att religion är en privatsak när det kommer till islam. Tvärtom, det är därför toleransen är så stor med islams religiösa symboler som får bäras även i yrkeslivet.

Det svenska samhällets fundamnet består av det kristna arvet. Att förfula kristenhet och kristna traditioner är också att håna själva kärnan för detta fundamnet som vårt samhälle är byggt.
Att förneka detta är ungefär som att förneka rättssystemetet, välfärldssystemet, ja själva demokratin.

Det är ingen tillfällighet att av jordens samtliga demokratiska stater är en överväldigande majoritet kristna samhällen.
Solidaritet, empati och lojalitet härstammar ursprunglingen från Jesus olika liknelser och berättelser. Och det välkända citatet: "Allt vi ni vill att människor ska göra för er, ska ni göra för dem", är väl en utmärkt sammanfattning för hur vi vill att människor ska fungera tillsammans.

Just detta citat fanns faktiskt med i årets julkalender. En granne till en liten pojke sa det här till honom och han frågade då: "Vem har kommit på det". Svaret blev: "En väldigt smart kille, just nu var det jag".
Då låg ju fältet öppet för att säga något om julens egentliga budskap. Men nej, det ansågs väl inte som lämpligt.

Kan egentliggen det vara så att det avkristnade svenska samhället har blivit andefattigt, materialistiskt, högmodligt och lättjefullt. Vi är inte längre uppmärksamma på vad som egentligen är viktigast för oss. Inte förrän det håller på att tas ifrån oss. Och då kommer det att vara för sent.

Till skillnade mot islam som är kollektivistisk och fyllt med intolerans för det avvikande, så är kristendomen inriktad på individen och dennes självförverkligande, men i samklang med andra människor som man behandlar som jämlikar.

Att leva efter kristendomens värderingar kan man göra även om man inte har någon aktiv Gudstro.

Fast innerst inne i våra allra mest privata vrår så tror vi ändå på en högre makt. Oavsett vad vi kallar den för.

Kommentarer

Crille sa…
Hittade dessa träffsäkra bildmontage på Isabellas blogg. De är värda att spridas!

http://www.skrivkonst.net/2010/12/26/varfor-reinfeldt-bor-avga/comment-page-1/#comment-3270
Osagt sa…
Håller helt med. Reinfeldt är den störste landsförrädare vi någonsin har haft. Han kommer att gå till historien som den som avskafffade svenskar som folk. Olof Palme påbörjade dock det hela genom att initiera riksdagsbeslutet 1975 där det beslutades att Sverige skulle förvandlas till en mångkulturellt samhälle.
Att på detta sätt lämna dörren på vid gavel för extremister, krigsförbrytare och mördare från världens alla hörn är alltså mångkultur.
Flyktinginvandringen borde totalt förbjudas i 10 år tills Sverige någorlunda har stabiliserat sig. Under tiden kanske de ack så "behövande" hittat andra länder.
Anonym sa…
Ateism ger upphov till ondskefulla ting som materialism, amoral, kollektivism, maktlystnad, socialism, fascism, kommunism, lögner etc.
Inget att var stolt över direkt.
Invandringsfrågan är individuell, dvs den ska inte avgöras av några politiker eller socialtanter, den avgörs av folk var för sig; de som önskar försörja somalier och zigenare gör det och vi som inte vill gör det inte.
Ulle
Osagt sa…
Ulle:
Håller helt med. Du glömde dock en väsentlig del av den materialistiska världen, nämligen dubbelmoral och hyckleri.
Svenska politiker är experter på allt detta. Se även mitt inlägg "Det kidnappade hjärtat".
Om man nu är så god (socialistiskt god vill säga) kan man faktiskt bekosta allt själv och inte tvinga oss andra in i ett system som vi inte vill ha.

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK