GOTT NYTT ÅR!

När bara sex timmar återstår av 2010 är det så dags att göra en nedräkning och en avräkning av året som gått.

När 2010 säger godnatt så kommer Sverige att ha 9.417.000 invånare. Det är 76.000 fler än för ett år sedan. Och detta trots att rekordmånga, 49.000 personer, har utvandrat. Över hälften av dessa var svenska medborgare. Men i dagens Sverige kan ju "svensk medborgare" vara lite av varje.

För året 2010 kommer att gå till historien som det år då folket "svenskar" i princip avskaffades. Vem som helst är numera svensk, även om du är kamelskötande somalier som inte kan ett ord svenska. Samtidigt är det helt i sin ordning att andra länder har sina folk. Men i Sverige har vår egen statsminister hänvisat till svenskar som "grupp". Och detta samtidigt som att alla i landet Sverige är svenskar, oavsett härkomst.
Schizofrent så det föreslår.

Invandringen till Sverige blev 99.000, hela 180 olika nationaliteter invandrade, de flesta dock svenska hemvändande, sedan somalier, irakier och polacker.

Andelen "svenskar" med utländsk bakgrund bildar nu 19% av befolkningen, men begreppet "utländsk bakgrund" är ju kryptiskt eftersom att man automatiskt räknas som svensk vid införandet av medborgarskapet:
Men definitionen är följande:

"De utrikes födda tillsammans med de födda i Sverige med två utrikes födda föräldrar utgör gruppen som har utländsk bakgrund"

2010 var också året då ett nytt parti tågade in i riksdagen med buller och bång: Sverigedemokraterna. Aldrig har en häxjakt på ett parti varit så fullständigt illsasinnad och rent moraliskt förkastlig. Under polisbeskydd fick Jimmie Åkesson gå och rösta. I vissa röstlokaler fick inte väljare vara i fred bakom de obligatoriska gröna båsen, utan kontrollerades av "samhällsmedvetna" ungdomar. En felaktig röst kunde sluta på sjukhus.

Danmark skickade valobservatörer till Skåne för att kontrollera att alla partier fanns representerade bland valsedlarna.
Kort sagt, valet i Sverige kom att likna de vi har vant oss vid att bevittna i världens diktaturer.

Ingenting talar för att det ska bli bättre tyvärr. Den 11 december, mitt under julhandeln i Stockholms City sprängde sig en muslimsk terrorist sig själv i luften. Men kommentarerna efteråt handlade bara om att bagatellisera det hela och lägga locket på. Som vanligt gick de gamla stråtrövarna som Guillio, Tännsjö, Greider ut med att det var svenska "systemet" och islamofobin som var orsaken. Som bekant finns det ju inga individer i dessa herrars begreppsvärld, bara "system".

Det kollektivistiska tänkandet har firat triumfer, men utan detta tänkande skulle inte heller "vi och dom" uppstå.

Själv har bloggaren haft ett ganska fullspäckat år, med konserter och spelningar, flytten från kackerlackorna och så förstås den helt fantastiska USA-resan.

Nyårslöftena blir att komma igång med träningen, definitivt rökstopp och att hålla hårt i slantarna som rasat iväg under året.
Ingenting märkvärdigt således, men det är viktigt för mig icke desto mindre.

Naturligtvis önskar jag också att Sverige kan tillnyktra och att Fredrik Reinfeldt avgår. Han är nämligen inte värdig uppgiften. En statsminister som inte längre erkänner sitt folk utan att kalla det barbariskt, har definitivt satt sin sista potatis i det här landet. Det är i alla fall vad bloggaren anser.

Men ha ett kul nyår, käka den obligatoriska nyårsdagspizzan när fyllhungern sätter in, och ha ett riktigt saftigt fyrverkeri att blicka upp på.

Kommentarer

Anonym sa…
Gott nytt år önskar jag dig.Och fortsätt för fan att blogga.
Har du nån MySpace sida där man kan kolla in din musik på? Bara lite nyfiken.
mittmotto sa…
God fortsättning och hoppas få läsa mer av dina klarsynta artiklar, mycket bra skrivet.
Anonym sa…
Jag tackar för dina utmärkta artiklar. Vi behöver dig.

GOTT NYTT ÅR 2011
Anonym sa…
http://henrikalexandersson.blogspot.com/
Tips på en frihetlig liberal blogg

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK