Assange och konspirationen

Julian Assange är vänsterelitens stora hjälte. En man som ohämmat publicerar hittills okända uppgifter om USA är naturligtvis värd att hissas och hurras. Att Assange uppehåller sig bara vid USA är det ingen i vänstern som frågar sig. I deras världsbild finns det bara en bov. Det är ungefär som i Star Wars eller engelska deckare. "Den gode, den onde, den fule" är en gammal Clintan-klassiker. Man kan säga att Assange är "den gode", USA "den onda" och svensk våltäktslagstiftning "den fule".

Bloggaren kan inte uttala sig om Assange är skyldig till någon våldtäkt eller inte. Klart är emellertid att pöbeln redan har dömt de målsägande kvinnorna och det svenska rättssystemet hårt.
Kvinnorna som anmält undgår arkebusering varje dag på olika nätsajter, får ordet "Liar" inklistrat på sina pannor och blir betraktade som kändishoror som gör var som helst för en story.

T o m den store själv (åtminstone i bland vänstern), Michael Moore, har skrivit ett upprört brev till den svenska regeringen där han anklagar dem för att intrigera och konspirera med USA för att få Assange utlämnad och dömd.
Michael Moores kunskap om Sverige är emellertid inte större än en tumnagel. Han tror på fullt allvar att regeringen lägger sig i hur domstolarna agerar i Sverige och att vår sexuallagsiftning kan tillämpas lite hipp som happ efter omständigheterna.

Att Sverige har Europas högsta antal anmälda våldtäkter ifrågasätts nu. Är det "oskyldiga" som Assange som blir dömda är det högst förståeligt att Sverige ligger i topp. Dessutom börjar det spekuleras om om inte de svenska kvinnorna är ovanligt lättkränkta och lättfotade och anmäler samlag som våldtäkt bara för att de ångrar sig efteråt. Kanske för att man vaknar dagen efter, ser killen bredvid och ångrar att man hade sex med honom.

Det är inte speciellt lätt att få någon dömd för våldtäkt här i Sverige. Bevisbördan ligger tung på det eventuella offret. En hel del män (som t ex Per Billing) hävdar att det är männen som är offer för godtycke och att bevisa sin oskuld redan innan rättsprocessen ens har börjat.
Det är naturligtvis inte sant. Många är de kvinnor som har vittnat om den förnedrande behandling de har blivit utsatta för, både i polisförhör som i rättegång. Det har hänt att våldtäktsmän har fått en avkortad strafftid för att kvinnan "inbjöd" till sex genom sin utmanande klädsel.

Dock är det så att våldtäktsanklagelserna mot Assange är något bräckliga. Sprucken kondom kan inte ses som en orsak till att en våldtäkt ägt rum. Men att däremot ha sex med en kvinna som sover är faktiskt att ha samlag med någon som inte innan har givit sitt samtycke.

Så därför är anklagelserna inte bara att avfärda som nu många upprörda män framhärdar. Bara för att Assange är en "hjälte" så innebär det inte att han inte kan vara en snuskgubbe också. Han verkar ju onekligen lite sexuellt vidlyftig. Vilket dock inte är något brott ska tilläggas.

P g a de massiva protesterna från världens vänsterhörnor, kommer säkert inte Assange att utlämnas till USA. Han kommer att genomgå en rättegång här i Sverige, där han förmodligen blir friad. Sedan kommer han att bli hyllad till tidens ände.

Det vore dock tråkigt att denna storm runt Assange skulle innebära att svensk rättspraxis på något sätt skulle ändras p g a denna cirkus. De flesta våltäkter i vårt land anmäls faktiskt inte alls. Så har det alltid varit och kommer alltid att så vara.
Och ytterst få procent av de anmälda våltäktsmännen blir någonsin dömda. Det går att läsa om i Brå:s statistik.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör

IS, OS, Co2 och JÖK