Fula fiskar simmar med strömmen

Det är dags för den slumrande befolkningen att vakna. För så länge de vita svenskarna sover så startar ett krig mot allt som vi brukar ta för givet. Det handlar förstås om Mångkulturellt Centrum beläget i Botkyrka kommun. Avpixlat berättar att en av de "forskare" som har verkat där sedan 2005 är den våldsvänsterextremistiska Thomas Hübinette.

Under hela sin existens har Mång.C levt på bidrag från kommunen. Men nu blir det drag under galoscherna. Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, finansierar höstens stora "forskningsprojekt":
"Forskarnätverket för svenska kritiska ras- och vithetsstudier vill etablera forskningsfältet kritiska ras- och vithetsstudier i ett svenskt sammanhang."Bloggaren känner iskalla kårar utefter ryggraden. Hur var det nu? Hade man inte avskaffat begreppet "ras" eftersom vi alla härstammar från samma afrikanska region (Lucy är den mest kände!)? Men jag måste ha missuppfattat, "vithet" är tydligen en ras, den enda på jorden.

Den pseudointellektuella texten berättar om "forskningsstudien"."
"Kritiska ras- och vithetsstudier existerar ännu inte i Sverige som ett eget sammanhållet forskningsfält, men däremot finns det forskare ägnar sig åt frågor som rör ras och vithet i relation till dagens Sverige. Kritiska ras- och vithetsstudier kan sägas existera i mellanrummet mellan IMER-fältet (forskning om internationell migration och etniska relationer) och den forskning som bedrivs om de nationella minoriteterna."

I IMER  ingår även genusforskning och postkoloniala studier. Allt skit samlat på ett ställe. Det är tänkt som en samlingsplats för allehanda folk som ska ha egna studieprojekt och allt ska utmynna i....?


Ja, en massa svammel.kommer att publiceras i relevanta tidskrifter, men.... Målet är alltså att föra upp detta på riksdags- och regeringsnivå. Södertörns högskola ingår som en arbetspartner och finansierare till Mångk C. Kanske en del vet vad dessa har producerat.

Man samarbetar med de östeuropeiska länderna vilka har "en kunskapsmiljö som kan mäta sig med de bästa i världen". Lite unken stank om detta.


"Kritisk kulturteori"-  ....är ett område som ägnar sig åt ett teoretiskt präglat och kritiskt motiverat studium av kulturella, meningsbärande företeelser. I centrum för forskningen står litterära och filosofiska texter, konstverk och medieringsformer." Flum, någon?

Men också: "Bärgning av kanoner från Mars". Här ligger haschdimmorna täta.

Södertörns högskola har redan infiltrerat media och har också samarbete i politiska frågor tillsammans med bl a Vänsterpartiet. Dimmorna lättar.

Det ser oundvikligen ut som den kritiska rörelsen mot allt västerländskt ("vitt") breder ut sig. Thomas Hübinette (ibland Tobias) blev adopterad till Sverige från Sydkorea och lider av ett sällsamt hat mot det land som har sett och hjälpt honom växa upp. Han har ett flertal gånger uttalat att han skulle vara glad om en fullständig likvidering av svenskarna skulle ske på något mystiskt sätt. Atombomb från Mars? En känd våldsverkare som vet hur man sparkar sönder knäskålar på människor. Han är även misstänkt för ett mord.

Det är då den främste företrädaren för det nya projektet om "Kritiska ras- och vithetsstudier". Han och Mångk C har flera ggr fått priser från... ja just det; Vänsterpartiet.

Jag hörde idag ett reportage (har inte hittat det på sr.se) med en "statsvetare" från Södertörn. Nu handlade det om Fotbolls-EM. Detta har varit odramatiskt, friktionsfritt och oproblematiskt omkring det faktum att det är tjejer som spelar. Pia Sundhage har på rekordkort tid blivit en nationssymbol. Men si, sådant går inte för sig. Här ska det problematiseras.

Samtalet innehöll en radda med feministiskt testuggande och om tjejer som deltar i sportsammanhang bemöts mildare och med andra måttstockar än män. Jag menar.... vad är det med dem? Är det inte positivt att det svenska damlandslaget nu har nått upp till samma status som manslandslaget? Oavsett måttstockar och sådant tjafs.

Det största kvinnoförtrycket står dessa "genusmedvetna" själva för. Det är DE som kritiskt betraktar EM som en tävling mellan tjejlag och inte som bara ett lag bland andra. Det är DE som för in sina sunkiga  idéer om strukturer och maktordningar på banan. Och det är DE som punkterar allas vår glädje över att svensk fotboll har ett så bra landslag.

Det "kritiska" i rasfrågor och hudfärg borde vi ha lämnat för länge sedan. Denna ägdes tidigare av typiska högerextrema grupperingar. Men nu återkommer samma scenario; från vänsterextremistiskt håll! Det är bara det att det är vi vita som står uppradade inför arkebuseringspatrullen denna gång.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn