Normaliseringen av SD fortsätter

Förra året placerades SD sist i spektaklet Almedalen. De flesta hade åkt hem, bara lite sensationsmurvlar höll ställningarna.

I år hade SD dragit en vinstlott och redan andra dagen med hela makteliten på plats, stod man i rampljuset. Bevakningen och intervjuerna samlat med direkta rapporter från Jimmie Åkessons tal, avlöste varandra. Det här fick bloggaren att fundera över om inte SD håller på att normaliseras som ett politiskt alternativ. Trots järnrörsincidenten (som vi inte vet varför situationen uppkom) för tre år sedan, verkar det som PK-maffian nu "forgets and forgives".

Dessutom har SD visat att man är mer än Jimmie Åkesson och Kent Ekeroth. Efter att den gamla partiledningen fick bytas ut i sina viktigaste frågor, så har minst lika skickliga efterträdare tagit över. SD av idag har väldigt litet släktskap med brölande skinn- och fyllskallar som länge präglade partiets image. Vem minns inte när Astrid Lindgren höjde käppen mot just en sådan samling och med klar röst meddelade att:

"Sluta skinnheadsa".

Samlingen av bomberjackor och marschkängor skämdes som hundar. På något underligt sätt splittrades de sedan och började leva Svensson-liv. Två ord från allas vår Astrid och hon ändrade åter samhällsordningen. 1976 fällde hon Palme-regeringen genom sin Pomperipossa-saga.

Men det har tagit väldigt lång tid för SD att verka och agera som ett etablerat parti. Faktiskt det enda partiet som törs peka på elefanten i rummet: Flykting- och anhöriginvandringen från underutvecklade länder.som innebär en ohygglig belastning för kommunerna.

Här ser vi David Lång som utan skygglappar berättar om utvecklingen från 2006:


Siffrorna är hisnande. 127 procent mer på invandringen och 191(!) procent mer på integration! Och på vilket sätt har detta förbättrat Sverige? Samtliga satsningar inom jobb- och sysselsättning, med fantasieggande namn som nystartsjobb och etableringscoacher, har faktiskt misslyckats. Någon någonstans måste hugga tag i den högvoltiga ledningen och fråga: "Är egentligen de senaste 15 års invandrare intresserade av att jobba?"

Många jobbar dock i äldrevården. På gott och ont. De gamla som har hjälp av kommuuunen får inte sällan olika tjejer varje gång. Språksvårigheterna gör att gamla känner sig otrygga. Men den ökande mängden vaggande tält, feta och frodiga, som dyker upp på gatorna vid 12-snåret, verkar inte ha något problem med arbets- och sysslolöshet. Ständigt gravida, inte sällan har en 20-åring kvinna tre-fyra kids redan. Har man då några som helst planer på att jobba?

När man tänker på alla dessa miljarder till ingen nytta så blir man heligt förbannad. Man snackar om "potter" där pengar är öronmärkta till skilda områden. I ett vanligt hushåll skulle det inte vara något större problem att  dra ner på klädkontot för att få råd med en semesterresa.

Men hur kommer det sig då att vissa "potter" tillåts att fyllas på i en oändlig mängd medan andra inte tillförs någonting?

Framför allt gäller det vården. Psykvården har legat i strykklassen i 20 år nu. Man satsar på pengar på pampiga miljardbyggnationer istället. I Uppsala har man byggt Psykiatrins Hus, ett riktigt skräckhus som kan ge självmordstankar hos vem som helst.

Sverige är det enda landet i hela Västvärlden som inte satsar på vården, utan tvärtom hyvlar ner den för varje år. Det är en så skrämmande utveckling att man kan börja misstänka att en nedmonterad sjukvård inte ser det som en uppgift att rädda så många liv som möjligt längre. Det har redan varit på tapeten att rökare får bekosta sin sjukvård själva.

Att de vaggande tälten även kan få sjukvård helt gratis fr o m igår, ger signaler som fyrbåk till hela den underutvecklade delen av världen. Sverige - Landet där du inte behöver jobba för.att få pengar Landet där du kan få ett helt garnityret fixat för 50 spänn. Landet som trots att att du inte får vara kvar i, ändå bjuder in dig till smörgåsbordet. Att polisen samtidigt jagar dig är bara en petitess. I själva verket ser alla offentliga institutioner till att gömma dig för Farbror Blå.

Det börjar bli dags att byta ut texten till Du Gamla, Du Fria, till Du Nya, Du Ofria.

"Du Nya, Du Ofria, Du mjäkiga Nord
Du Tysta, du PK-rika sköna
Vi hälsar er alla till det dummaste på jord
Vår skog av skatter och rätten att få dröna.

Du tronar på minnen från fornstora dar,
Då din rikedom var verklig för oss alla
Vi vet vad du var och att ingenting finns kvar
Ja, jag vill lämna och slippa dö i Norden"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn